Valla güle güle kullanın. Ne diyeyim? Benim idmanlarda giydiğim organizasyon tshirtleri dışında kullandığım tek ürün oldu şimdiye kadar. 2015 Kapadokya 110K sonunda verilen kırmızı The North Face polar. O poların verildiğinden bile haberim yoktu. Yarıştan günler sonra Serkan Girgin @girgink arayıp poları almayı unuttuğumu söyleyince haberim olmuştu bitirenlere polar verildiğinden. Sonrasında da eve kargolamıştı. Bu vesile ile tekrar teşekkür ederim kendisine. O poları kışın her idman sonrasında giydim. Hala da giyiyorum. Onun haricinde ne kapadokya, ne utmb yeleklerini, montlarını giydim. Bu yazdıklarınızdan sizin de eğer organizasyonlar finisher poları, yeleği, vs vs vermese arıza çıkarabileceğiniz sonucunu çıkarabilir miyiz?
Öyle demeyin ama. Yumurta üreticisini de korumamız gerekli. Ne kadar çok masrafı var bilmiyorsunuz? Masrafları ne kadar çok arttı haberiniz yok. Yarış organizatörlerinin masrafları artar da yumurta üreticisinin artmaz mı? Hayatımızdaki bütün ücret artışlarını yarış ücretlerinin artışında gösterdiğimiz şekilde normalleştirmemiz, sesimizi çıkarmamamız en güzeli bence ![]()
Estağfurullah isterse hiç bir şey vermesin, esas olan hatıralar ve bıraktığı duygulardır. Duvarıma astığım ve bir gün evladımın o fotoğrafa bakıp güzel duygular hissetmesini sağlayacak olan bir an. Organizasyonların esasen sattıkları tek şey razı olduğumuz tecrübeler.
Konuyu hortlatayim. Federasyon yanlis anlamadiysam tum yarislar icin her katilimci icin 75 tl katilim ve 75 tl saglik sigorta bedeli istiyor. Yani kisaca mevcut ucretleri mumla arayabiliriz. Bu daha once var miydi, yeni bir uygulama mi bilemiyorum…
Daha önce olan bir uygulama Murat Bey.
2022’de sağlık sigortası 8TL.
Gelinen nokta şaşırtmadı.Kişi başı da 3TL gibi birşey.Bunlar TAF’a gidiyor.
2022 detay
Talimat ilgili hükümleri gereği aşağıda belirtilen Özel Yarışmalar Organizasyon bedeli ve sporcu sağlık sigorta bedeli 01 Ocak 2022 tarihi itibarı ile yarışma tarihinden önce kurum, kuruluş, firma veya organizatörce federasyon hesabına yatırılacaktır. 0-500 kişi katılım 1.500-TL, 501-1000 kişi katılım 2.200-TL, 1001-2500 kişi katılım 4.200-TL, 2501 ve yukarısı 8.300-TL, Yarışma başına Sporcu sağlık sigorta bedeli 8 TL.
%100 artmış olsa her yıl sigorta 64TL, katılım 18TL …
8-16-32-64
Herhangi bir yaris organizatoru kemiksiz 150 tl federasyona veriyor. Bu bize donecek dogal olarak.
Büyük Atatürk Koşusu kayıt ücreti 200 tl olarak çok güzel döndü. üstelik orjinal günü ve parkurunda bile değil… Bakalım A8 ler ne zaman çıkacak piyasaya, yada ıstakozlar vs. vs.
“Chipli sistemde yapılacak yarışmada kayıt sırasında katılım bedeli olarak 200TL alınacaktır. Katılım bedeli ücretleri deprem bölgesindeki çocukların sportif ihtiyaçlarına harcanacaktır.” demiş sayfada.
Geçen yıl 100 tl alındı aynı sebeple, nereye nasıl harcandı, duyuru haber ve hiç bir şey yapılmadı. Bilen duyan var mıdır ?
2023 ve 2024 yılı denetim raporlarında Katılım bedeli ücretleri deprem bölgesindeki çocukların sportif ihtiyaçlarına harcanmasıyla ilgili giderleri bile gösterilmemiş. Kaldıki bu görev atletizm federasyonunun değil.
Bu giderlerin hangisinin altında olabileceği yada bağış/yardımın gider gelir bütçesinde olup olmaması gerektiği bilgisine sahip olduğunuza göre rahatça kim bilir nereye gitmiştir diyebilirsiniz (!).
Bence resmi talepte bulunun, bilgi isteyin. Ona göre linçe ben de katılıyım ![]()
İletişim:
https://www.taf.org.tr/iletisim
Deprem bölgesindeki çocukların sportif ihtiyaçlarının karşılanması TAF ile ilgisi yoksa kapasınlar böyle fedarasyonu; ki yarışın gelirini iletmeden doğrudan bütçesinden destek olmalı.(Bu durumda taf senin görevin değil diyen çıkacağını sanmam, sanmazdım)!
Bir lafım da avrupa atletizm camiasına, işiniz mi bu !
eğer gerçekten tafın Katılım bedeli ücretleri deprem bölgesindeki çocukların sportif ihtiyaçlarına harcanmasıyla ilgili bir çalışma yapılacağını düşünüyorsanız elimde çok temiz ikinci el köprü var.
Açıkçası avrupa atletizm federasyonu böyle bir yardım işine girerse, neredeyse gözüm kapalı güvenirim, çünkü nasıl denetlendiğini biliyoruz, şeffaflığı ortada, kamuoyu nezdinde güvenilirliği ortada. tafa gelince, olimpiyata sporcu göndermek için yarış sonucunu değiştiren, sayısız skandala karışmış, kızılay gibi bir firma benim gözümde.
Sonuç olarak Büyük Atatürk Koşusu, neredeyse Cumhuriyetle yaşıt ülkemizin en önemli spor organizasyonlarından biri. Bütün olanaklar kullanılarak en iyi şekilde gerçekleştirilmesi lazım. Bana göre bazı kurumların süslü cümlelerle üzerinden para kazanmaya çalışacağı bir organizasyon değil açıkçası.
Katılım ücreti 200TL der, deprem bölgesine yardım demez ama yardımını desteğini yapsın veya hiç ücret almasın diyorsan tamam.
Ama a’dan z’ye herşey için delil kanıt olmadan zan, his, önceki tavırlarla kanaate varmak benim için saçma.
İyi niyetli olmadığınızı düşünüyorum (sizin taf’a olan yaklaşımın aynı derecesinde), köprü sizde kalsın.(iyi niyetli olmadığınızı kafadan sallıyorum, benim böyle düşünmem bence ayıp, elimde ne delil var ne başka bişey-fena sallamışım iyi niyetli olmadığınızla ilgili).
Ama siz kurumu hukuksal suçluyorsunuz.Kafam almıyor ![]()
En azından taf’ın işi bu.Atletizm. deprem bölgesindeki çocukların sportif ihtiyaçlarına harcanması sorun olmaktan çıkması iyi.
Denetimsizlik, uygunsuzluk, güvensizlik , suç varsa savcılık adliye binalarında.
Söylediklerinde samimi iseler yürekten kutlarım kendilerini Güzel organizasyonlarda güzel koşular dilerim herkese Sağlıcakla
AppHurra sitesinde şöyle bir yarış var.
Sakız adasındaymış yarış.
Altta kayıt ücretlerini görebilirsiniz.
Komşu para olayını aşmış görünüyor ![]()
Dövizle ödenen, 21K uzunluğunda, Türkiye dışında, turistik bir bölgede ve kit verilen yarışın katılım ücreti 25 Euro(bugünkü kurla yaklaşık 920 TL).
İstanbul’un göbeğinde, 10K uzunluğunda ve kit verilen yarışın katılım ücreti 1350 TL.
Kit içeriklerinin, kalitesinin, ikramların vs. de karşılaştırılması gerekir muhakkak. Vize yoksa kapıda vize ücretinin ve feribotun vs de dikkate alınması lazım. Ancak yine de sadece etkinlik ücretini dikkate alınca epey ucuz geldi bana.
6 Nisan 2025’de gerçekleşecek Belgrad Yarı Maratonu için de (kitli-vize yok) 4190 RSD(yaklaşık 1300 TL) ödemiştim. Aynı parayla Kartal’da 10K’lık yarışa katılamıyorum üzerine biraz daha koymam gerekiyor. ![]()
Burada organizasyonlar kadar tafı ve kurumları da sorgulamak gerekiyor. Yanlış anlaşılmayayım yukarıdaki rakamlar gerçekten çok astronomik. Özel teşebbüs kısmını bir ara bir araştırmıştım. Kurumlara ve şartları sağlamak için araçlara verilen ücretler de muazzam seviyelerde. Bir iş yapmaya çalıştığınızda kalemler o kadar yüksek ki, kar amacını geçtim fit çıkmak için bile kara kara düşünmeme neden olmuştu.
İkinci düzeltme:
Büyük Atatürk koşusu 29 Aralık’ta yapılacak ama 27 Aralıkta törenler, kortej, Atatürk garnizon koşusu için yollar kapanacak.
Orijinal tarihte onca yol kapanıyorsa, kortej öncesi insanlar koşsa iyi olmaz mıydı?
Kapanacak yollar:
Bu duyuruyu otobüs, bilbort vs yerlerde göremedim.Süpriz olacak.
Federasyonun bugün Ankara’daki yarışı fiyat konusuyla ilgili tüm algımı kökten değiştirecekti neredeyse. Parası neyse vereyim ama en azından yolda ya da finishte bir su verenim olsun diye düşündürdü. Abi bak, kötü değildi. Çok kötüydü ya.