Koltuktan yarı maratona

Merhabalar,
birkaç aydır forumu takip ediyorum ama bu ilk mesajim :slight_smile:

57 yaşındayım, ortaokul, lisede okulun atletizm takımlarında yer aldım ama sonrasında aktif spor yapmadım. Pandemiden beri düzenli yürümeye çalışıyorum.

Bu yaz, sanırım ayakkabı araştırırken foruma denk geldim, sonra ritimblog ve o günden beri hemen her gün foruma girip birşeyler okuyorum.

Ağustos sonunda koltuktan 5k’ya programına başladım, o bitince ara vermeden 10K programına devam ettim. Geçtiğimiz pazar günü de 10K programı bitti. 2 hafta ara verip yarı maraton programına başlamayı düşünüyorum.

15 Şubat icin Winter Run’a kaydoldum, yeterli sürede bitirebilirsem İstanbul Yarı Maraton’a katılmak istiyorum.

Bu zamana kadar forumu ve ulaşabildiğim bir çok kaynağı okuyarak araştırarak gelebildim ama bundan sonrası için kendi kendine gitmek biraz zor görünüyor..
Şunları yap ya da yapma diyeceğiniz görüş ve önerileriniz benim için çok değerli!

Birkaç veri;
PB zorlamadan, zone 2’de kalmaya çalışarak;
5K 0:35, 10K 1:15
Suunto saatime göre VO2max değeri 45, ne kadar doğrudur bilemiyorum..

Biraz uzun oldu, sabrınız için teşekkür ederim.
Forum gerçekten müthiş bir bilgi kaynağı; başta Mert bey, katkıda bulunan herkese teşekkürü borç bilirim, iyi ki varsınız..

Naim

3 Beğeni

Eğer bir bacaklarında bir sorun yaşarsan iyileşmeden koşmaya başlama, koşarken bacaklarında bir sorun çıkarsa şu koşu bitsin programa uyayım deme koşmayı bırak.

1 Beğeni