Koşu Yeleği ve Baton

Herkese merhaba,

22-23-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek Uludağ Premium Ultra Trail a (30 k) ya katılmayı planlıyorum. Bu yarış kapsamında da Mayıs ayı itibariyle patika koşularına ağırlık vermek istiyorum. Şimdiden koşu yeleği ve batonu satın da alıp, onlarla antrenmanlarımı yapmak ve şimdiden malzemelere de alışmak istiyorum.

Koşu yeleği ile ilgili forumda baktım ama linklerin eski kaldığını gördüm. Aldığım malzemeleri hep sıfır almaya özen gösteririm. İkinci el kullanmak istemiyorum. Fakat malzemelere çok fazla para harcamak istemiyorum. Bu kapsamda gerek 30 k yarışı için gerekse de ilerde de kullanacağımı göz önüne alarak iş görecek koşu yeleği (batonu da taşıyacak) ve baton öneriniz var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim

2 Beğeni

Hocam dechatlonda 5 litrelik var ona baton tasiyici ilave de edilebiliyir fp olarak fena degil 5litre fena degil baton olarak ben de batonun acemisiyim ama aliexpressten aonijie baton aldim idare ediyor :slight_smile:

2 Beğeni

@myilmaz eğer Decathlon evadic düşünürsen, şu yazıları da okumanda fayda var.

1 Beğeni

Aliexpress aldım sanırım aionijie marka hem yelek hemde batonlar çok güzel bence blr dene istersen

4 Beğeni

https://kostur.co/ sayfasına bir bakın, sıfır ve ikinci el ürünler var.

3 Beğeni

Öncelikle öneriler için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz web sayfalarını (aliexpress, kostur.co vs ) gerek koşu çantası için, gerekse de baton için internetten inceledim. Decathlonun hem internet sayfasından hem de Ankara’daki fiziksel mağazalarından koşu çantası denedim ama biraz kilolu olduğumdan en büyük modeller bile olmuyor ya da çok sıkıyor. Dolayısıyla bahsi geçen web sayfalarından almaya çekiniyorum, muhtemelen olmayacak , küçük gelecek diye. Deneyerek almam gerekiyor diye düşünüyorum. Koşu çantalarını genelde internetten mi temin ediyorsunuz? Benim durumumda olup fiziksel olarak deneme ihtiyacı olanlar nerelerden temin ediyor? Teşekkürler.

1 Beğeni

Merhaba. Özellikle benim gibi küçük şehirlerde yaşayanlar için ürünlere erişim çok zor oluyor. Hemen hemen tüm ürünleri internetten görsel olarak seçip alıp olmazsa iade ediyorum. Bu da zaman ve enerji kaybı olarak artık yormaya başladı. Artık ihtiyacım olan ürün için farklı seçenek ve bedenleri bir kerede internetten sipariş ediyorum. Hepsini tek tek deneyim olmayanları iade ediyorum.

Çanta konusunda sizde aşağı yukarı ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz. Uludağda 30K koşacağınızı belirtmişsiniz. 5 ile 10 litre arasında bir çanta hacim açısından yeterli olacaktır. Kendi adıma çanta ne kadar küçükse o kadar iyidir. Sırtta yağmurluk, yedek çorap, ilk yardım kiti belki bir iki malzeme daha taşıyabilmesi yeterli oluyor. Zaten ortalama 10k’da bir CP’lerde sıvı ve besin eksiğini tamamlayabiliyorsunuz.

Hacmi belirledikten sonra marka ve model belirlemesi yapacaksınız. Zaten 3-5 markaya ulaşabiliyoruz. Onlarında web sitelerinde beden tablolarından bedeninize göre olanları bulabilirsiniz. Daha sonra bir kaç test videosu izleyebilirsiniz. Böylede bir kaç alternatife kadar düşürebilirsiniz. Eğer kafanızdaki ürünlerin mağazalarına ulaşamıyorsanız mecburen internetten sipariş verip denemeniz gerekir. Kolay iade imkanı sunun markalar işinizi kolaylaştıracaktır.

2 Beğeni