Kapadokya Ultra Yarışına Neden Katılmıyorum?

  • Katılımcı sayısının patikadan keyif almayı engelleyecek ölçüde fazla olması

  • Katılımcı sayısının koşulan bölgedeki doğal ortamın gerçek sahiplerini rahatsız edecek boyutta fazla olması. Doğaya egemen insan mı, doğayla uyumlu insan mı sorusunu sorduracak boyutta fazla olması.

  • Yarış döneminde bölgedeki otellerin doluluk oranının artması nedeniyle makul ücretle konaklama imkanı kalmaması.

  • Tabiatla başbaşa bir yarış yerine eğlence ve parti havasının tercih edildiği bir yarışa dönüşmesi.

  • Patika yarışında beni çeken doğa ile başbaşa olma, kendi sınırlarını keşfetme, yardımlaşma vb gibi niteliklerin artan yarışmacı sayısı, kaybolan patika kültürü nedeniyle güngeçtikçe azaldığını gözlemem.

5 Beğeni

Yazdıklarınızın hepsi doğru, ama alışkanlık yapan, organizasyonu ve cp beslenmesi çok iyi olan koşucuya konfor sağlayan bir yarış. Kısa mesafelerde kalabalık olabilir ama 120 km için her türlü zorluğu tenhalığı zorluğu halen barındırıyor.

3 Beğeni

Böyle bir başlığımız vardı, devam edebiliriz.

Söylediklerinize katılmak isterdim ama zaten yarısından çoğunun yabancı olduğu bir yarıştan bahsediyoruz, arz ve talep konusunda insanlarda mutlu görünüyor.

6 Beğeni

Yabancılar yurdumuzun bugünkü koşullarında bizim ortalama 60 birim ödediğimiz bir hizmete sadece 1 birim ödeyerek ulaşıyor.Dolayısı ile çok çok memnunlar.@AhmetziyaM 'in fikirlerini uzun süre savundum.Ancak ne kadar tecrübeli olursanız olun hatta özel eğitiminiz bile olsa doğada tek başına kalmak oldukça riskli.Nacizane; ultralarda ikinci bir kişi ile mutlaka göz veya ses temasında bulunabileceğiniz mesafeyi gözetin. Teknolojiye bel bağlamayın.Hayat rastlantısal olasılıklar üzerinden devam ediyor.

5 Beğeni

Bu başlık sadece 2023 yılı kapadokya yarışını içermesi, benimse tüm kapadokya ultra yarışları hakkında bir değerlendirme yapmam nedeniyle tercih edilmemiştir.

1 Beğeni

masraf olarak belirttiginiz rakamlari daha iyi anlamak icin soruyorum, turkiyede 2023’de duzenlenen buyuk organizasyonlarin ucretlerini liste olarak nerede gorebilirim veya birisi paylasabilir mi ? istanbul maratonu, runtalya, kapadokta, iznir, likya yolu vs.

1 Beğeni

@erinc merhaba, masraftan veya organizasyon katılım,konaklama,ulaşım vb ücretten ziyade şunu demiş:

“Yabancılar yurdumuzun bugünkü koşullarında bizim ortalama 60 birim ödediğimiz bir hizmete sadece 1 birim ödeyerek ulaşıyor”

Bahsettiğin şekilde bir liste yok. Erken kayıt geç kayıt, x km mesafesi, y km mesafesi, organizasyon kalitesi, resmi destekçiler arasında kamu olup olmaması vs çok değişken var. Karşılaştırılamaz.

Mesele 5000 TL bütçe ayırabiliyorum diyen Türk ile 150-170 dolar ayırabiliyorum diyen yabancının bunu derken hissettiği rahatlık.

@AhmetZiyaM 'un nedenleri de popülerleşmeyle ilgili birçok konu.

4 Beğeni

Ahmet Bey’in nedenlerini anlıyorum tabi ama bu yarışın iddiası zaten daima büyümek oldu. 2019’da çok net hatırlıyorum yarış başlamadan önce 10. yılımızda 10bin kişi hedefimiz var demişlerdi.

Kişisel görüşüm ise UTMB ne ise, Kapadokya’da Türkiye için aynı şey, bir yarıştan çok festival, benim ilk yarışım olmasının da verdiği etkiyle, karnımda hala kelebeklerin uçuştuğu günler. dilerim ileride yarışlar arasında bir birlik sağlanır ve Kapadokya bir final yarışı olur.

9 Beğeni

Kişisel Bir Düşünce. Bana Göre Kapadokya Ultra Türkiye nin UTMB si oluyor. Benim hayallerim den Biri Burada 63K koşmak. Bilmem anlatabildim mi :blush: saygılar

4 Beğeni

tesekkurler netlestirme icin, ben 60a 1 gibi bir oran olduguna inanamadim o sebeple rakamlari sormustum, fakat o kadar cok degiskenin oldugu yerde data toplamak zahmetli is, haklisin…

1 Beğeni

Bana UTMB’de bedava konaklama, ulaşım ve katılım hakkı verseniz koşmam.

Bilmem anlatabildim mi​:rofl:?

Saygılar

3 Beğeni

bende 10 bin lira istedim katılmak için. vermediler. katılmıyorum. utmb ararsa 100 bin isteyeceğim. wester nstates için 1000k isterim. şimdi onlar düşünsün.

2 Beğeni

5 sefer katıldım, 1 sefer kampa katildım.
Bu sene tekrar katılıcam…
Karl Hubert,in Kapadokya ultra şubesi olmaya niyetliyim…

8 Beğeni