Merhaba herkese,
Umarım doğru kategori altına yazıyorumdur. Bu seneki Kapadokya Ultra Trail koşusunda 63k kategorisine katılmayı düşünüyorum ama sanırım biraz psikolojik desteğe ihtiyacım var
İşin şakası bir yana sizin gibi tecrübeli koşucuların önerilerini ve görüşlerini duymak hem motivasyon açısından hem de sağlıklı bir şekilde karar verebilmek açısından önemli diye düşünüyorum.
Fikir verebilmesi ve daha iyi yorumlayabilmeniz açısından biraz daha önce katıldığım koşulardan ve antrenmanlarımdan bahsetmek istiyorum.
Geçen sene toplamda 900k koştum ancak son aylarda özellikle koşu tempom biraz daha arttı, Eylül ayından itibaren tüm aylarda 100k’yı geçen bir antrenman tempom oldu.
2025’de ise şu ana kadar 250k’ya yakın antrenman yaptım.
Bu zamana kadar en uzun koştuğum trail koşusu Varda oldu 2024’de, 27K koştum ve 4 saat 25 dakika gibi bir sürede tamamladım.
En son Adana’da katıldığım yarı maratonu da 1 saat 58 dakika gibi bir sürede tamamladım.
Haftada 3 ya da 4 gün antrenman yapmaya ve bu antrenmanları çeşitlendirmeye çalışıyorum (interval, yokuş, uzun koşu ya da dinlenme koşusu gibi), forumda da koşu antrenmanlarıyla ilgili çeşitli yazılar okudum ve buralardan edindiğim bilgilere göre antrenman düzenlediğim de oldu.
Tüm bu bilgiler doğrultusunda sizce 63k için erken mi yoksa bu deneyimi yaşamalı mıyım?
Eğer cevap evetse trail koşusunda özellikle çok çok tecrübesiz olduğum bir konu olan koşu esnasında ne yemeli ne içmeliyim? Ya da antrenmanlarımda nelere daha çok öncelik vermeliyim gibi sorularla ilgili görüşlerinizi duymaktan çok mutlu olurum. Ya da sizin ilk uzun koşunuzdaki deneyimleriniz nasıldı?
Umarım çok uzatıp sıkmamışımdır, şimdiden teşekkürler