Koşmaya ne zaman ve neden başladınız?

Dün gibi hatırlıyorum. (16 Nisan 2014)

Arkadaşımın doğum günü için Ankara da gitmiştim ve eski arkadaşlarımla bir araya gelerek halı saha maçı yaptık. Hayatım boyunca futbol oynamıştım. Galibiyet yüzdem 85'in üstündedir diye düşünüyorum. Başarılı bir geçmişim vardı iyi bir oyuncuydum. Ben hiç o günkü kadar küçük düşmemiştim sahada çaresiz kalmıştım. Kendimi nasıl kötü hissettiğimi anlatamam. Askerlik ve düğünüm olan süreçte geçen 1,5 yıl beni fiziksel olarak beni çok geriye getirmişti. Bunun hiç farkına varamamışım. Eskişehir'e eve gelince ilk işim tartılmak oldu. Çıplak çıktığım tartı bana çıplak gerçeği gösterdi boy 1.72 kilo 89 küsür olmuş.

Hemen zayıflamaya karar verdim. İlk iş uzun yürüyüşler yapmaya başladım her yere yürüyordum. Hafta da 3 kere koşmaya çalıştım. Sonra New balance Eskişehir koşusunu gördüm ona girmeye karar verdim. İlk yarışımı bitirdiğimde 5 kilo vermiş ama amaç edinmiştim. Sonra internet araştırma yapmaya başladım. Bana en çok ilham veren tabiri caiz se gaza getiren @aykutc ve @spinodal oldu. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır ,müthiş rol modeller .

İşin özü başlamamda etkenler kilo ve fiziksel yetersizlik oldu. Şimdi ise haftada 5 gün ayda 200-250 km arası koşuyorum ve büyük keyif alıyorum.

9 Beğeni