Salomon Cappadocia Ultra Trail 2023

Merhaba, geçen hafta sonu hanımlar ve çocuklarla beraber 119k parkurunu koşacağım için arkadaşımla birlikte kapadokya turu yaptık. 1. gün 63 km parkurunu 2. gün geceye kalacağımız için gündüz gözüyle karlık-ürgüp arasını görelim istedik.

  1. gün 63km parkuru için özet geçmek gerekirse ürgüp- ortahisar arası güzel seviyede, ortahisar-ibrahimpaşa arası vadi aşırı yağmurlardan dolayı sel gelmiş ve kum koşmaya engel oluyor.
    İbrahimpaşa çıkış- tunel yol geçisi arası güzel.

Ancak yol geçisi sonrası zelve vadisi yağmur yağısından dolayı patikalar ve vadi aşırı tahrip olmuş. Koşmak çok zor oldu, umarım en kısa zamanda yarış için düzeltilir.

Vadiden inerken keşke başka koşucu dostları görsek buralarda diye kendi aramızda konuşurken Aysel Yalac hanım ve eşi ile karşılaşmak çok güzel oldu. Son paylaşımında aynı sorunları kendisi de dile getirmiş.

Göreme-Uçhisar güvercinlik vadisi daha iyi durumdaydı. Uçhisar-Göreme Cp arası sorunsuz geçildi.

Göreme Cp’den karşıya geçtikten sonra ATV kiralama şirketleri bizi 4 defa toza dumana katması sonrasında perişan duruma geldik. Ancak vadiye girdikten sonra rahatladık. Bu arada yeni yol yapıldığından dolayı açık hava müzesi geçisi çok rahat ancak kaya camping yanından vadiye inene kadar köpek sürüsü korkuttu. Eski yol yani açık hava müzesi yanından yukarı çıkan yol kapatılmış araba ve insan sayısı azaldığından dolayı başıboş köpek sayısı artmış.

Çavuşin Cp- Akdağ arası keyifli oldu. Akdağ inişinde üzüm hasatı yapan tarla sahibine buradan teşekkür etmek isterim. Su ve üzüm ikram etti, cp yerinde cp yapmış olduk…
Akdağ cp- Ürgüp arası gene ATV şirketlerinin tozunu 2 kez daha yedikten sonra keyifli bitirdik.

  1. gün özeti çok kısa; Gündüz gözüyle Karlık-Ürgüp arası görülecek bir şey olmadığını ve sadece toz olduğunu anladık. Geçe koşmak daha keyifli sanırım bu arayı.

Yarış işaretlemesi sırasında düzeltilir, ancak bazı yerlerde şerit bantlar ile yürüyüş için veya nedenini anlamadığımız işaretlemeler yapılmış, bunlar bizi rotadan biraz sapmamıza neden oldu git gel yapmak zorunda kaldık. Yarış sırasında yarışın işaret bantlarını takip etmek önemli.

Katılacak tüm arkadaşlara şimdiden başarılar, yarış sonrası raporumu yazacağım.

11 Beğeni