Koşu mutluluğu için kan ter içinde mi kalmak gerekiyor?

Aynı stilde koşmak monoton gelebilir, o nedenle arada depar atmak çok normal. O da kesmezse geri geri koşmak da çözüm olabilir (benim yaptığım gibi). İnsanlardan ve trafikten uzak bir yerde koşmak (orman gibi) zevk alma açısından son derece önemli.

1 Beğeni

Yavaş koşmak da elbette çok faydalı. Yavaş koşarken vücut dinlenir, hatta enerji biriktirir. sizi depar atmaya teşvik eder. Emin olmamakla birlikte, yavaş koşmanın hızlı koşmaya oranla kardiyo-vasküler sisteme daha az faydası olur düşüncesindeyim.

1 Beğeni

@eymir Hocam merhaba, çok bilgili olmamakla birlikte koşuda antrenman sistemi bir bütündür parçalanamaz. Yavaş koşularla herkesin kondisyon durumuna göre değisebilir başka birinin zorlandığı bir tempoda kondisyonu iyi olan biri nefesi rahat olabilir yavaştan ziyade sohbet edilebilecek kadar rahat tempoda koşup enerji biriktiririz aerobik sistem, mitokondriyel, yağ metabolizması, kas dayanıklılığı olarak gelişim sağlarız kardiyovasküler sistemi az faydası olur demek biraz yanlış olabilir aksine yüksek nabızlı koşulara göre daha çok faydası vardır. Bu rahat tempo koşularla dediğiniz gibi enerji biriktirip yüksek nabızla antrenmanlarla gelişimimizi daha üst noktalara taşımaya çalışırız.

Zira bütün koşuları bugün çok iyi koştum diyerek bitirirsek sonraki haftalarda koşucak kuvvetiniz kalmaz. Ve sakatlıklar da cabası olabilir.
Israrla bu konularda bahsetmem 2 senelik süreçte gelişim gösteremeyip çok tecrübe etmem, ben ettim siz etmeyin :sweat_smile:

Sağlıklı günler…

3 Beğeni

İlk başladığımda koşulara çok hızlı gittiğimi şimdi farkettim hemen önlem aldım. Koşu bile yapmıyorum. Bacaklarımdaki ağrılar geçmedi yavaş yavaş ısındıra ısındıra yürüyüşler yapıyorum. Sonra hafif tempo koşulara geçeceğim inşallah. Artık 1 sene sonra belki öle sürat koşuları deparlı antremanlar yapabilirim. Çünkü bundan önce tembel miskin ve yürümeyen bir insandım.

2 Beğeni