Babadağ Ultra’nın bahsettiğiniz videolarını ben de izlemiş ve 25K ile 14K parkurlarının ikisini de koşmuş biri olarak çok keyif almıştım yeniden izlerken de. Ancak şöyle bir durum da olabilir mi acaba? Parkurların bu şekilde her ayrıntısını göstererek sürprizini de bozuyor olabilirler mi bir yandan?
Katıldığm patika yarışları içerisinde en beğendiğim 3-5 parkur arasına girer kesinlikle Babadağ parkurları. Dümdüz toprak orman yollarından değil gerçekten patikalarda koştuğunuz parkurlar. Tekrar yarışmak için fırsat kolladığım bir yarış. Organizasyon da bir çok yönden katılanların beğenisini topluyor gibi görünüyor yapıldığı günden beri. Belki parkurların reklamını yapmak ama bir yandan da bir bilinmezlik ve sürpriz payı bırakmak da iyi olabilir. ![]()
Teknik toplantılar konusunda ben de birkaç yıl önce forumda başka bir başlıkta serzenişte bulunmuştum. Bu düşüncelerim haeln geçerliliğini koruyor malesef.
“…Üçüncü bir husus da teknik toplantıların amacına uygun düzenlenmiyor oluşu. Ben mi yanlış düşünüyorum acaba ama teknik toplantıların asıl amacı parkur hakkında bilgi vermek değil midir? Fakat artık organizatörler düzenledikleri teknik toplantılarda tamamen organizasyonel mevzulara odaklanıp yarışın kaçta başlayacağını, kit alımının ne zaman nerede olacağını, servislerin ne zaman nereden kalkacağını anlatıyor bizlere. O bilgilerin hepsi internet sitelerinde ya da sosyal medya sayfalarında paylaşılıyor zaten. Benim teknik toplantıda duymak istediğim parkurun yapısı nasıldır, nasıl bir hava durumu bekleniyor, ne tür bir ayakkabı giymek yararımıza olur, baton kullanmalı mıyız, hangi kritik noktalara dikkat etmek dönüşleri kaçırmamak gerek, hangi noktalarda köpek vs gibi sıkıntılar olabilir tarzı bilgileri ilk elden alabilmek. Ayrıca teknik toplantılar yüzyüze değil de online olarak düzenlenince çoğu zaman soru cevap şeklinde etkileşimli bir bilgi alışverişi olmuyor malesef.”