Koşu Drilleri Nedir ve Faydaları Nelerdir

Merhabalar;

Gelişimim Durdu ve Onu Canlandırmak İçin Araştırmalar Yapıyorum. Ve Karşıma “Driller” Çıktı. Bu Konu Hakkında Forumda Tecrübeli Olan Üyelerden Tavsiye ve Bilgiler Almayı Çok İsterim. Eminim Çoğu Kişide Faydalanacaktır.

  • Koşu Drillerinin Önemi Nedir
  • Bize Ne Gibi Artıları Olur
  • Ne Zaman Yapmalıyız

Şimdiden Teşekkür Ederim

Sağlıklı Sporlar

8 Beğeni

Konu çok geniş, ilerleme durduysa dönüp bakabileceğin bir kaç başlık vereyim;

  • Base sürecini hızlı mı geçtin, yeterli mitokondri kütlesine ulaşabildin mi? ve mitokondrideki fonksiyonlarını geliştitebildin mi?
  • Uzun koşularıma gerekli özeni gösterdin mi?
  • Intervallerden önce intervallere hazırlık sürecini geçtin mi? İntervallerde doğru şiddeti hesaplatabildin mi? (Bakma 5K_10K yarış pace diyenlere) maksimum kalp hızını doğru hesaplyabildin mi? Basit hesaplama 15-20 dk ısındıktan sonra 400m pistinde 4 tur, her turda artırman, son turda ise koşabildiğin kadar hızlı koşman, (bunun tepeli olanı da var) burada göreceğin maksimum değer muhremelen maxHR olacak
  • İntervallerini çeşitlenditebildin mi? Hep X400X800 vs yerine merdiven metodunu denedin mi?
  • İntervallerini ve kuvvet egsersizlierini yaptıkça gelişme kaydedebildin mi? Bunun ölçütü sadece saatte gördüğün gelilşimler değildir? Bazen bu intervallerin süresini artırma isteğidir, bazen tekrar sayısını arrtırma isteğindir, bazen de tekrarlar arası dinlenmeni kısa tutma isteğindir, bazen de yorgunluğunu daha çabuk atmandır.

Koşu drilleri sadece hazırlık döneminde işe yaramaz koşuda motor hareketlerin iyice yerleşmesi için devamlı yapılır, 20-25 dk ısındıktan sonra her bir drilli 15-30 tekrar aralığında yapıp sonrasında tekrar koşuna devam edebilirsin, youtube da bir çok örnek var en temelleri ankle, high knees, A skip, B skip carioca, scissors legs, bunlarda ustalaşana kadar tekrar yapabilirsin, en güzel testi de birinin seni izlemesi, seni doğru yapana kadar uyarması. bir diğer önemli drill de duvar ya da ağaç karşısında bas-çek bunu ve benzerlerini de bulabilirsin, yani motor hareketin yerleşmrsi için drilller çok önemli ama sadece seni platodan çıkaracak çözüm değil, bunun için yardım almanı, birisiyle çalışmanı öneririm, senin farkında olmadığın farklı bir şey görebilir. Saygılarımla,

11 Beğeni

5 maddenin hiçbirine uymadım hocam şimdiye kadar hep doğaçlama yaptım. Tüm Maddeler Kulağıma Küpe Oldu. Varol Hocam :pray:

5 Beğeni