Koşu sonrası ağrı hakkında

Merhabalar,

Uzun zamandır spor yaparım, tenis-futbol-yüzme vs. Son zamanlarda koşuya başladım ve 5km, 10km derken 15.5km maratonu da koştum.

Fakat belli bir süre sonra, koşularda dizimde-ayağımda ağrı oluşmaya başladı. Bu ağrı koşuda oluyor, fakat futbol-havuz vs. sporlarında olmuyor. Koşudan oldukça zevk alıyorum fakat bu şekilde devam edemiyorum ve çok kısa sürede bırakmak zorunda kalıyorum.

Diğer sporları yaparken bu ağrının olmayıp, koşuda olmasının sebebi ne olabilir acaba?

Ayaklarımı basarken biraz içe doğru bastığımı hissediyorum, ayakkabı seçimim ise normal bir ayakkabı. Ayak basışım ve şeklimle ilgili bilgi alıp, ayakkabı seçimi yapabileceğim bir ayakkabıcı var mı acaba?

Ayak analizi yaptırın sonuca göre tabanlık kullanabilirsiniz ama önce spordan anlayan bir ortopedi doktoruna gitmekte fayda var. Ben gittim ve doktor high arch olduğumu söyledi aynı zamanda ciddi dışa doğru basma var. Ağrım koşuyu kesme seviyesine gelmişken doktor tavsiyesi ile Buz tedavisi, ciddi germe çalışması ve özel tabanlık ile ağrım kalmadı.

5 Beğeni

Herkes biraz ice basar. Hemen ayak basis seklinize odaklanmayin. Bakin maraton bile kosmussunuz. O zaman ice basmiyor muydunuz? Belki baska bir seyi yanlis yapiyorsunuz. Belki kaldirabileceginizden cok ya da hizli kosuyorsunuz. Bir miktar dinlendirip, sonra yavastan alarak yeniden baslamayi deneyin. Ayrica bahsettiginiz diger sporlarla hic ilgisi yok kosunun, karsilastirma yapmak dogru olmaz.

5 Beğeni

Birilerinin gazına gelip yokuş aşağı bam bam bam koşanlardan değilsinizdir inşallah :slightly_smiling_face:

2 Beğeni