Merhaba babam 120 kilo ve 70 yaşında her sabah düzenli olarak yürüyüş yapıyor.Bondi 9 siparişi verdim ve ayakkabı yanlardan çok sıktı bana uygun ayakkabı önerebilir misiniz?
Hoka alirken suna dikkat ederseniz bu darlik sorun olmaz
Standart: Kadınlar için ‘B’ standart; erkekler için ‘D’ standart.
Wide:
Erkekler: D (standart) ile 2E (geniş) arasında yaklaşık 8 mm fark var.
Kadınlar: B (standart) ile D (geniş) arasında yaklaşık 6 mm fark var.
Ekstra Wide : Çok geniş ayakları olan veya ortotik kullanıcılar için HOKA, daha fazla alan sunan 4E (veya daha yüksek) genişlik.
Surada detay var
Geniş model bulamazsanız Adidas süpernova prima modelini inceleyin
eğilme ve çömelme sorunu olanlar için bağcıksız Skechers go walk flex serisine göz atın.
Nike’ın kalıpları geniş oluyor. Ben Adidas, Salomon, Hoka gibi ayakkabılardan sonra Nike’a geçtim ve hiç yanlardan vurma yaşamadım
Merhaba,
Ayak tarak kısmının rahatlığını düşündüğüm ve kilo fazlalığımın olduğu dönemler için ben de bir süre Altra’nın Lone Peak ve Olympus serilerinden bazı modelleri kullanmıştım. https://runrepeat.com/ bu web sitesinden hareketle denemeye karar vermiştim. Kullanıcıların deneyimlerini göz önünde bulundurarak ve ihtiyaçlarınıza göre filtreleme yaparak tedarik edebileceğiniz bir ayakkabının bilgisine kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Yalnız bu Türkiye’den hemen satın alabileceğimiz anlamına gelmiyor maalesef. O zamanlar yurt dışından gümrüksüz satın alma limiti 50 Avro idi. Sonra 30’a düştü. Bugün (07.01.2026) de tamamen kaldırılmış. Arada geçen sürede bir de Altra markası Türkiye’yi sanırım gönderim listesinden çıkarmış. Eskiden aldığım web sitesinde göremeyince ben öyle düşündüm. Konuyu çok da uzatıp dağıtmadan diyeyim ki; umarım ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir modele siz kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Hocam bulunduğum yerde mağazada deneme ve alma şansım yok, geçmiş zaman denk geldi salomon thundercross 42,5 numara deneyip almıştım.1000 km aşkın kullandım hala kullanırım çok memnunum ama değiştime zamanım geldi. Yol koşusu içinde nikede 42,5 kullanıyorum. normalde 41 filan giyerim. Ayağım taraklı değildir. Şuan yeni bir ayakkabı alma aşamasındayım, maalesef her marka içinde internet üzerinden almak durumundayım. Asics Trabuco Max 4, Nike Zoomx Zegema Trail, Adidas Terrex Agravic Speed ve Speed ultra… Bu modellerin kalıpları ile ilgili bilgi ve tavsiyeniz varmı, al dene iade et, başka numarasını sipariş et vs. uğraşmak istemiyorum.
Yastiklama ust duzey olmasa da gordugum kadari ile adidas supernova rise 2 tarakli ayaklara gidebilecek bir ayakkabi. Runrepeat incelemelerine gore gordugum en genis toebox olan ayakkabilardan biri…
Adidas ve Asics’in bu modelleri topuk vuraanlar için ideal değil. Daha önce Nike içinde rahat ettiyseniz büyük ihtimalle bir topuk vuransınız. O yüzden Adidas ve Asics i eleyin.
Yol koşusu ile trail modelleri aynı kalıplara sahip. O yüzden Nike üzerinden devam edin. Zegema yerine Wildhorse 10 öneririm.