Koşu Yarışlarından Ne Bekliyoruz?

Arkadaşlar merhaba, ben Özgür AK.Yaklaşık 7 yıldır ultra maraton yarışlarına katılıyorum.Arkadaşlarımızlabirlikte 2026 yılı içinde bir yarış organizasyonu (ultra maraton)yapmak istiyoruz.Yapacağımız bu organizasyon ile ilgili bunlar olsun bunlar olmasın tarzında sizlerinde talep ve önerilerini almak istiyoruz.(Yarış yeri ve tarihi en kısa zamanda paylaşılacaktır.)Teşekkür ederiz…

8 Beğeni

Siz bi yerden başlayın gerisini hallederiz. Şimdilik, yıllardır Backyard Urla dahil birçok trail ve yol koşusu organizasyonunda gönüllü olarak görev almış biri olarak kolaylıklar diliyorum :wink:

4 Beğeni

Her şeyden önce olası bir sağlık sorununda en kısa sürede müdahe edecek ekip. Bir ekip vardır ama çok geç kendilerine ulaşılabilir bazende ekibe ulaşılır ama geç gelir yada nasıl müdahale edileceğini bilmiyordur. Ultra maraton söz konusuysa kaybolmaları minimize etmek için gpx haritasının yayınlanması ve koşucuların bunları yüklediğinin kontrolü.

4 Beğeni

Bu foruma yazarak bu fikir alışverişini başlatma girişiminde bulunmanız bile en çok istediğimiz şeylerdendir diye düşünüyorum. Organizatör ve koşucular arasındaki iletişim ne kadar kuvvetliyse organizasyon da o denli iyi oluyor günün sonunda. Ne olsun ne olmasın konusu ise çok geniş bir konu. Belki bir yerden başlayıp sonra mesajlar güncellenebilir ya da ekleme yapılabilir.

Misal ne olsun;

• Gönüllü oryantasyonuna önem verilsin. Gönüllüler bir yarışın en önemli parçalarından. Arkadaşlarımıza brifingler yarış sabahı değil yarış öncesinde gerekirse birden fazla kez verilsin. Gerçekten o gün o atmosferde olmak isteyen arkadaşlarımız orada olsun.
  • Koşucuların parkurda kendilerini güvende hissetmeleri için gereken önlemler alınsın. Sağlık ekipleri, belki coğrafyaya göre yerel dağcılık ve arama kurtarma ekipleri gibi.
  • İşaretlemeler standart ve parkura uygun olsun.
  • CP’lerde ve belki finishte hazırlıklar katılımcı sayısına göre üstüne bir pay konularak yapılsın. CP’de var dediğimiz şey eksik olmasın, olduğu beyan edilmeyen şeyi zaten aramayız.
  • Organizasyonunuzun muhtemelen bir sitesi olacaktır. Sitedeki bilgilere ek olarak bu bilgilerin tamamının tek parça halinde görülebildiği bir “Yarışmacı El Kitabı” eklenebilir. Bu konuda Runtalya ve Cappadocia Ultra Trail’i referans alabiliriz.
  • Kit dağıtımının merkezi ve herkesin ulaşım sağlayabileceği bir noktada olacağı günler olsun.
7 Beğeni

Merhaba, şimdiden kolay gelsin, organizasyonda uzun mesafenizin 100k yada 100mil olduğunu hayal ediyorum ve bu mesafelerde yükseklik kazanımını minimumda tutmanızı temenni ediyorum. 100k ve max 750m yükseklik yada 100mil ve max 1000m yükseklik gibi. Uzun mesafe koşucuları olarak kendi en iyi derecelerimizi yapabilmemizi sağlayacak bir yarış olmasını dilerim. (Ülkemizdeki yarışlarda buna benzer sadece Tuz Gölü var , sıcaklık ve zeminin özel şartı sebebiyle apayrı bir koşu.)

5 Beğeni

Merhabalar. Fikirlere açık olduğunuz için çok teşekkür ederim.
*Kit dağıtım noktasının erişilebilir bir yerde olması oldukça önemli.
*Diğer yarışlar ile çakışmamasına dikkat edin lütfen.
*Fotoğrafçı olayına ve olabildiğince herkesin çekilmesini sağlamak.
*CP’lerde ve Finish alanındaki yemeklerden ve içeceklerden ilk koşucudan son koşucuya kadar olabildiğince herkese aynı olmalı ve yeterli olmalıdır.
*parkurda gönüllülerden birileri de parkur boyunca tersine hareket edip gelen koşucuları motive edebilir diye düşünüyorum.
*Finishe gelen sporcu kendini iyi ve değerli hissetsin diye müzik, etkinlik veya koşucunun adıyla seslenirse ekstra motive olur diye düşünüyorum.

5 Beğeni

Organizasyonun ulaşım imkanı sağlaması bence epey önemli. Katılmak istememe rağmen ulaşım imkanı olmadığı için gidemediğim yarışlar olduğu gibi, sırf ulaşım imkanı olduğu için katılmak istemiyor olmama rağmen gittiğim yarışlar oldu.

6 Beğeni

Valla ben kurumsallık bekliyorum. Dolayısıyla arkadaşlarla ilk defa yarış düzenleyecek bir ekibin yarışına pek sıcak bakmıyorum. Bu noktada en önemli göstergeler olarak parkurların yıllardır değişmezliği ve kaliteli gördüğüm koşucuların (kriterleri bana kalsın) bu yarışlara katılımı gösterir. Veyahut koşu dışında kurumsallaşmış, örneği bir arama-kurtarma veya dağcılık kulübünün kültürünün yarışın bulunduğu alana hakim oluşu geriye kalan faktörleri gözardı etmemi sağlayabilir. Diğer tüm teferruat için, kendi beklentilerimden ziyade organizasyonun gerekliliklerine uyum sağlama kapasitem o yarışa katılımımı belirler. Son olarak da, ticari kaygı ile kültür-gönül meselesi arasındaki denge çubuğu ticari kaygıdan yana aşırı bükülüyor gibi hissediyorsam o yarışa katılmayı düşünmem.

4 Beğeni

Duzenlenecek olan yarış hakkında herhangi bir detay, spesifik bilgi aciklanmadigi için…

3 Beğeni