Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Koşuda süreklilik çok önemli konu. Hem adaptasyonun kaybolmaması hem ara verip tekrar başlarken yanlış yüklenmeyle oluşacak sakatlıkların önlenmesi vb sebeplerle. Karanlık ve soğuk havada dışarı çıkmak en tecrübeliler için dahi zor olabilirken koşuda görece yeniler için daha zor olduğu aşikar .

Bu konuda ilk tavsiye ;

Sabah epey kalın giyinip size uygun en erken saatte dışarı çıkın. Koşmayın sadece sabahın serinliğini dinginliğini sessizliğini hissedin .Biraz yürüyüş yapıp dönün ve güzel bir kahvaltı yapın. Ertesi sabah veya vucudunuz ne zaman koşuya hazır hale gelip kendiliğinden dışarı çıkıyorsa o zaman yavaşça koşuya başlayın ama abartmadan tadı damakta kalacak şekilde bilinçli olarak kısa kesin . Bundan sonrasının daha kolay olacağını göreceksiniz. Burada önemli nokta belki birkaç hafta sadece yürüyüş yapabilirsiniz buna hazırlıklı olun . Kayak/Board kıyafetleriyle sokakta yürüyen kız sporcularım çok komik fotoğraflar paylaşıyorlar benimle :slight_smile: Yeter ki vucudunuzun hazır olması için ona zaman tanıyın emin olun bir süre sonra yavaşça kendiliğinden koşmaya başlayacak . Siz sadece kalın kalın giyinip dışarı çıkın açıksa en uzakta ki market/bakkala gidip bir şeyler alın vb.
Ayrıca sabah koşularının yağdan enerji elde etme mekanizmalarını eğitmesi gibi bazı ek faydaları da var . 1 saati geçmeyen ve aerobik seviye yapılan koşuları mümkün olduğunca sadece su içerek tamamlayın. Bu mekanizma kadınlarda hormon farklılıkları sebebiyle tam olarak geçerli değil . Tam tersi onlarda ufak atıştırma ile başlandığında yağdan enerji elde etme daha etkin olmakta . Şiddeti fazla koşular varsa planda hafif bir şeyler atıştırmak herkes için antrenman kalitesini artırabilir…
Hadi bakalım takipteyiz kış uykusuna hazırlananlar :slight_smile:

19 Beğeni

Normal zamanda 07:00 olan antrenman saatimi bu hafta itibari ile 06.00 a almak zorunda kaldım. Hemen hemen bu başlıkta yazan şeyleri ben de yaşıyorum. İlk denememi bu sabah yaptım ve kulakta ‘‘Ayarı kaçanlar’’ eşliğinde mis gibi bitirdim. İlk haftadan fire vermemek çok güzel oldu. Yine koşturmaca podcast te geçmişti sanırım, ‘‘Kırık Pencere Teorisi diye’’ . Takvimde bir delik olduğu zaman onun devamı devamı da geliyor maalesef. Ayrıca beni motive eden şeylerden birisi de, herkes uyurken koşuyor olmak. Sanırım biraz ego yapıyorum bu konuda. :grimacing:

11 Beğeni

“Ayarı kaçanlar” bu akşam benimde planımda var.

Bu hafta Salı ve Perşembe günleri 10K, Cumartesi veya Pazar 21K planımı yaptım. Kış uykusundan uyanma programı olarak. Umarım bende sizin gibi fire vermeden tamamlarım. @ylmzahmet07

8 Beğeni

Süper.
26 Kasım’da paylaşımı rica ediyorum sizden.
(Yoksa kınayacağız.)
:slight_smile:
Sağlıklı antrenmanlar.

6 Beğeni

Yarın sabah 6*1K ana temalı interval idmanı var. Yazın beni de listeye o zaman :+1:

5 Beğeni
  1. Haftamdayım. Listeye beni de ekleyin :slight_smile:
3 Beğeni

Anlaştık tamam yoldayken fotoda atarım :smiley::+1:

2 Beğeni

Sizi de yazdım. Paylaşımı rica ediyorum. :slight_smile:

3 Beğeni

Sizi özellikle takip ediyorum :slight_smile: Süreklilik konusunda bize destek olacaksınız eminim. 9.hafta programı nedir?
Selamlar

3 Beğeni

Bundan sonra daha da konsantre olmam lazım :slight_smile:

9.Hafta Programım - Salı, Perşembe, C.tesi, Pazar
(14dk Koş - 1dk Yürü) X 2

4 Beğeni

Gökhan önceki konu genel olduğu için oraya yazmadım ama madem buradasın ve koşma konusunda ısrarlısın sana bazı hatırlatmalar yapayım Yürü-koş tarzı planları uygularken nabız peysten önemlidir. Planda özellikle belirtmediyse koş bölümlerini zone2-3 te yapmaya gayret et .Mümkünse zone 2 Buralarda hız düşük olacaktır ama sabırlı olursan ileride aynı nabızda hız artacaktır. Yüksek nabız sürdürebilsen dahi uzun vadede yorgunluk yaratacak ve bir şekilde sana koşuyu bıraktıracaktır. Kilon da tam olarak gitmiş sayılmaz o sebeple peys yerine nabız odaklı olmanı tavsiye ederim . Zaten diğer başlıkta bahsettiğin ikinci tekrarda peys düşüyor ama nabız artıyor demen henüz aerobik olarak hazır olmadığının işareti. Ancak unutma taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir . Sabırlı ve istikrarlı olman dileklerimle

10 Beğeni

Madem kış uykusundan uyanıyoruz; bana da 3x 5k yazın bu haftalık.

7 Beğeni

İyi günler ben bugün bir saat koştum.

Check out my activity on Strava: https://strava.app.link/CnoBuw3IFbb

7 Beğeni

Önerilerin için teşekkürler @Serdar
Aslında o konu başlığını açarken de geri bildirim almak istediğim konular bu tipti.
Şuan istekliyim, azimliyim de ama uzun vadede nelerin beni beklediğini ve hangi mantalite ile devam etmem gerektiğini sizin gibi tecrübeli kişilerden öğrenmek istiyorum.
Bu benim gelişimim için de, (belirttiğiniz gibi) devamlılığım için de önemli.

Bundan sonraki koşularımı belirttiğiniz şekilde yapmaya çalışacağım.
Yavaş koşarken de kalf kaslarına çok yükleniyorum gibi geliyor :slight_smile:
Ama öyle öyle doğruları öğreneceğim umarım :innocent:

5 Beğeni

Bunu da koyayım da, motivasyonum bittikçe bakayım.
İlk yarışım olacak inşallah, umarım ertelenmez

image

8 Beğeni

Harika bi konu fotosu olmuş… :+1: :sunglasses:

19a7767d3ff0c6aee0bde315e8577f31b61d2a78_2_690x476

5 Beğeni

@spinodal sağolsun :slight_smile:

4 Beğeni


Şimdi liste yapılır. Ekleme güncelleme kontrol vs yapılır ama amaç “önce kendimize söz verip sonra bunu bu başlıkta ilan etmek, sözü yerine getirdiğimizde evet şu mesafe, şu hedefi gerçekleştirdim; şu hedefi bu hafta yapmadım kınayabilirsiniz” diyerek tembellikten uyanmak olduğuna göre. Bence hedefi koyan olumlu olumsuz sonucu da yazmalı, iç kontrol tablolara göre en iyisi :slight_smile: Tabiki başlık sahibi @Eren ve hedefleri yazan arkadaşlar daha iyi alternatifler sunabilir.
Yıl sonuna kadar her hafta 25-30 km yürümek benim hedefim olsun; sonuçları haftalık pazartesi yazarım.

9 Beğeni

İyi günler dilerim.
İstanbul’da oturanlarla belki her ay bir kere buluşup koşabiliriz.

Yarın 200 metre x 20 _ 200 jog yapacağım.

2 Beğeni

Bakalım serin havada nasıl gidecek araba :rofl: 20 saatin altına inebilirsem bir tık başarı yazacağım kendime :joy:

2 Beğeni