Konya Ultra Trail 2026

Bu yıl başlayacak yeni bir yarış daha gördüm ve konusunu açtım. :sweat_smile:

1 Ağustos 2026 tarihinde Konya-Sille’de yapılıyormuş.

Organizasyonu yapan Spor Konya yani belediye sanırım. Konya Yarı Maratonu için olumlu geribildirimleri var. Bakalım trail konusunda nasıl olacak ?

7 Beğeni

2 senedir Konya Yarı Maratonu’na katılan arkadaşlarım çok memnun dönüyor. Bu sene saat yüzünden gidememiştim. Bu organizasyon da yine aynı şekilde çok ilgi çekici gözüküyor. Kayıt fiyatları özellikle dikkatimi çekti.

++ Ek olarak konaklama ile alakalı Instagram üzerinden sorduğum bir soruya arkadaşların telefon numaramı isteyip bizzat araması toplam 5 dakika sürdü. Bunlar hep 16K’ya çeken faktörler. :slight_smile:

5 Beğeni

74k da 3140m tırmanış var, parkur Konya merkeze yakın sanırım. Güzele benziyor :+1:

4 Beğeni

Ultra maratonlarda para ödülü olmaması gerekir ancak Mezopotamya ile başlayan süreç Konya ile devam ediyor galiba :raising_hands: . Genel olarak yol yarışlarında verilen para ödülünü kazanmak için bazı koşucular sportmenlik dışı davranış sergiliyorlar ( doping, kestirme yol, chip-değişimi, işaret koparma vs. ). Bu hareketler patikaların ruhuna aykırı işler . Ya da belki bana öyle geliyor bilmiyorum. Forumdaki koşucuların fikri ne merak ediyorum açıkçası :thinking: Para ödüllü yarışmalar mı yoksa patika ruhunu yaşamak mı?

18 Beğeni

Bence bu hatalı bir karşılaştırma. Bence sıkıntı organizasyonlarda değil, bizde.

Şöyle ki; UTMB gibi yarışlarda dereceye girenler çok iyi sponsorluk antlaşmaları yapıyor. Yani oralarda ödüller çok daha büyük oluyor ama hiç kimse kestirme, chip değiştirme vb gayri-centilmen yollara girmiyor.

Ülkemizde ise hiçbir ödülü olmayan küçük yarışlarda dahi kestirme yol yapan koşucular gördüm ve hatta kendisi beceremeyince kendisinden daha iyi koşucuları organizasyona “hile yapıyorlar” diye asılsızca şikayet eden koşucular gördüm.

Hem ödüllü hem ödülsüz yarışlarda gayri-centilmen hiçbir durum yaşanmıyor olsa dahi ben ödüllü yarışların olmasını tercih ederim. Kendim ödül kazanma niyetinde değilim. Ama ödüllü yarışlarda katılım çok daha yüksek olabiliyor. Yüksek katılım sayesinde yerel halk da daha çok para kazanıyor ve koşu organizasyonlarını daha çok sevebiliyor. Ayrıca koşu organizasyonları daha çok insanı koşucu haline getirebiliyor. Yani hep spor hem halk kazançlı çıkabiliyor.

Yani patika ruhunu yaşatmak adı altında organizasyonların butik ve güdük kalmasındansa böyle böyle büyümesini ve daha çok kişiye ulaşmasını tercih ederim.

9 Beğeni

Ne kötü, maalesef ben de tanık oldum. Ayrıca üstüne “herkes kestirme yapıyor sen niye yapmıyorsun ?” şeklinde küçümsenerek laf da işittim. Ödüllü yarışmalarda çok tatsız kavgalara tanık oldum, yabancı-yerli kavgalarını saymıyorum bile. Ödül yarışa koşucu çeken önemli bir faktör bunu itiraf etmek lazım; paraya ihtiyacı olan arkadaşlar tercih ediyor, ayakkabı paralarını oradan çıkarıyorlar mesela. Ama bu yaşanan tatsız olaylar her şey gibi bu ödül olayına da gölge düşürüyor.

4 Beğeni

Konya Ultra’nın kayıt ücretleri, ultra parkurlarda bile yol yarışlarından daha ucuz ücretler. Kayıt dönemleri uzun, normal kayıt bitince fiyatlar ikiye katlanmıyor. Yaş grubu sıklığı dar, ultra yarışlarda -30 yaşta yarışamamıştım hiç.

Daha söyleyecek bir şey bulamadım, umarım keyifli bir yarış geçiririz.

14 Beğeni

Fiyatlar çok makulmüş gerçekten. Tebrikler organizasyona..

7 Beğeni

Sille’ye gitmişken şu ödüllü ilkokul yapısı da görülmeli mutlaka.

https://www.instagram.com/p/DAxfmZpN84N/

10 Beğeni

Çadırla konaklama imkanı varsa 74k gel gel yapıyor.
Edit: çadır için alan ayarlamışlar.

5 Beğeni

Yarı maraton etkinliği de fiyat olarak uygundu. Ayrıca kit çantası zengindi. Madalyası da başarılı görünüyordu.

Trail için de fiyat uygun. Kit çantası, madalya ve organizasyon açısından umutlandırıyor. :sweat_smile:

4 Beğeni

Konya bir kaç senedir spor tanıtımında öne çıkmaya başladı, Adana’da, Sabiha Gökçen’de sürekli reklamlarına rastladım.

2 Beğeni