Merhaba arkadaşlar .Kemik iletimli (Bone Conduction) kulaklık için tavsiye verebilecek olan varmı? Hafızalı model olması yani mp3 gibi olanları varsa ve test eden olduysa tecrübelerini aktarırısa süper olur
Bende araştırıyorum. Hafızalı model ile alakalı Fatih Topçu instagram hesabından yüzme kulaklığı ile ilgili bir post paylaşmıştı. Yüzmede de kullanabiliyorsunuz,hafızası var ama bluetooth yok ne yazık ki. istersen ilgili postu bir incele.
Bir ara yüzmede de kullanmak için araştırmıştım. Shokz ve Aftershokz markaları öne çıkmıştı. Forum da aratırsanız birkaç yorum vardı.
Aftershokz (yeni ismi shokz) Eski bir modelini kullandım, kulağımda kulaklık durmadığı ve ter sebebiyle tercih etmiştim. 9 ay boyunca çok mutluyduk ama yaz sonunda antrenman sırasında sol kulak birden gitti. Yurt dışından aldığım ve satıcı ortada olmadığı için değiştiremedim.
Shokz Türkiye garantili olarak buradan almanızı tavsiye ederim. 2 yıl garanti veriyorlar.
Çin malı ucuz bir muadilini aldım (250TL’ye) cebe koyduğunuzda bağlantı kesilip geri geliyor sürekli maalesef)
Aldım şimdi .Yüzme modelini .telefon taşımıyorum zaten bi şhtiyacım olmuyor.Deneyince yazıcam burdan.Teşekkür ederim
Biraz geç oldu ama bu shokz kulaklık beni pek memnun etmedi.Ahım şahım bir ses kalitesi yok açıkcası .Eski sony 623 e döndüm gene.Kesinlikle shokz bana göre fiyatını hak etmiyor
Shokz pro modelini kullanıyorum. Tek avantajı koşarken kulaktan düşmemesi ses kalitesi maalesef ortalama düzeyde. 8 saat müzik dinleyebiliyorsunuz ama pil azaldıkça ses düzeyi de azalıyor. Saatten bağlanması avantaj. Bir de hem iç hem dış sesi beraber duyması da güvenlik açısından olumlu.
Bütçe probleminiz yoksa alınabilir ama yine de f/p bir ürün değil.
Open run modelini kullandım. Adana sıcağına ve terine ancak 9 ay dayanabildi ve Eylül ayında istifa etti. 2 saat üzeri koşularda kulak dış üst kıkırdaklarında ağrı yapıyor. Ses düzeyi ve kalitesinden ödün veriyorsunuz ama bir süre sonra buna alışıyorsunuz. Ben kulaktan düşmemesi için almıştım, ihtiyacımı karşıladı, amazon’dan cüzi bir rakama almıştım, garantisi olmadığı için Türkiye distribütörü ancak indirim yaptı, güzel de indirim oldu ama almamayı tercih ettim.
Şimdi jabra elite 3 kullanıyorum (kemik iletim değil) çok terli olmadığımda kulağımdan garip bir biçimde düşmüyor, yarım veya saatte bir düzeltmeniz gerekiyor, düşmeye tere dayanıklı, yazı atlatırsa şu başlığa taşıyacağım
Çok haklısınız. Yani fiyatını hak eden bir ürün değil bence
Ben uzun zamandır jabra elite 4 active kullanıyorum hem spor esnasında hem de gündelik hayatımda, bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. (1 buçuk sene olmuştur) Özellikle hearthrough özelliği çok işime yarıyor. Kemik iletimli düşünmeyenler için önerebilirim.
hearthrough özelliği gerçekten şahane. Görüşmelerde otomatik bu moda geçmesi ve stabilliği de çok iyi. Kulaklık iyi derecede dış sesi yalıtıyor bu arada, koşarken laf atanlar vs olduğunda hiç bir şey duymuyorum sıfır.
Jabranın gözlük versiyonuna ihtiyacım var:) yol üzerinde olmayan çevre insanlarını görmeyeyim:) araçları ve bisikletliler güvenlik açısından görülebilir. Konu konuyu açtı, gözlüklere ne zaman rota atılacak acaba…
Ben 7 aydır Shokz open run kullanıyorum. Önceden tek kulağıma galaxy buds takarak koşardım. İstanbul Maratonunun 25 .km sinde yani ıssızlığın ortasında bozulup (başımdan aşağı boca ettiğim sulardan olduğunu sanıyorum) , beni kendimle baş başa bırakmasaydı shokz a bu kadar para vermezdim sanıyorum. Ama şimdilik bir sorun çıkartmadı, dış sesleri duyabilmek de iyi oluyor. Ben memnunum.
Yurtdışından aldığım Shokz Openrun’ı deneme fırsatım oldu. Ses kalitesi asla kulak içi kulaklıklar düzeyinde değil ama zaten bu beklentide olmamak lazım. Kemik iletisi tamamen farklı bir ses ileti sistemi. Yine de beklediğimden iyi. Müzik zevkimi tatmin edecek kadar kaliteli ses alıyorum. Daha önce eşimin Klatre marka kemik iletimi kulaklığını kullanıyordum, Shokz’un ses kalitesi belirgin biçimde daha iyi. İki ses modu var. Podcast için konuşma sesini netleştiren ya da müzik için ayarlanmış seçenekleri var.
Terle ilgili sorun yok ancak başınıza su dökerken mikrofon deliklerine su girer mi bilmiyorum. Okuduğum yorumlarda sorun olmadığı ancak dikkatli olunması önerilmiş.
Kesinlikle çok konforlu, bir süre sonra varlığını unutuyorsunuz.
Telefon konuşmaları çok net, mikrofonları oldukça kaliteli.
Yurtdışı fiyatı daha uygun, fırsatınız varsa yurtdışından alın derim.
Biraz daha yol yapayım, uzun kullanım görüşlerimi yazarım.
Yarışlarda stantlarda deneyimledim sadece, 20 saniye dayanamıyorum o garip hisse. Güzel teknoloji özellikle yüzücüler için.
Aynı şekilde onur.Keşke benimde deneme şansım olsaydı alırken .
Gectigimiz gunlerde bir arkadas sayesinde tecrube etme sansim olmadi. Yillar yili ses kalitesi oncelik olmus biri icin kemik iletimi alisilmasi imkansiz bir kulaklik. Ben 3 senedir jabra t75 kullaniyorum.
Bu arada hearthrough ozelligi ancak dusuk ses ve calma listesi gibi araclarda calisiyor. Yuksek seste muzik icin ne yazik ki bir cozum degil… Muzik dinlerken ise yarayacak beklentisi ile alacak icin hayalkirikligi olabilir.
Yıllarca Jabre Elite kullandım, çok keyifliydi ama batarya iflas edince Sony Linkbud S aldım ( oldukça araştırmıştım). Bir yarı maratonda bir de patika antremanında terle kulaktan fırladı. Bunun haricinde kulak içi kullanım İstanbul’da güvenli değil, kaldırımda motorsiklet çarpan bir şehirdeyiz. USA’den 130 dolara Shockz Open Run Pro aldım. Ses kalitesi beklediğimden iyi, belki de güenli hissettiğim için keyif de alıyorum müzik dinlemekten. Ben kafama su dökmeyi ve dökülmesini sevmem, o yüzden bu konuda yorum yapamam
Uzun zamandır haylou kemik iletimli kulaklık kullanıyorum. Genel anlamda fiyat performansta baya memnunum. Müzik seviyesi nisbeten iyi ama çok açımca titreme ile birlikte alışma süreci gerektiriyor genelinde olduğu gibi. Bas seviyorsanız tavsiye etmem çok güçlü değil. Ama genel anlamda baya memnunum açıkcası. Uzun ve sıcak koşularda kulaklık formundan dolayı diğerlerinde olduğu gibi kulak üstünde aşınma yapıyor ama kremle çözülebilen bir durum. Eğer bunu çok düşünüyosanız huawei kemik iletimli kulaklığına bakabilirsiniz. Bağlantı ve kullanımda saat olarak hiç sıkıntı çekmedim. Sağnak yağmurda bile kullandım hiç bir problemle karşılaşmadım.
Koşarken çok fazla müzik dinlemeyi tercih eden birisi değildim ama İzmir’den Adana’ya taşınmamdan sonra antrenmanlarımda gereksinim duymaya başladım. Daha az trail parkur çeşitliliği, sıcak havaya bağlı motivasyon düşüklüğü, antrenman partneri kısıtlılığı nedeniyle yalnız antrenman mecburiyeti gibi sebeplerden olsa gerek.
Antrenman yerlerimi de göz önünde bulundurarak, kemik iletimli kulaklığın dış ortam seslerine açık olması güvenlik açısından büyük bir avantaj sağlarken, antrenman yaptığım bölgedeki mangalcı gürültüsünü baskılamasının daha büyük bir avantaj olacağını düşünerek tercihimi Jabra Elite 8 Active’den yana kullandım.
Amaca yönelik tercih önemli. Gürültü kirliliğinden uzak bir doğada, doğanın doğal sesleri arasında daha çok antrenman yapmaya devam ediyor olsaydım, kuş ve doğa sesleri ile müziğin iç içe geçmesi pek sorun olmazdı. Ama gürültü kirliliğini filtrelemek amacıyla müzik dinleme gereksinimi duyuyorsam kulak içi kulaklıkların daha amacıma uygun olacağını düşünüyorum şeklinde genel bir yorumda bulunabilirim kendimce.
Merhaba
Nasılsınız.Eğer elden çıkarmak isterseniz ben talibim .
Opeswim modeli değilmi ?