Koşarken canınızı sıkan şeyler

1 defa bisiklet antrenmanım sırasında birisi saldırdı. 1 defa kadının birisi balkonundan küfürle birlikte çirkin ithamlarda bulundu. 1 defa da karakola başvurmak zorunda kaldığım bir saldırının ortasında kaldım. Aslında tamamını bildirmem gerekirdi ama bunlara ayıracak vaktim yok. Hepsindeki tek sebep spor yapıyor olmam. Erkek kardeşimin maruz kaldığı olaylar çok daha fazla. Onun farkı şortla koşuyor olması. Çıplak olduğu iddia edildi. Allah’tan kamera kayıtları vardı. Ben her zaman eşofman giyerim, tayt bile değil. Buna rağmen insanlığın hali içler acısı. Bu mahallede artık yakamda aksiyon kamerası olmadan dışarı adım atmıyorum. Çünkü dediğiniz gibi hemen inkar edip üstüne bir de suç üretmeye çalışıyorlar. İnşallah kamera ile koşmak çözüm olur. Caydırıcı etkisi olacağını da düşünüyorum. Uzak durmaları için kamerayı, özelikle kolay farkedilecek şekilde takıyorum.

Git köyünde koş diyen polis memuru oldu.(burayı şehir zannediyor olmalı) Öyleyse köyüme, İstanbul’a dönüp koşayım. Orada böyle sorunlar olmuyor.

Bunların dışında çok olumlu tepkiler de oluyor elbette. Herkes kendisini yansıtıyor.

1 Beğeni

Futbolu tapınırcasına seven bir medeniyette koşunun yeri nedir ?

3 Beğeni

Futbolun spor olmaktan çıkarıldığını düşünüyorum. Takım oyuncuları değil, izleyenler - takım tutanlar tarafından başka şekillere evrilmiş. Ben de futbol maçlarını izlemeyi severim. Basketbol kıyas kabul etmeyecek kadar bambaşka güzellikte. Koşunun tamamen bireysel olması ayrı güzel. Aslında en güzel spor dallarından birisi koşu. Özel bir alana, özel ekipmanlara, özel bir eğitime, kurallara ihtiyaç yok. (Temelde elbette)

“Bir vücudunuz varsa atletsiniz.” sözü kime aitti hatırlamıyorum ama çok güzel ifade ediyor hepsini.

Bazı insanlar, koşanlara deli gözüyle bakıyor. Bence koşmamak delilik ve size katılıyorum:

4 Beğeni

Futbol zaten spor değil.

Alttaki linkte Enemy filminden bir replik görebilirsiniz. Bu replikte ülkemize ait çok şey bulacaksınız. Ülkemizdeki futbolun ne olduğunun ve ne amaçla kullanıldığının yanıtını da bu replikte bulacaksınız.

3 Beğeni

Güzel bir tespit. Aklıma hemen Yugosyavya’nın parçalanma olayı geldi. Yugoslavya parçalanırken halktan insanlar, “Biz evde dizi izliyorduk ne olduğunu anlayamadık bile” demişti.

2 Beğeni