Son dönemde profesyonel futbolcular ve voleybolcularda iyice karşıma çıkmaya başlayınca buraya da sormak istedim.
Pazudan kalp ritmi ölçen cihazları kullanan var mı?
Açıkçası göğüsten ölçen cihazlar çok iyi bir doğrulukla ölçüyor ancak ben pek kullanışlı bulamıyorum, terleyince kayıyor, sürekli çekmek zorunda kalıyorum vs.
Koldan ölçenler de aynı doğrulukta ölçüyorsa veya ona geçmeyi isterim. Garmin cihazla uyumlu bir cihaz kullanan varsa değerli görüşlerini almak isterim.
Göğüsten ölçüm yapan nabız bantlarıyla koldan ölçüm yapan nabız bantlarının ölçüm yöntemleri farklı. Coros özelinde aşağıdaki yazıda, yazının yer aldığı konu başlığında ve alttaki diğer bir başlıkta detaylı yorumlar mevcut.
Koldan nabız ölçümü ile bilekten nabız ölçümü bence aynı performansı verir.
Yani koldan nabız ölçümü asla göğüsten nabız ölçümü kadar verimli olmaz diye düşünüyorum.
Nabız bandınız terleyince kayma yapıyorsa bandınızı daraltmanın yollarını bulmaya çalışın. Ben bandımı biraz sıkı tutuyorum. İlk başta hafif sıkıyormuş gibi oluyor ama sonra rahatlıyor.
Değil. Nedenlerini hem yukarıda paylaşılan yazılarda hem de ilgili videoda anlattım. Göğüs kadar belki mükemmel değildir ama koldan çok uzak. Bence göğüs ölçümü performansı ile kafa kafayadır.