Aykut Çelikbaş’ ın SÜREKLİLİK üzerine yazdığını ekledim, devamlı site ziyaretçileri bu linki bir çok defa görmüştür. Ara sıra siteye uğrayan veya yeni koşucularımız için faydalı olacağına inanıyorum.
Koşuda süreklilik için kendimce yaptığım akıl oyunları, rutinler, renklilikler ki bir çoğumuz da eminim benzer şeyleri uyguluyor;
- Eğer işten sonra koşacaksam koşu kıyafetlerimi yanıma alıyorum, arabada giyiniyorum Eve girersem beni kandıracak bir çok unsur var
- Yeni bir koşu ayakkabısı, koşu kıyafeti motivasyonu artırıyor, günümüz şartlarında çok zor maalesef, ya da en sevdiğiniz koşu kıyafeti, ayakkabı, aksesuarlar diyelim
- Hep aynı yerde koşmak (pist, evin etrafı veya şehirde belli yerler) sıkıcı olabiliyor, farklı rotaları denemek ilginç olabilir. Amerikaya yeni taşınan bir arkadaşım koşarak şehri keşfediyor ama kendi şehrimizde bile bilmediğimiz o kadar güzellikler var ki
- Müzikle koşmayı çok seviyorum, listelerimiz bize koşarken heyecan veriyor, ancak asfaltta koşacaksanız dış sesleri açık yapın ya da tek kulaklık kullanın
- Uzun mesafe koşucularının vücutları bir süre sonra şekil değiştirmeye başlıyor, süreçte devamlılığı sağladığımızda kilo vermeyi düşünmüyorsunuz bile, çünkü veriyorsunuz. Yemeği seven biri olarak koşmak bana bu fırsatı veriyor, koşarken yiyeceklerinizi düşünmek
- Strava veya benzeri aplikasyonları kullansam da her koşu sonrası excele verilerimi giriyorum, bir önceki ay ile karşılaştırmaları yapıyorum. Gelişimi görmek ayrıca motive ediyor.
- Programımdan üç adet çıktı alıyorum, evde, işte ve arabada görünebilen bir yere asıyorum, göz önünde bana devamlı hatırlatıyor.
- Evet bazı günler çok yorgun hissediyoruz kendimizi ama istemesek de o şortu, ayakkabıyı giymek bile start verdirebilir. Zaten 15dk sonra iyi ki bugün koşuyorum diyeceğiz
- Sabah erken koşmayı deneyebiliriz, bu herkes için uygun olmayabilir ancak günün geç saatlerinde koşmaktansa sabah erken koşmak bana daha çok yaşadığımı hissettiriyor.
- Runbuddy bulmak ya da bir grup ile koşmak motive edebilir, koşu gruplarının belli günleri ve saatleri vardır, mecbur uyarsınız.
- Kötü hava yoktur, uygun ekipman vardır derler, hava şartları bahaneniz olmasın. Evde koşu bandına geçmeyelim, kıyafetleri uygun tutarsak her hava şartında koşulabilir.
- SİZ DE LİSTEYE EKLEMELER YAPARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM, EMİNİM MOTİVASYON EKSİKLİĞİ HİSSEDENLERE FAYDASI OLACAKTIR!!!