Koşu yeleği (çanta) tavsiyesi. Kaç lt. alınmalı

Merhaba; Koşu konusunda yeni sayılırım. Antrenman ve 21 K altı koşularda bel çantası kullanıyorum. Daha uzun koşular ve Cp az olduğu durumlar için koşu yeleği almayı planlıyorum. 6, 10, 12, 18 litre gibi seçenekler var. Her birinin farklı kullanım amacı var gibi. Yeni başladığım için kış gibi durumları deneyimlemedim. Yağmurluk, çorap, termal battaniye vs gibi ekipmanlar için sanki 6 tl az gibi geliyor.

Bu konuda tecrübesi olanlar bilgi paylaşabilirse sevinirim. Öneri için memnun oldugunuz ürünler varsa yazarsanız çok makbule geçer.

2 Beğeni

İlk yelek decathlon 5lt almıştım, o zaman çok uzun yarışlara girmem diye düşünmüştüm, ikinci yarışta 10lt ye geçtim :grimacing: En sonunda da salomon adv skin 12lt ye geçtim. En baştan 12lt liği alsam boşa masraf yapmayacaktım.

2 Beğeni

Buyuk canta lastikleri yardimiyla kucultulebilir ama kucuk canta buyumez. Hep bir ustunu almakta fayda var. Ama gerisi cok kisisel ve kosullara bagli. 12 ve uzeri kosu icin biraz fazla buyuk gibi. Kosmayi istiyorsaniz mumkun oldugunca kucuk almalisiniz.

3 Beğeni

Merhabalar. ben 5 Litrelik aldım en başta. uzun trailler için küçük gelmeye başladı. Decathlon’dan 15 Litrelik aldım rahat ettim. Uzun traillere katılacaksanız bir çok organizasyon epey malzeme talep ediyor. rahat etmek adına ve tek seferde masraf yapmak adına 10 Litreden aşağı almamanızı öneririm. en önemlisi denemeden sakın ama sakın direkt internetten almayın. Ön ceplerin sayısının çok olması bana göre avantaj. koşu esnasında yiyecek, içecek ve diğer küçük malzemelere hızlıca ve durmadan ulaşmak çok büyük bir avantaj.

1 Beğeni

Ben genellikle 30-40 km arası parkurlarda yarışlara katılıyorum. İlk olarak 5 litre bir çanta ile koşuyordum. O küçük gelmişti. Şimdi çantam 8 litre, bu da büyük geliyor. :grinning::grinning:

Bence litresinden ziyade kullanışlılığı, sırtınızdan çıkarmaya çok gerek kalmadan ulaşabildiğiniz ön ve yan cepleri, bu ceplerin hacimleri daha önemli. Gözlemlediğim kadarıyla, 5 litre ama çok yeterli olan modellerin yanında daha büyük hacimli ama kullanması zor modellerde olabiliyor.

4 Beğeni

Ben çanta konusuna biraz farklı açıdan bakıcam. Ben de koşmaya ilk başladığımda uzun koşucam 12lt olsun dedim ve zaman gectikçe gereksiz yere çantayı doldurduğumu fark ettim ve çantayı küçülttüm. 6lt bir çanta 100 mil yarışında bana fazlasıyla yetiyor. Çanta büyüdükçe gerekli gereksiz taşıdığınız ekipman da artıyor. Çantayı küçülterek ekipmanları da minimalize etmeyi öğreniyoruz. :+1:

4 Beğeni