Koşu Karikatürleri

2018’de crossfit games’da vardı sanırım ilk günün son yarışması olarak, marathon row…çoğunluk 2.50 civarında bitirmişti…

1 Beğeni

İyi geceler dilerim.
Robert Förstemann diyince aklıma ekmek kızartma makinasını pedalla çevirip 700 w güç üreterek çalıştırdığı kısa film aklıma geldi.

8 Beğeni

abi ben nasıl senin gibi olabilirim

yanlış oldu herhalde :slight_smile:
örnek alınacak biri değilim ki ben. sol dizde menisküs yırtığı, 1.5 sene önce bel fıtığı ameliyatı.
6 pace haftada 3-4 kere öyle yavaş yavaş koşuyorum :slight_smile:
tavsiye ederim, yavaş koşmak çok güzel ahaha…

1 Beğeni

abi ben bu gücü nasıl üretebilirim @Kahomen

@mavi anladığım kadarıyla yanlış başlık altındasın. @Kahomen in maratona ilişkin paylaşımı 42. N Kolay İstanbul Maratonu 03:59:59 Hikayem başlığında. Ayrıca kişisel gelişime ilişkin soruların bence fazla kişisel ve vücuduna, spor altyapına vs. duruma göre fazlaca değişkenlik gösterebilecek hususlar.

2 Beğeni

Taş gibi kafa var demek :joy::joy::joy:

3 Beğeni

Ne bekliyordu acaba?

4 Beğeni

İtalya’ya gittiğimde şehrin meydanlarına Mısır’dan özel olarak getirilen dikitleri görünce eşimin tepkisi de benzer olmuştu :blush: “her yere bu taşlardan koymuşlar” (dipnot:hala evliyiz)

7 Beğeni

Çok üzücü bir durum çok.

Düşünün teknik eleman oluyorsunuz (mühendis, mimar), iş aramaya başlıyorsunuz adam senden deneyim istiyor. Neredeyse en az 3,5 yıl asgari ücret ve biraz üstüne çalışıyorsunuz. İşveren ise imza yetkinizden bile yararlanıyor. Asgari ücretle imzanız en az 10 yıl ne yaptığını bile bilmediğiniz işi için kullanılıyor ve geçerliliğini koruyor. Etinde, sütünde eğer bir tanıdığın yoksa iş yerine kalıyor. Bakıyorsun olacak gibi değil KPSS’ye hayalin olmamasına rağmen giriyorsun. Hayaller ise belki yurt dışı, belkide çok iyi bir şirkette teknik görevdi. :pensive:

Düşünün öğretmen oluyorsunuz. Kabul etmiyorlar. Formasyon istiyorlar. Tamam diyorsunuz. Yetmez Kpss’ye girip yeteri kadar puan alacaksın diyorlar. Tamam diyorsun, KPSS sınavına girip iyi bir puan alıyorsun. Hop dur bakalım 2 + 1 yıl mecburi doğu hizmetin var diyorlar. Tamam lan diyorsun. Hiç bilmediğin (arkadaşımın eşi Hakkariye gitmek zorunda kaldı) bir ile gidiyorsun. Mecbursun, yalnızsın. Bir şekilde 2 + 1 yıl geçiyor. Dur bakalım covid 19 var diyorlar. KPSS’yi kazanamıyorsun, özel okulların, dershanelerin acımasız ellerine düşüyorsun. Ve sen eğitimin en temelisin. :pensive:

İktisat fakültesi, halkla ilişkiler, işletme, vb fakülteleri bitiriyorsun artık iş bulman gerekiyor. Hayata atılman gerekiyor. Yok her yer iktisat, kamu yönetimi, halkla ilişkiler mezunu dolmuş. Kendi mesleğini yapan %01 arasına girmek için uğraşıyorsun. Bakıyorsun olmuyor KPSS’yi denemekten başka şansın kalmıyor. Kazanırsan ne ala kazanmazsan bankacılık olmazsa markette kasiyer, ilaç firmalarında satış pozisyonlarını kovalıyorsun. :pensive:

Neler yazılır bu son çiziminizle ilgili neler. Bu ülkede çoğu insan sevmediği bir işi yapıyor (ben). Yapmak zorunda. Bu ülkede adil gelir dağılımı zaten yok. O nedenle işine hiç kimse gereken önemi veremiyor. Aldığı para yetmiyor. Akılda bir sürü hesap. Gelir adaletsizliği hat safhada. Kitabın ismini hatırlamıyorum. 1. ve 2. Dünya Savaşlarından yenilgi ile çıkmış Almanya ve benzer Avrupa ülkelerinin nasıl geliştiklerini anlatıyordu. İlk kural insanların sevdikleri işi yapmasıydı. İkinci kural hakettikleri maaşı almaları. Yani insan sevdiği işi yapıp yeterli maaşı alıyorsa o ülkede insanlar mutlu oluyorlar. Mutlulukta hem iş hemde aile hayatına olumlu olarak yansıyor.

4 Beğeni

Benim eşim de Saraybosna ve Bologna gezisi sonrası, binalar çok eski, püskü demişti :slight_smile: (not : hala evliyiz) . Ama zamanla eski püskünün gerçekte ne demek olduğunu anlatabildim. Şimdi neden bizde de böyle bakımlı tarihi eserler olamıyor ve neden tarihimize sahip çıkamıyoruz diyor.

9 Beğeni

Kaç gündür dinleyeceğim albümü ama sürekli erteliyorum. Modumun düştüğü bir anı kolluyorum sanırım. Eski tadı alır mıyız, hangi döneme benziyor dersiniz?

2 Beğeni

Bu gerçek mi? :face_with_raised_eyebrow:


@UltraHobo bundan sonrası kosucunun espri yeteneğine, hayal gücüne kalmış :slightly_smiling_face:
1 Beğeni

Tişört giymelerine pek gerek yok. Koşarken yanlarından geçtiğimiz için gaza gelerek bizi geçip 50 m sonra kalp krizi geçirmemek için nefes nefese kendini çimenlere atan abilerimiz bunlar. Hatta bir tanesi o durumdayken bana sen git ben seni sonra yakalarım demişti çok gülmüştük.

8 Beğeni

Hadiiiiii…Maradona oldu mü?
:pensive::pensive:Huzur içinde…

Çok güldüm gerçekten :smiley:

4 Beğeni

Muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık.
:sweat_smile:

2 Beğeni

Gerçekten inanılmaz ve hayatta kalması mucize…

bud yerine bi yunan birası içtiğine eminim ama kanıtlayamam :))

4 Beğeni