Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Herkesi tüm kalbimle kucaklıyorum.
2021 yılından ilk dileğim herkes için sağlık. Sakatlık yaşamadan güzel bir yıl geçirmenizi temenni ederim. Evlerinizden mutluluk ve huzurun eksi olmamasını dilerim.

Yılın son koşusunuda ekleyeyim.


Her 1 kilometrede 6 dakikayı yakalamaya çalıştım ama başaramadım.

10 Beğeni

Bu başlık ve forum, sizlerin katkıları, paylaşımlar benim için gerçekten zor geçen bir yılda keyif veren bir aktivite oldu. Umarım şu pandemi / aşı sonrası buradan bir koşu ekibi de çıkarabiliriz. Ayrıca amaca da sonuna kadar hizmet etti düzenli koşularıma dönmeyi başarabildim. Herkese paylaşımları için teşekkür ediyorum ve mutlu, sağlıklı, kendi değerleri doğrultusunda huzur veren yeni yıllar diliyorum.

12 Beğeni

2021 mutlu bacaklarımızı coşturabileceğimiz bir yıl olur inşallah hepimiz için. Her seviyeden hedefine koşan yüreklere sağlık olsun. Hedefim karşımda artık. Uludağ Ultra 100K 3 temmuz 2021. 6 ay süre makul ve mantıklı çalışmak için yeterli olacaktır. :smiley::running_man::mountain::heart::tr:

7 Beğeni

Ne tatlı ultra rüyalarla başlamış olduğum 20 li yıllardan ilkini sağ salim bitirdim. Göstergeler pek işe yaramaz gibi görünse de :joy: Böylesine zor bir hayat şartlarında;
2 adet 100K
2 adet dağ tırmanışı
Belli bir seviyede kalabilen kondisyon seviyesi
Her geçen yıl daha da güçlenen zihin gücü
Her zorlu ve bireysel antrenmanda daha da zevk veren doğa ile bütünleşip kaybolabilme ve yolu geri bulabilme yetisi :joy:
Hedef ne kadar zorlu olsa da yapabileceklerimden ve kendimden emin olabilmem ve cesaretimden şüphe duymamam
Kaslarımı tanıma ve çalıstırma, hazırlama ve kullanma, dinlendirme
Beslenme kilo kontrolü
Destek vitamin ve gıdalar

Gibi konularda kendimi geliştirmeye devam edebildim. Normal hayat koşullarına ulaşmanın ardından coşkuyla yoluma çaylak çaylak devam edeceğim. :smiley::running_man:

9 Beğeni

Merhabala ölçüm yaptığınız cihaz nedir acaba

1 Beğeni

@Hdt, tıpkı şu parkur gibi :blush:

Örneğini verdiğim pistte Garmin 245 kullanılmış, birkaç mesaj sonrasında bahsediliyor.

Track run - parkur için özelliği olan garmin saatler :

Yine de orijinal sitesinden teyit gerekir. Başka markalarda da parkur takibi var ama sonuçları, verimliliğini bilmiyorum.Tabikii Garmin’ler burada güzel örnek, coros’ların öncüsü olduğu, coros pace 2’den yukarıda bahsedilmekte ve forumda güzel bir incelemesi var.

Garmin’de segment ile track run farklı. Bazı saatlerde segment de oluşturulabilir. Bu da ayrı bir özellik.

2 Beğeni

Selam,

Fenix 6 Pro kullanıyorum. Track Run diye yeni bir aktivite modu var. Hangi kulvarda koşacağınızı belirliyorsunuz. Koşacağnız pistte ve kulvarda 3,4 turluk bir kalibrasyon koşusu yapıyorsunuz. Ondan sonra saat cetvelle ölçülmüş gibi çıkartıyor turları. En iç kulvarda koşuyorum. Aralarda kontrol ediyorum, 400mt’leri hiç sekmeden sorunsuz ölçüyor. Aktivite izine zoom yaptığınızda özellikle dönüşlerde saatin çok daha fazla örnekleme yaptığını görebiliyorsunuz. Oldukça başarılı

8 Beğeni

@okmali, bu işlemi saatte gps kapalıyken de yapıyor mu? Ankara’da Anıttepede jammer nedenli gps sorunları var. Aşağıdaki gps’i nadir gördüğümüz düzgün bir rota!Genelde bu bile görünmüyor.

3 Beğeni

Acik olmasi gerekiyor, cunku net sapmalari yakaliyor.

4 Beğeni

Bu koşu benim 2020 de aldığım koşu ile ilgili kararlara benziyor :slight_smile:

2020 için planladığım / aslında olan

10 Beğeni

Evet farkettim çok başarılı cihaz ve mod. Sizin değerleriniz psikolojimi bozacaktı ki Serdar hocamın ultracı olduğunuzu yazması içimi rahatlattı :sweat_smile::pray:t2:

5 Beğeni

Günaydın,
3/4

6 Beğeni

Günaydınlar, dışarı çıkabiliyor muyuz çok koşasım var bir istisna falan mı var

5 Beğeni

Karşı komşunuz şöyle bir saha ise olabilir bence :slight_smile:
Kapalı bir alan ve kimse olmuyor.
Ayrica sabah 7 de kosuyorum.
Bunun dışında çok serbest olduğunu sanmıyorum.

7 Beğeni

:blush: şu dönemde büyük nimet teşekkürler :pray:t2:

5 Beğeni

Yok yapmıyor. öyle bir özelliği yok maalesef

4 Beğeni

Aman diyeyim. Nacizane verebileceğim bir tavsiye varsa başkalarının koşularına bakıp kendinizle kıyaslamayın. Her zaman kendinize ve kendi gelişiminize odaklanın. Ben öyle yaptım. 2011’de 103 kilo ve hayatında spor olmayan bir adamdım ben. Şimdi bu hızlara çıkabiliyorsam düzenli ve sürekli idman yaptığım için. 6 pace ile interval yapar kendimi koşunun kralı gibi görürdüm. Hala öyle davranıyorum kendime :blush: İnsan vücudu inanılmaz bir makine. Hiç aklınıza gelmeyecek şeyleri başarabiliyor. Lakin onu doğru yöntemle ve sabırla eğitmek şart.

10 Beğeni

Çok tşkler tavsiyeleriniz için motivasyon oluyor :pray:t2:

Koşu bandında yaptık bugün de boş geçmemek adına

7 Beğeni

Evet, merhaba arkadaşlar; herkes bir hedef belirliyormuş, ben de ufak ufak döküleyim.
Bu yıl 1000 km koşmayı hedefliyorum, bu da yaklaşık haftalık 20 km’ye denk geliyor. Halen en light seviyede alışma halindeyim ve meyilli yerde torpilli koşuyorum,ama bir iki aya düzgün koşmaya başlarım diye umuyorum.
Ocak ayında 1000/12 yani yaklaşık 85 km’yi tamamlayacağım. Ocak 1’de 7.5 km koştum, yıllık olarak kaldı 992.5 :smile:

10 Beğeni

Madem hedeflerden konu açıldı benim 2021 hedefim önce sağlık, sonrasında haftada 4 koşu, ayda minimum 200 km, 1 maraton, 1 yarı maraton ve 2-3 10k yarışı.

10k icin hedef sürem 48 dk, yarı maraton icin 1.45, maraton icin sub4. Bakalım ne kadarına ulaşırım…

Herkesin sağlıklı bir şekilde hedeflerine ulaşacağı bir yıl olur umarım :pray:

8 Beğeni