Koşmak VS Yürümek

• Koşmak
  • Yürümek

0 oylayanlar

Bazıları şunu diyebilir: “BU DA SORU MU ŞİMDİ!? TABİİ Kİ DE KOŞMAK”. Bu konudaki düşünceleriniz nedir? Şimdiden herkese teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim :blush:

1 Beğeni

Yürümek her zaman ve daha sürekli yapabilecek spor, koşuda yürüyüş gibi bir disiplin sağlamak daha zor. İnsanlara Her gün 10 km koşmak yada yürüş yapmak seçeneğini verilse yürümeyi seçenler hedefine büyük ölçüde gerçekleştir. Koşmak daha maliyetli ve zahmetli koşuya hazırlan çık dön banyo yap. Ama yürüyüş öyle değil günlük ayakkabılarla ve kıyafetlerle yapabilirsiniz koşu gibi yormaz, hava çok sıcak değil terleyip banyo yapma ihtiyacın olmaz işe giderken yada iş çıkışında hemen gerçekleştirebilirsin. Arada bir seçenek daha var tempolu yürüyüş 7 km/h çıkarak yavaş koşucuları geçtiğim oldu eminin bayağı bozulmuşlardır.

2 Beğeni

Koşabilecek bedene, sağlığa sahipsem haftada 2 kez koşmayı, 2 gün yürümeyi seçerdim.

Koşu yeni başlayanlar için sakatlık ihtimali fazlayken, beden kitle endeksi 30’dan fazla obez 1 için sakatlık ihtimali daha da fazla.Beden kitle indeksi 35-40 arası obez 2’lerde hafif tempo bile sürdürülebilir olmuyor.

Yürüyüş’ün hızlısı, @Duman 'ın bahsettiği 7km/saat 1 saat, 1.5saat için güzel ter attırır.Ancak kaval kemiği ağrısına, topuk taban ağrısına neden olabilir.

Tercih, vakit varsa 5.5-6km/saat hızla, temposuz 2 saat yürümek.Sonraki günlerde bu 3 saate çıkabilir. Vakit ve enerji duruma, ayakların sağlık durumuna göre 2+1 , 2+2 , 3+2, 1+2+1 saat birkaç seansa yaymak.

4 Beğeni

Merhaba, her gün; koşu da yürüyüş de yapıyorum. Koşuya başlamadan önce 5-10 dk yürüyüş yapıyorum. Koşu bende bağımlılık hâle geldi (8 yıldır bu böyle). Uyku, su içmek gibi bir şey… Tabii herkes için böyle mi? Elbette, hayır. Anket sonuçları bayağı yakın gidiyor.

Merhaba, dediğiniz gibi koşu herkes yapamaz. Astım gibi hastalığı olan kişilerin, nefes daralmasından ötürü koşamazlar. Kilo da aynı şekilde. Sadece, genel bir anket yapmak istedim. Teşekkürler :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

Sağlıklı olabilmek demek bence sadece fiziken değil!!! Fiziken,ruhen,ve zihnen iyi olmaktan geçer inancındayım
Yürüyüş benim için fizik,ruh,ve zihnimi rahatlatıyor Derin düşüncelere dalındığı bir vakit güzel bir yürüyüşle güzel bir nefes almak benim çin tarifsiz bir zevk Koşana da yürüyene de sağlıcaklar dilerim

3 Beğeni

Yürümek işaretledim ama koşmak da ayrı bir şey. Vakit ayırılabiliyorsa güzel. Bazen dönünce yine mi banyo yapacağım, yine mi çamaşır yıkayacağım diye dertleniyorum. :slight_smile:

3 Beğeni