Koşu Bandı Üzerine

Ben de 30 cm karda koşmayı bantta koşmaya tercih edenlerdenim ama eşim de kullansın diye bir model denedik. Alırken aceleye getirdiğim ama sonradan ne kadar önemli olduğunu anladığım 3 önemli fonksiyon eksikliğini belirtmek isterim: 1) 12 km/h’lik yetersiz maksimum hız (ki birçok ev tipi amatör model aynı limitte) 2) hava üfleme özelliği olmaması 3) eğim verilememesi. Bunlar dışında arkadaşların da bahsettiği gibi bandın iyi bir zemin özelliği sunması ve programlanabilir olması da yine dikkat edilmesi gereken noktalar.

2 Beğeni

Ben de her vakit dışarıda koşmaya niyetli olanlardanım. hiç bir şey bulamazsam veya dışarıda antrenman yapılacak bir hava yoksa, squat, egzersiz ile bir şekilde antrenmana devam ederim diye düşünüyorum. Koşu sporu sadece koşmak ile yapılmıyor, bir çok yan antrenmanlar da kuvvetlendirme ve hızlanma için gerekli.

2 Beğeni

Bir de şu var. Koşu bandının maksimum hızının yetersiz kaldığı durumlarda eğimle işi kurtarmanız mümkün.

5 Beğeni

@noyan_kiran çok faydalı bir tablo, teşekkürler.

1 Beğeni

özellikle kışın, çalışma şartları nedeni ile haftada en az 2 gün koşu bandında koşuyorum , başlarda sıkılıyordum, ama film izlemeye başladığımdan beri bu sorunda kalmadı. bu konuda pek bilgim yokken almıştım, ucuzu iyisi :smile: @emremoll söylediklerini yaşayarak bende gördüm ; ek olarak, ev tipi olanları dar oluyor düşme korkusu yaşatıyor, hiç ergonomik değil .

1 Beğeni

Life fitness markali kosu bantlari, bildigim kadariyla Polar HR bandi ve pedometreyle iletisim kurabiliyor

Ben koşmaya koşu bandı üzerinde başladım sonradan dışarıda koşmaya başlayınca başlarda çok zor gelmişti. Koşu bandında koştuğum hızda ya da mesafede dışarıda koşamıyordum. Şimdi tam tersi olmaya başladı. Dışarıda hem daha hızlı hem daha uzun koşabiliyorum bunun nedeni ne olabilir? Dışarıda koşmak çok daha zevkli olsada matematiksel olarak kontrol edebildiğim için değerlerde oynamak suretiyle koşu bandında antreman yapmak daha doğruymuş gibi geliyor. Dışarıda hangi hızla rahatsam o şekilde koşuyorum hadi daha hızlanayım şimdi yavaş koşayım adımlarımı sıklaştırayım şeklinde kendimi kontrol edemiyorum pek.

1 Beğeni

Bu gerçekten çok enteresan benim için ise tam tersi, koşu bandında hem koşmayı sevmiyorum bana robotmuşum gibi geliyor hem de koşamıyorum denge sağlamaya çalışırken rahatsız hissediyorum kendimi belki de çok fazla koşup alışmadığım içindir. Aslında dışarıda rahatsız olduğunuz konu da işin püf noktası ve bir koşucunun aşması gereken husus. Yarışlara hazırlanırken özellikle belli bir planda çalışırken öngördüğünüz hedeflerden sonra vücudunuzu bir tempoda tutmaya çalışmak çok önemli. Özellikle mesafe arttırmak ya da hızlanmak isteniyorsa bunlara dikkat edilmeli, interval antrenmanları, er antrenmanları vs. yapılmalı bunlar, tempo koşuları yapılmalı, işte onun için pek kendini rahat hissettiğin tempoda koşulması önerilmez. Bence de rahat hissedebileceğin bir tempoda koşulmamalı. Koşucuların pace pace dedikleri de bundan dolayı önemli. :slight_smile: Ben sizinkine benzer bir olayı 3 ayda çözdüm, 10 km koşularında 4 km sonunda tempomu koruyamayıp birden yavaşlayıp 2 km sonra tekrar eski hızıma dönmeyi başarabiliyordum, sonra bu sorunu 5. km 6. km 7. km derken sonra sürekli tempomu koruyup 10 km 53-54 dakikada bitirebilir duruma geldim. Vücudunuzu tanıdıkça kendinizi keşfettikçe bunu halledersiniz. Koşu stiliniz, yarış psikolojiniz, yarış stratejiniz. bunlar önemli, antrenmanlarınız için de. Bunları da belirleyecek olan sizsiniz, çalışmaya devam edin, kendi tarzınızı oluşturursunuz.

Er antremanları nedir?

(Endurance Run) dayanıklılık koşuları, normal koştuğunuz sürenin üzerinde koşular faydalı oluyor, örneğin antrenmanlarda 50 dakika 1 saat koşuyorsanız haftada 1 gün 1 buçuk saat koşmak faydalı olabiliyor. Burada özellikle mesafe değil de süre belirtiyorum. Bir çok antrenör bu şekilde planlama yapıyor motivasyonu düşürmemesi açısından özellikle, bence de doğru. Ben de böyle yapıyorum, süre bazlı koşuyorum. Tabi bu hedeflerinizle alakalı, hiç ihtiyacınız olmayabilir de.

2 Beğeni

Selamlar,
Ben yeni üyeyim. Uzun zamandır, forumu kesintisiz takip ediyorum. Böyle bir forumun varlığı gerçekten süper. Forumu yapan, yaşatan ve katkı sağlayan herkese yürekten teşekkürler.

Ben yeni bir başlık açmadan bu başlık altında, yeni nesil motorsuz curve koşu bantlarını gündeme getirmek istiyorum. Ülkemizde de yayılmaya başladığını görüyorum. Henüz ev kullanımı için oldukça pahalı (4 bin USD ve üstü). Woodway Curve gibi markaları deneyimleyen, üzerinde 2 saat ve üstü kalan var mı? Gerçekten koşu bantlarının bildiğimiz dezavantajlarını ortadan kaldırıyor mu, merak ediyorum. Teşekkürler

3 Beğeni