Koşamamaktan uçmaya:)

Merhaba arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Sağlık problemlerinden (yüksek tansiyon başlangıcı ve karaciğer yağlanması) yüzünden geçen sene Ekim ayından beri koşuyorum. 43 yaşındayım. 1.70 boy-76 kg (Şuan kilom 69). Bugüne kadar yaklaşık 450 km koşmuşum. Aralık ayında kalf kasımda yaşadığım problemden dolayı bir süre ara verdim sonrasında kaldığım yerden devam ettim.
İlk koştuğum gün en fazla 200 yada 300 metre gidebildim. Dil bir karış dışarda, kalbim de yerinden fırlıyordu sanki. Koştuğum parkur 1350 metre uzunluğunda tartan pist. İnsanlar kendi aralarında konuşurken bugün 5 tur atıp bırakalım zorlamayalım derken ben bırak beş turu (1350metreX5tur) 1km nasıl koşarımın derdindeydim. Dur kalk yapa yapa ilk gün üç tur atabildim ama genelde dur yaparak:) ve akşamına pert bir vaziyetteydim.
Ertesi gün yine aynı şekilde devam etti. Hergün dayak yemeye gider gibiydim. Ekim ayı her gün gidip koşmaya çalıştım. 1km-3km ve en sonunda 40 dakikada 5km durmadan koştum.
Koşarken nabız sayısı ve hıza hiç dikkat etmedim. Önceliğim 5k dinlenmeden koşabilmekti ve 1 ay içerisinde hedefimi tamamlamıştım. Çok zor birşey oturduğunuz yerden kalkıp gidip koşmak. Üşengeçlik mi tembellik mi bilmiyorum ama her gün böyle sorun yaşadım ama bırakmadım. Zaten pistte ilk adımlarınızı atana kadar sürüyordu bu düşüncelerim. Sonrasında direk kendimi koşarken buluyordum.
Şimdi biraz daha bilinçli koşmaya başladım. Nabız takibi -hız- ısınma konularına dikkat ediyorum.
5km yi 26 dakikada- 12 km yi de 1 saat 15 dakikada koşuyorum. (Ve sigara içen birisiyim) Başkalarının sonuçlarını vs hiç karşılaştırmadım ancak bu kadar kısa süre içerisinde bu sonuçlarla çabalarımın karşılığını gördüğünü düşünüyorum. Ve siz bunları okurken muhtemelen ben koşuyor olacağım.:slight_smile:
Sizlerden yeni bilgiler edinmek konusunda da sabırsızım.
Şimdilik kalın sağlıcakla.

13 Beğeni