Kış için Ayakkabı ve Yağmurluk Önerisi

Geçen kıştan beridir kullanıyorum ben de hocam. Su geçirmiyor, kapşonu çok başarılı. Tek kötü yanı içerdeki teri de dışarıya atamıyorsunuz. Dirsekler kırık koştuktan sonra kolları salınca foşur foşur suların aktığını bilirim.

4 Beğeni

İyi günler dilerim.
Bu yağmurluğu Decathlon’dan 1 yıl önce (Belki biraz daha fazla olabilir) 1.000 TL’ye almıştım. Şuan 2.500 TL olmuş.
Ürünün ne yazık ki çok büyük bir dezavantajı bulunuyor bana göre. Ne önde, ne arkada hiç havalandırma deliği yok. Teri hiçbir şekilde dışarıya atamıyorsunuz.
Ürün kesinlikle yağmur geçirmiyor. Sağanak yağmurda 20 dakika yürüdüm ancak yürürken bile terden ıslandım.

5 Beğeni

Haklısınız sitede nefes alabilir yazıyor ama çoğu kullanıcının ortak sorunu bu. Uzun işlerde içimdeki ilk katmanı değiştire değiştire, belirli aralıklarla gövdemi kurulayarak giderim diye düşündüm. En azından bi yağmurluğum var diyebilirim artık. :pray:

2 Beğeni

Yağmursuz soğuk havalar için düşünüyorum , teknik verileri çok iddialı
https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-uzun-kollu-kosu-ceketi-mavi-kiprun-run-900-warm-regul/_/R-p-354408?mc=8881640&c=MAV%25C4%25B0

Alip denedikten sonra burdaa yorumlarınızı yazarsaniz guzel olur benimde aklimda olan bir ürün

1 Beğeni

Ayakkabı olarak rahatlığı yastıklaması vs. gibi özellikleri, hem arazi hem de yol koşularında kullanabileceğinden ve Gore-Tex olmasından dolayı bunu öneririm.

https://www.hepsiburada.com/merrell-agility-peak-5-gore-tex-erkek-patika-kosu-ayakkabisi-p-HBCV00004SUKTR?magaza=Hepsiburada&

Yağmurluk olarak da bunu önerebilirim Decathlon’dan aldım düşük ve orta seviye yağmurlar için yeterince işini görecektir (tecrübe ettiğim için rahatlıkla söyleyebilirim) ama sağanak yağışlar için henüz tecrübe edinmedim.

https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-yagmurluk-kosu-siyah-kiprun-run-100/_/R-p-145894?mc=8394759&c=fume-siyah

2 Beğeni

2 yıldır kullanıyorum marmotu, eğer parkurda uzun kalınıyorsa ve sürekli yağmurda yağıyorsa maalesef hiçbir yapmurlk tam işlev yapmuyor. Nefes alan yada almayan olsa bile… nefes almazsa tişört terden içerde ıslanıyor daha fena oluyor. Yok havalandırma açarım diyorsan su illaki giriyor. Çözüm şiddetli yapmurlarda en klasik metodlar işe yarıyor (uzun çöp poşet olsa bile). Çantada kuru kalmış tişörtler herzaman candır.
Ama genel olarak bu marmot biraz geniş olsada soğuk ve rüzgara karşı iyi

3 Beğeni

Tüm yağmurluklarda su almasa bile tişört nemlenmesi sorunu oluyor sanırım , uzun kolları ve geniş kalıbı var ,aynı zamanda bisiklet sürenlere hitap ediyor

1 Beğeni

Dağcılık faaliyetlerinde kullanılan, dış kabuk ceketlerin koltuk altlarındaki havalandirma fermuarları işe yarıyor biraz. Şu an hatırlayamadığım, bir kaç koşu yağmurluğunda da bu fermuarlarin olduğunu gördüm. Yağmurlu havada koşarken bu havalandırmalar, içeri su almadan terin buharlaşıp dışarı atılmasında ise yarıyor mu? Deneyimi olan var mı?

Marmotta koltuk altı fermuarı var fakat sırt,göğüs ve karın bölgesine faydası olmuyor

4 Beğeni

Bu urunu ben aldim bugun Izmir de 5 derece havada 3. defa kullandim buralar için s9n derece uygun icine uzun kollu bir iclik giydim teri rahatca disari atiyor son derece fuzel bir urun

1 Beğeni

Teşekkürler, su geçirmez özelligi var mi , bedeni dar mı geniş mi ?

Su tutmuyor akiyor su ama uzun sure dayanmaz diye dusunuyorum bedeni cok bol olmamali bence ben 182 cm ve 85 kg olarak L aldin icime bir iclik ile cok rahat oluyor

1 Beğeni

Diz kapağına kadar uzanan yagmurluk buldum ,boyum 173 cm diz kapağına 4 parmak kalıyor, içi astarli , su geçirmiyor, kapson için iki ayrı sıkıştırma klipsi var kapson kafaya yapisiyor ,soğuk ve yağışlı günlerde çok kullanışlı

DeFactoFit Su İtici Yağmurluk Mont Rüzgar Geçirmez Kapüşonlu Fermuarlı Cepli Uzun

1 Beğeni

Su geçirmezliği bence gayet iyi. Belden biraz kısa ama kemerin içindeki telefon vs hiç ıslanmıyor. Bilek kısımları çok sıkı, dekatlonun nefes alabilirlikten kastı nedir anlamadım, her fırsatta fermuarı açıp teri dışarı atınca sorun olmuyor fakat bunu yapmazsam ve tam kapalı vaziyette uzun süre devam edersem terden sırıl sıklam olurum gibi.

Balaklava + şapkanın üzerine kapşonu kapatınca dünkü ufak çaplı kar fırtınasına karşı sorunsuz ilerledim. Varendadan bahçedeki yağmuru izliyormuş hissi…

Çok hafif. Katlanıp çantaya çok rahat sığabilir. 4-5 kere kullandım henüz hiç yıkamadım ve katlamadım. Koşudan sonra ters yüz edip havalandırıyorum sadece ve yerine asıyorum. Ben çok üşüyorum genelde ve çok terlemiyorum. onun için içimde 1. ve 2. katlar da oluyor genelde.

Tek merak ettiğim şey şu oldu. L beden yerine XL’ı denemek isterdim. Yağmurluğun bir beden büyük olması sorun olmaz diye düşünüyorum…

1 Beğeni

M aldım kollar kasıyordu ve bel lastiği dar geldi L ile değişti kollar yine kastı iade ettim.Koltuk altı fermuarsız olması,dar bel lastiği olumsuz yönler bu arada kapşon çok başarılı.
Salomon bonatti aldım hala tedarik aşamasında bonattiyi tişörtlü ve sadece bonattiyi giyerek deneyeceğim .Nefes alma ve membrane ne derece işe yarıyor tecrübe edeyim.
not : Marmot precip eco yu altına bir şey giymeden denedim yani sadece yağmurluk üşütmüyor fakat içerisi saunaya dönüyor

2 Beğeni

Bu ürünü 2022 Tahtalı yarışı için almıştım. 5 saat kadar süren yarışın ennaz 2,5 Yağmur dolu bulut içi şeklinde geçti. Kesinlikle su geçirmedi. Üstüne üstlük o soğukta sıcacık çıktım zirveye. Fakat en kötü yanı diğer arkadaşların yazdığı gibi habalandırma. Aşırı terliyorsunuz. 2024 Antalya ultra da 3 saat yağmurda koştum hatta dereye düştüm ıslanmadım. Ama yarış bittiğinde kendi terimden sırılsıklam olmuştum.

Sonuç: soğuk ve yağmurlu günlerde 10 numara
Sıcak günlerde 20000 hava geçiren bir yağmurluk tercih etmek daha doğru olacaktır.
Mizuno DHA makul fiyatlarda bulunabiliyor

Bonatti tecrübenizi bekliyoruz hocam. Marmot beni de sırılsıklam yapıyor. Zaten koşu amaçlı bir ürün değil sırtta havalandırma felan da yok. Ben bisiklet ve yürüyüş için almıştım onlar için 10 numara.

tam 7 gün önce sipariş verdim bugün kargoya verildi ,kar ve sipariş yoğunluğu gecikti biraz .

1 Beğeni

Ben cumartesi spx de 2 yağmurluk denedim. Biri merrel yağmurluk, kesimi ve rengi çok sevdim ve direk aldım. Daha soft havalarda az yağmurda giyilebilir. Yarışlar ve sert yağmurlar için de bonatti trail aldım, bu kadar hafif olmasına cidden şaşırdım. İhtiyaca ve kullanım amacınıza göre iki üründen biri seçilebilir. Bonatti biraz pahalı, merrel nispeten uygun fiyatlı.

2 Beğeni