Koşu hızım iyi mi? Yardımcı olur musunuz?

Ben 15 yaşındayım ve koşuya doğuştan bir yeteneğim var okul/sokak gibi yerlerde hiç kaybettiğim bir yarış olmadı gerçekten hızlı olup olmadığımı merak edip bende elimde telefon ile hızımı ölçtüm 32 çıkıyor ortalama hız ise 28 çıkıyor benim merak ettiğim şu gerçekten bu bilgiler doğrumu gps e güvenebilirmiyim ?

3 Beğeni

100 metre dünya rekorunda hız nedir diye baktım, yaklaşık 38 km/saat görünüyor. Mesafe uzadıkça hızın azalması beklenir. Dolayısıyla dünya rekoruna yakın bir hızda koşup gerçekten müthiş bir efor sarf etmiyorsanız muhtemelen gps hatasıdır. Sokak/cadde arasında değil de daha üstü açık bir yerde koşarsanız daha iyi ölçüm yapacaktır.

2 Beğeni

cevabınız için teşekkür ederim ayrıca bir şey daha sormak istiyorum etrafımda 100 metrelik bir alan yok süre tutarak hızımı ölçebileceğim 60 metrelşk bir alandada hızımı ölçmeme mümkünmü ? yani mümkün oldupunu biliyorum ama aynı hızları gorebılırmıyım 100 metre ile

1 Beğeni

Kısa mesafelerde gps verisine güvenilmez. Hızı bulmak için ölçülmüş mesafeyi koşacaksın yoksa mesafeyi sen ölçeceksin. Metre, lazermetre gibi imkan yoksa adım uzunluğu ile mesafeyi ölç sonra koş süreyi ölç birbirine iki veriyi kullanarak hızı bul.

4 Beğeni

yanıtınız için teşekkürler

Merhaba ben geçen gün gps ile alakalı bir başlık açmıştım bugün ise hızımı ölçtüm 70 metrelik bir mesafeyi 8.2 saniyede koştum buda hesaplamalara göre max hızımın 30.7 olduğunu gösteriyor bu gerçekten iyi bir derecemi ? (detaylar yaşım 15, kilom ise 55-63 arasında gidip geliyor genelde ama en son ölçülmemde 61 di boyum ise 172-173 arasında. süreyi bir koşu hocası süre tutup hesapladı gps den değil)

Ahmet, soruna iki farklı cevap verilebilir veya sen soruyu iki farklı şekilde sorabilirdin.

15 yaşında 70 metreyi 8,2 saniyede koşmak;

• Eğitimli, düzenli antrenman yapan, başında bir antrenörü olan biri için çok iyi bir sonuç sayılmaz.

• Eğitimsiz, düzenli antrenman yapmayan, dışarıdan destek almayan, doğal yeteneğe sahip biri için ise ‘iyi bir sonuç, ve gelişmeye açıksın’ diyebiliriz bence.

1 Beğeni

kısa mesafelerde GPS aşırı şekilde sapıtacaktır. Tavsiyem bir atletizm pistine gidip, hız denemelerini orada yapıp bir arkadaşınla ölçmeniz, veya kronometreli bir saat kullanmanız olur

seviyeye bakmak içinse, runninglevel.com iyi bir referans, ancak orta-uzun mesafeler için mantıklı görünür runninglevel da, sprint atletleri için mantıklı değil

1 Beğeni