Koşu Forum Antrenman Günlükleri

Tam olarak bu şekilde ilerliyorum bende. Şu aralar eşiğin max %75 inde kalmaya çalışıyorum

4 Beğeni

4 Beğeni
  1. Km ye kadar herşey yolundaydı ama dönüş yolu yokuş çıkış olunca zorladı nabzı kontrol altına alamadım yavaş yavaş çıktım ama nabız 160 ın üzerindeydi
3 Beğeni

Bu geçtiğimiz haftadan bu yana koşamıyorum. Antrenman stilim değişti :rofl: Evlenecek olan yeğenimin yeni evine dolap montajı yapıyorum Küçükyalı tarafında. Büyük oğlumda 28 aralıkta Eskişehir de işe başlayacak, gelecek hafta onun oturacağı evi toparlamak için Eskişehirde olacağım. Fırsat bulursam Eskişehir sokaklarında koşarım artık :joy::running_man::+1:

2 Beğeni

Şu hsonları açıldıktan sonra belki koşular da artar :wink:

3 Beğeni

Şuradaydı galiba :wink:

4 Beğeni

Kış uykusuna direnen herkesi kutlarım .Rutini oturttuktan sonra daha az çabayla devamı gelecektir. Koşu tşörtü çalışması yapabiliriz tekrar. Anketimizde zaten yapılması yönünde sonuç çıkmıştı. Yarışların ve grup koşularımızın iptal olması kesintiye uğratmıştı .

4 Beğeni

Fena değil. Hatta tam vaktinde sordun diyebilirim. Dünkü koşumda 1000 km hedefine ulaştım.

Normalde haftada 3 kez koşardım. Kısıtlamalar ile birlikte 2ye düştü. Bu süreçte birini daha uzun, birini daha tempolu yapmaya çalışıyorum ama çok istediğim gibi olmayabiliyor. Ormana vs gidemediğim için geçen 1.5 saatlik koşuyu çevreyi koşarak yaptım. Bolca beton/asfalt arası zeminde gittim. Hep patikada koşan bir koşucu olmam nedeniyle mi bilmiyorum ama vücudum hiç hoşlanmadı bundan. Diyeceğim o ki Belgrad’a gidememek en büyük şikayetim. Ama düzenli olarak kuvvet antrenmanı yapıyorum. 48 saatten fazla evdeyiz sonuçta. Elimden gelen en iyi şey bu. Rutine oturtabilirsem çok faydalı olacak.

1000 kmyi devirdiğim için ise oldukça mutluyum. Özellikle kısıtlamalar ve yarış iptalleri ile dolu bir senede savrulurken bir şekilde bunu tamamlamak kendi adıma güzel oldu. Açıkçası çok da zor olmadı sanki. 2000 km vs yapanları ulaşılmaz görmüyorum. 2000i yapsak herhalde 3000i gözümüze kestiririz. Böyle böyle ayarlar kaçıyor işte.

Bir diğer önemli gelişme de maraton kaydım sanırım. Kayıtlar bir günlüğüne ciddi ucuzlatılınca İstanbul Maratonuna kaydoldum. İlk maratonum olacak sorun çıkmazsa. Aslında bu kadar erken kayıtları sevmem, o zamana kim öle kim kala. Ama fiyata aldandım herhalde. Ama zararı yok, zamanı gelmişti. Artık maratonu ertelemeyeceğim. Ama onun antrenmanlarına daha var. Şimdilik sürünerek kısıtlamaları atlatmaya çalışıyorum diyelim.

5 Beğeni

Sorduğunuz için çok teşekkür ederim.
İlaçlar ve iğneler ne yazıkki hiçbir işe yaramadı. Yerlerde sürünmeye başladım. L4, L5 omurilik arasındaki sıvı ne yazıkki siyatik sinirini çok kötü sıkıştırmaya başlamış. O sıvıda taştığı zaman yumuşak kalmıyor ve sertleşiyormuş. Siyatik sinirine çok fazla baskı yapıp beni mahvetti. Doktor ilaç ve iğne ile geçirebileceğini düşünüp hafta sonunu 4 gün yatarak geçirmemi söyledi. Hiçbir işe yaramadı. 4 gün giderek artan ağrı ve sol bacak kaval kemiği önündeki kasta akıl almaz bir kasılma ile geçirdim . Nasıl anlatayım yani kas sanki çalışıyordu. 4 gün sonunda doktora sağ tarafa baya eğilerek gittim. 10 adım atıp 1 dakika bekliyordum. 11. adımda ağrı inanılmaz bir şekilde artıyordu. O ağrıyı tarif etmem hiçbir şekilde mümkün değil. Doktor her 2 bacağımda yukarı kaldırıp bastırdı. Güç kaybı yoktu. Ancak ayak bileklerine gelince iş değişti sağ bilek yerinde sapasağlam dururken sol bilek hemen düştü. Aynı gün hızlı bir şekilde ameliyata alındım. Çıkar çıkmaz o ağrılar gitmişti. Doktorla konuştuğum zaman 1 hafta yatmam gerektiğini, 2. haftayı mesafe arttırarak yürüyüş ile geçirmemi söyledi.
15 yıldır bende bel ağrısı var. En fazla 1 hafta ağrır geçerdi. Bu seferde öyledir diye tahmin ettim. Ne yazıkki sorun bu sefer çok ciddiymiş,tahmim edemedim. Aslında 15 yıl boyunca doktorlara çok gittim. İlaçlar ve iğnelerle geçerdi. Fıtık olduğunuda biliyordum. Geçmedi bu sefer.
Şuan sol topuk üzerine kalkamıyorum. Tek kas sorunum o gibi gözüküyor. Doktorun dediğine göre baya güç kaybı var ve sinir çok geç iyileşiyormuş. Zaman en iyi ilaç olacak anlaşılan. Zwiftte yavaş bir şekilde bisiklet sürüyor ve yürüyüş yapıyorum. Benden yana işler çok garip ve beklemediğim şekilde gitti.
Hepinize iyi günler dilerim.

8 Beğeni

çok geçmiş olsun Kayhan Bey. geçen Zwift Türkiye sayfasında sakatlık olduğunu yazdınız ama detay konuşamadık. Umarım en kısa zamanda tekrar dönersiniz koşuya. Bir şey merak ediyorum; bu sakatlığın sebebi nedir? Koşuyla bir alakası var mı?

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun .Umarım en kısa zamanda atlatır, sahalara geri dönersiniz.

3 Beğeni

21 aralıktan sonra döngü tersine gidiyor. Güneşli günler yakın hocam. Dediğiniz gibi ilk hafta 5 te kalkmak zor gelirken, sonraki haftalarda hiç zorlanmadım.İnsanoğlunun müthiş bir adaptasyon yeteneği var.İnsan gerçekten hayret ediyor.

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum canı gönülden

4 Beğeni

Bugün de yenileme koşusuyla geçsin

4 Beğeni

Gelişmeleri merakla bekliyoruz .

2 Beğeni

Antrenman da adaptasyonun en güzel örneklerinden diğeri . Bilinçli şekilde koşuyu ve istediğimizi vücuda tanıtıp adaptasyon için fırsat tanırsak hayal edemediğimiz koşuları (süre veya mesafe) yapabiliyoruz.

4 Beğeni

Hepinize çok teşekkür ederim.
Çok uzun bir süredir vardı. Koşu tetiklemiş olabilirmi bilmiyorum. Yaptığım işte çok uzun süre oturuyorum. Koşudan ziyade yanlış oturma pozisyonlarını tetiklediğini düşünüyorum. Doktor oturmak yerine ayakta durmanın, yürümenin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Tabi ameliyattan sonra. Koltuklarda baya eski. Bakalım artık.

Sol topuk üzerine ayaktayken hiçbir şekilde kalkamıyorum. Anlayamıyorum.güç sıfır. Topuk üstüne basamadığım için ayakkabıda giymiyorum rahat bir şekilde. Kaval kemiğinin önündeki kas. Kalf kasına bağlımı bilmiyorum ama ayağın hsreketi için çok önemli bir kasmış.

2 Beğeni

Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim

3 Beğeni

Zirvede mi bıraktın naptın ?

3 Beğeni

Çok geçmiş olsun en kısa sürede iyileşmeniz dileğiyle

2 Beğeni