Koşudan sonra ayak parmak uçlarımda yani tırnağın üstüne denk gelem kısımlarda agri yapıyor. Özelikle baş parmakta.
Bunun sebebi ayakkabı bedeni midir ?
Ayağım 45 numara Asics 45 numara Novablast 4 giyiyorum. Acaba 46 mi almalıydım ? 46 alsam koşarken boşluğa kayma yapıp yine de baskı olmayacak mı ayağın önüne ?
Günlükte giydiğim bot biraz dar ve gün boyunca hiç sorun çıkartmıyor akşama doğru koşuya gittiğimde rahat koşu ayakkabısı içinde ağrı hissediyordum,botun sebep olduğunu daha sonra anladım.
Tırnak üst kısımlarında ağrı ayakkabı uç üst tavanının baskı yaptığını gösterebilir, test için 2 kat kalın çorapla giyildiginde ayak ucu rahat etmiyorsa günlük koşu için dar olabilir
ayrıca bazı koşucular ayakkabı bağcıklarını çok sıkıyor bu da ayak alt kısmında ve ucunda ağrı yapabilir
edit , novablast 4ü 43,5 giyince sol ayak büyük parmağı üst tavana değiyor 44 numarada sorun yok.
Yeni Novablast 5 de epey geniş toebox var
Bir miktar büyük ayakkabı içinde, ayağın hareket etmesini engelleyecek bağcık bağlama tekniği var.Bu denenebilir.Ama bahsedilen ekstra delik olmalı.
Bağlama şekli için running shoes heel lock diye Google’da aratabilirsiniz.
Sırf bu ağrıdan korktuğum için normalde giydiğimden 1,5 numara büyük giyiyorum. Uzun koşularda morarma ve hatta tırnak düşmeleri oluyormuş, yol geçmeden ayakkabıyı değiştirmekte fayda var.