Kalp - Aort Genişliği Sorunu

Merhabalar, konuya denk geldiğim için yazmak istedim.Son 13 ayda yani neredeyse 1 yıl içinde 3 farklı doktor 3 farklı hastane ve 3 farklı eko sonuçlarımı sizinle paylaşmak istiyorum.

19.06.2021
Aort :anatomical_heart: Çapı 3.8 cm (olması gereken aralık 2.2-3.7)
Doktorum isminden bile bahsetmedi sonuçların normal dedi.

2,5 ay sonra tekrar stres yaptığım için eko testine gittim. (Stresim aort topuzu vs değildi…)

Burada aort çapım 2,5 cm gibi bir sonuç çıktı :slight_smile: aradaki farka bakar mısınız? 1,3 cm küçüldü mü?? Ben bunlara o süreçte pek dikkat etmedim. Çünkü tüm doktorlar hiçbir şeyin yok dedi.

10 ay sonra tekrar gidiyorum. Aort kökü çapı 3.0 cm çıkıyor.

Şimdi gelelim konumuza aort çap,kök vs. birisinin sonucu 3,8 diğeri 2,5 sonuncusu 3.0 cm hangisini dikkate alacağız? Baştakinde sınırı geçmişim , ortadakinde küçülme olmuş :slight_smile: sonra orta yolu bulmuşuz… Kısaca her doktor o kısmı kendisine göre ölçmektedir. Belki de o süreçte strese bağlı olarak basınç artınca damar genişleyebiliyor.

Göğüs hastalıkları doktoru siyah beyaz akciğer filminde bana tansiyon hastası mısın veya aort topuzun genişlemiş kardiyolojiye git dedi diye 2.gidişimin sebebi ! Onda da en düşük değerler çıkmış! Uzun lafın kısası herkes kendine göre bir ölçüm yapıyor ama farklar ortada ciddi derecede… Bence bu ölçümleri yaptırırken ben dahil herkes tek bir doktoru seçip eski sonuçlarını da kendisine götürüp göstermeli ki daha detaylı bakabilsin. Saygılar sağlıcakla kalın.

5 Beğeni