Koşu yaparak kilo almaya çalışmak

Genelde kilo vermeye çalışanlar koşuya yöneliyor fakat benim için durum tam tersi yaklaşik 8 kilo almam gerekiyor ve bunu koşu ile birleştirmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Beslenme kişiye özel planlanması gereken bir konu. Kilo verip almak isterken vücudun dengesini kalıcı olarak bozmak mümkün. Bu sebeple de önerilerde bulunmaktan kaçınmak lazım…

Şu ana kadar gördüğüm en açıklayıcı ve bir o kadar da basit anlatımı bu videoda buldum.

10 Beğeni

Bir önceki yorumda paylaşılan video durumu gerçekten güzel özetlemiş. Kilo alma serüvenine başlamadan önce bir uzman tarafından vücut kitle indeksinin ve vücut kas ve yağ yüzdesinin hesaplanması gerekir. Sağlık sınırlarının dışında bir kilo düşüklüğü varsa içerikte de bahsedildiği gibi protein alımına dikkat ederek kalori artırımı sağlanmalıdır. Ölçümlerde kas kazanımı ihtiyacı tespit edildiyse bunun için koşu gibi dayanıklılık egzersizlerinden ziyade kuvvet egzersizlerini daha öncelikli tercih etmenizi tavsiye ederim. Çünkü koşu tek başına yeterli kas kitlesi kazanımı sağlamaz.

2 Beğeni

Kilo almaya çalışmak hiç denemedim ama vermeye çalışmaktan daha kolay olmalı. Koşu hazmı kolaylaştırır diye düşünüyorum.