Katılınması Tavsiye Edilen Trail Yarışları

Herkese merhaba,

Bu zamana kadar toplamda sadece 3 defa trail yarışına katılmış ve bundan sonra da yol yarışlarından daha ziyade ağırlıklı olarak trail yarışlarına katılmayı planlayan biri olarak, sizlerin katıldığı ve katılınması noktasında tavsiye ettiği trail yarışları nelerdir?

Konu başlığını açan kişi olarak ben katıldığım ve internetten gördüğüm bir iki yarış ile konuyu açmış olayım.

1- Uludağ Premium Ultra Trail Yarışı ( Bu trail yarışının hem 30K ve hem de 66 K kısımlarına katıldım. Parkur mükemmel, organizasyon da gayet iyi buldum, Parkur sert bir parkur , özellikle yeni başlayanlar için zorlayıcı olabilir ama muhakkak tavsiye edeceğim bir yarış)

2- Sapanca Ultra (Bu trail yarışının 40 km sine katıldım, Yarış Orman banyosu olarak adlandırılıyor genelde, Parkur mükemmel, organizasyon da gayet iyi buldum, Uludağ trail parkuruna göre daha rahat bir parkur, Sahil şeridinden başlayıp yaylalara çıkıp, sonra sürekli iniş şeklindeydi, muhakkak tavsiye ederim.)

3- Cappadocia Ultra Trail (Henüz katılmadım ama bu sene Ekim ayındakine katılmayı planlıyorum. Herkesin övgüyle bahsettiği bir yarış olarak gördüm)

4- İznik Ultra Trail (Henüz katılmadım ama 2024 te bi ihtimal katılabilirim, kararsızım, Genelde yoğun katılımın olduğu ve insanların beğendiği bir yarış olarak duyuyorum)

5- Latmos Ultra Trail (Henüz katılmadım , henüz diğerleri gibi çok popüler değil sanırım ama @nkoner in youtube sayfasında izlediğimde parkur ilgimi çekti)

6- Dağyenice Ultra Trail ( Katılım yoğun diye biliyorum, benim de merak ettiğim bir yarış, gelecek yıl için planlara koysam mı diye düşünüyorum)

Bunun dışında benimde bildiğim ama buraya henüz yazmadığım yarışlarda mevcut.

Gelecek tavsiyelere göre gelecek yılı planlayayım istiyorum. Ayrıca benim gibi kişilere faydası olur diye de önerilerinizi bekliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler.

12 Beğeni

Hepsinde koştum ve çok güzel vloglar çektim.

14 Beğeni

7 - Runfire Salt Lake Ultra Trail ( En azından bir kez Tuz Gölünde de koşulmalı. Yaz sıcağında ve kavurucu güneş altında; mesafeden ziyade doğayla yapılan bir çarpışma! Hayat boyu hatırlanacak bir tecrübe. Çadır kampı yapılması tavsiye edilir. )

9 Beğeni

Bu hafta sonu bildiğim kadarıyla ilk kez gerçekleşen Ultra Abant Yarışını da bu listeye ekleyebilir miyiz? Katılım sağlayanların görüşü nedir? Instagramdan fotolardan gördüğüm kadarıyla parkur vs çok güzel gözüküyor. Listeyi güncellemeli miyim? Neler dersiniz?

4 Beğeni

Vlog yaptım, Youtube 'da .Yarış çok güzeldi. İlk olduğu için mutlaka eksikler vardı ama doğa o kadar güzeldi ki görmezden geldim. Yarışta doğa gibi zamanla güzelleşecek, eminim.

5 Beğeni

Teşekkürler @nkoner , sizin nezdinizde tüm Vlog çekenlere ve yarış raporlarını yazanlara teşekkür etmiş olayım. Katılmayı planladığım yarışı açıp izliyorum. Örneğin bu sene hedefe İznik Ultraya mı koysam diye düşünürken, bu hafta sonu sizin İznik Ultra 50K ve 25K videolarınızı izledim. En kısa zamanda da Ultra Abantı izleyeceğim.

O zaman bu listeyi yukarıda @SedatKurtulus ın önerisinde olan Runfire Salt Lake i de ekleyerek güncelliyorum.

Bu liste umarım böyle güncellenerek tüm yurtiçi yarışlara katılmak isteyenler için kıymetli bir liste haline gelir. (Not: Sıralama öncelik veya önem sırası değildir.)

1- Uludağ Premium Ultra Trail
2- Sapanca Ultra
3- Cappadocia Ultra Trail
4- İznik Ultra Trail
5- Latmos Ultra Trail
6- Dağyenice Ultra Trail
7 - Runfire Salt Lake Ultra Trail
8 - Ultra Abant

4 Beğeni

Ben de çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Haftaya deneyim yaşayanlar tavsiye edecek mi bakalım.

4 Beğeni

Kısmetse, 37 K da olup vlog yapacağım.

6 Beğeni

Geçen sene 58k koşmuştum,

Maden koyundan zorla kaldırmışlardı beni,
Ulaşımı rahat olsa kalırdım herhalde :slight_smile:

4 Beğeni

Ulaşım derken ? Bir de hangi ayakkabıyı giyeceğiz ?

2 Beğeni

Ben 20k dayım.Biraz geçen sene çekilen videoları izlediğimde asics gel trabuco tarcihim olucak ayakkabıda…Zemin epey sert ve taşlı.Ayrıca yaz sonu olması da zemini daha da sertleştirmiştir.

2 Beğeni

57kdayım. Risk alarak tabanı alçak Asics Fuji Lite 3le başlayacağım. Çıralı Cpde de(dropbag) yol ayakkabısı puma velocity nitro 2 ye ihtiyaç dahilinde geçmeyi planlıyorum.

2 Beğeni

Patikalardan zemin baya sert sadece kaya ve kaya parçacıkları var ayakkabı ona göre seçilmeli ama ben 57yi sandalet ile koşan gördüm :crazy_face:

3 Beğeni

Zemin sürekli değişken ve dikey sivri taşlar oldukça fazla. Ayağınızı vurmadan ilerlemeniz gerçekten zor, bu nedenle koruyucu bir ayakkabı tercih ederseniz iyi olacaktır.

Dropbag Adrasan’dan Çıralıya alınmış, Adrasan olsa Nitro 2 imkansız diyecektim. Yine de tavsiye etmem, Maden koyu sonrası uygun ama öncesinde yine sıkıntı yaratabilir. @ggg

57 i sandaletle koşan Canan uzun zamandır yapıyor bunu, kendi dinamikleri var.

@nkoner oradan beni finishe götürebileceklerini bilsem anlamında dedim :slight_smile: muhteşemdi, sanırım 3 şişe içecek bitirdim orada denize karşı

6 Beğeni

Geçen sene drobbag CP’si Adrasan’daydı. Kesinlikle tavsiye etmezdim yol ayakkabısını. Şimdi ise riske alınabilir diyorum. Çıralı -Tekirova parkurunu hem likya 57’de hem de ters yönden Berg Sky’da koştum. Alınabilir bir risk. Çıralı çıkışından sonra bir süre teknik parkurdan ilerlenecek. Kum gecişleri var.

Ama ben olsam asla yol ayakkabısı ile o parkura girmezdim. Ayakkabıyı son kullanış olabilir. Sakatlık riski de var. Başarılar!

4 Beğeni

Çok teşekkürler. Altın değerinde oldu . :pray:

4 Beğeni

Geçen sene de 57k koştum bu sene de koşucam ayakkabı tercihi ne olur bilemem ama yol ayakkabısı olmasın ve özellikle olimposta inişlerin fazla olduğu alan için söylüyorum tabanı kaymayam ayakkabı tercih edebilirsiniz. Keyifli koşular

4 Beğeni

Forumda yapılan yazışmalar çerçevesinde listeye Babadağ Ultra Trail yarışınıda eklemek gerekir hissiyatı oluştu bende. Listeyi güncelliyorum.

Bu liste umarım böyle güncellenerek tüm yurtiçi yarışlara katılmak isteyenler için kıymetli bir liste haline gelir. (Not: Sıralama öncelik veya önem sırası değildir.)

1- Uludağ Premium Ultra Trail
2- Sapanca Ultra
3- Cappadocia Ultra Trail
4- İznik Ultra Trail
5- Latmos Ultra Trail
6- Dağyenice Ultra Trail
7 - Runfire Salt Lake Ultra Trail
8 - Ultra Abant
9 - Babadağ Ultra Trail

7 Beğeni

Çok ilgimi çeken ve katılmak istediğim ama İstanbul Maratonuna katılmam ve çok yakın tarihler olması sebebiyle katılım sağlayamadığım, fakat videolardan ve gelen yorumlardan katılım sağlanması gerekli diye düşündüğüm Varda Ultra Traili listeye ekliyorum.

1- Uludağ Premium Ultra Trail
2- Sapanca Ultra
3- Cappadocia Ultra Trail
4- İznik Ultra Trail
5- Latmos Ultra Trail
6- Dağyenice Ultra Trail
7 - Runfire Salt Lake Ultra Trail
8 - Ultra Abant
9 - Babadağ Ultra Trail
10-Varda Ultra Trail

4 Beğeni