Kalbimizi Ne Kadar Önemsiyoruz

Herkese Merhaba;

Geçen Hafta Hiçbir Rahatsızlık Hissetmeme Rağmen Tamamen Kontrol Amaçlı Kardiyolojiye Gittim ve EKG-EKO Ne varsa Ortaya Karışık Yaptırdım :blush:
Kalbimin Sapasağlam Olduğuna Okadar Çok Emindim Ama Doktordan Şok Bir Cümle Duydum “KALBİNDE SORUN VAR”

O an Ne Hissettiğimi Anlatamam. Kalb Kapakçıklarımda Kaçırma Olduğunu ve Başka Tetkikler Yaparak Bunun Derecesini Belirlemek Gerektiğini Söyledi Sevgili Doktorum​:blush: Yapılan Kontrollerden Sonra “Birinci Derece Mitral Kapak Yetmezliği” Tanısı Konuldu. Mutluyum ki Spor Hayatımı Etkileyecek Bir Durum Yokmuş ve Doktorum “Mümkünse Spora Daha da Sarılmalısın” Dedi.
Bu Konuyu Benim Gibi Amatör Koşucu Arkadaşlar İçin Açtım. Lütfen Kan Tahlillerini ve Kalp Kontrollerimizi İhmal Etmeyelim.

Konuyla İlgili Bir de Paylaşım Yapmak İstedim. Herkese Sağlıklı Koşular Dilerim

18 Beğeni

İlk korkutsada spora daha çok sarilmalisin cümlesi her şerdeki hayıri gösteriyor

3 Beğeni

5 yıl önce yaptırdığım kontrolde banada kapakçıkların kaçırdığı söylendi, sonrasında yaptırdığım kontrollerde benzer durumun devam ettiğini ama bunun bir sorun olmadığı soylendi.

3 Beğeni

Büyük ihtimalle sizinde birinci derece olabilir. Sene de bir kez kontrol ettirmekte fayda var

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Ben şu son 5-6 senede bu tarz kontrole girip kendim dahil kalp kapacığında kaçırma tespit edilmeyen amatör koşucu görmedim. Bunun sebebi nedir? Tanı teknolojileri mi çok gelişti? Forumdaki doktor arkadaşlar bir yorum yaparsa şahane olur :blush:

3 Beğeni

Öncelikle Teşekkür Ederim. Doktoruma Bunu da Sordum. Birinci Derece Mitral Yetmezliği Olan İnsan Sayısının Çok Fazla Olduğunu Söyledi. Her On kişiden Enaz İkisinde Bu Durum Oluyormuş.

2 Beğeni

Öncelikle geçmiş olsun.
Efor testi videosu paylaştığınız için aklıma geldi. Daha önce de sormaya çalışmıştım ama konu başka yere gitmişti.
Ben nabız aralıklarına çalışırken hep farklı formülerle karşılaştım. Ancak bu formüller anlatılırken hep “en doğru sonuç laboratuvar da alınır, bunlar tahmini değerler” gibi ifadeler vardı. Bende test sonuçları ile maksimum kalp atıımı, Vo2max’ımı, zone’larımı hesaplatmak istiyorum. Bunun için nereye gitmeliyim? Sadece bunu yapan koşu laboratuvarları var mı? Yoksa bir hastanenin kardiyoloji servisinen gidip efor testi istediğimi mi söylemem gerek? Teşekkürler.

1 Beğeni

Vo2max ve Anaerobik eşik tespiti

Ayrıca Devlet Hastaneleri Kardiyoloji Birimine Gidip Vo2Max değerinde ne kadar süre koşabilecegini öğrenmek için Efor testi yaptırabilirsiniz

2 Beğeni

Hocam geçmiş olsun, benim kalp kapakçığımda hafif derecede kaçak var. Çarpıntı ve teklemelerim oluyor. Sürekli kontrole giderim bu herkeste olabilir önemsiz diyorlar. Efor, holter vs herşey yapıldı ekstra atım (ekstrasistol oluyor sanırım) var ama doktor birşey olmaz diyor. Ritim bozukluğunun düzelmesi için düzenli spora başla dedi. Mide ile de alakalı sanırım, genelde açken çok olmuyor. Yürüyüş ve bisiklet kullanırken olmuyor ama dinlenirken olabiliyor. Spor teklemelere iyi gelir mi acaba, sizinki tekleme oluyor muydu, düzeldi mi?

3 Beğeni

Selamlar
Sizede geçmiş olsun. İki doktarada göründüm biri proftu. İkisininde dediği şuydu.
Çarpıntı ve teklemeler (Bunun tabiri başkaydı) olmuyorsa tüm ekstrem sporları yapabilirsin ama yılda bir kez kontrole gelmelisin .
Yani senin anlayacağın bence şiddetli sporlardan uzak dur. Ve başka doktorlara da görün derim

Not: Bende Çarpıntı vs hiç olmadı ve halada olmuyor. Sert antrenmanlar yaptığım halde. Sadece nabzım normal insanlara göre daha hızlı üst limitlere çıkıyor

1 Beğeni

Sağolun, ben neredeyse ondan fazla doktora göründüm. Hepsinin söylediği hafif derecede kaçak var, bu çoğu kişide olan birşey bazen insanlar rastgele kontrole gidince farkediyor dediler. Çarpıntıyı kontrol edebiliyordum ama teklemeler rahatsız ediyor. Buna ritim bozukluğu diyorlar, doktor 2 tür var seninki iyi olan yani herkeste olabilir dedi. Spora başlarsan yavaş yavaş düzene girer ve bu teklemeler azalır dedi. O yüzden içim rahatladı çünkü işim bilgiyarda olduğu için biraz hareketsiz yaşamım var. Siddetli spor yapmam da yani yürüyüş ile başlarım, sonra belki koşu, bisiklet diye düşündüm. Sizde de görünce sormak istedim.

1 Beğeni

Bunun kalbe daha çok zararı var. En iyisini düşünmüşsün. Bence hafiften spor yapmalısın asla vazgeçme. Zaman geçtikçe kalp güçlenir zaten. Kalp kapakçık kaçması 10 kişiden 6 sında olabiliyor evet ama derecesi önemli tabiki. Ve aralığın takibide önemli.
Sporu bırakma asla

1 Beğeni

Evet düzenli yürüyüş ile başlayacağım. Sonra belki duruma göre spor salonuna yazılırım. Evet doktor da öyle dedi çoğu kişide varmış. Bendeki hafif derece, yaklaşık 6-7 yıldır senede birçok kez giderim hep aynı. Sadece teklemeler olmuyordu, çünkü önceden okul, iş diye koşturuyordum. Şimdi ise bilgisayar başındayım, onu da hareketsiz kalmama bağladım. Umarım spor iyi gelir ve bunlar azalır.

2 Beğeni

Geçmiş olsun. Önceden izlediğim bir video aklıma geldi belki yardımı olur. Herkesin rahatsızlığı ve şartları farklı tabii ama, sizinkine benzer bir rahatsızlıkla olimpiyatlarda bile koşabilmiş. Sağlıklı günler dilerim.

1 Beğeni

Merhaba, doktorların özellikle sporcular konusunda defansif bir pozisyon aldığını, bir doktorun profesör ünvanı sahibi olmasının ( sadece doktorların değil bu arada) onu her alanda eksper yapmadığını unutmamak lazım. Kişiye göre değişmekle beraber sporcularda saptanan kapak problemlerinin çoğu spora engel olmaz. Ama kalpte dört tane kapakkçık olduğunu, herbirinin iki türlü hastalığı ve bunun üç farklı şiddet derecesi olduğunu unutmayalım

1 Beğeni

Hocam, 1. seviye mitral kapak yetmezliği bende de genel kontrol yaptırdığımda çıktı. Bu tümüyle normal kabul ediliyor, çarpıntı ya da tekleme gibi hislerin bunla bir alakası yokmuş, zira mitral yetmezlikte kişinin rahatsızlık hissetmesi için yetmezliğin ileri düzeyde olması gerekiyormuş. Ve spor zaten öneriliyor kapak yetmezliğinde.
İyi akşamlar.

2 Beğeni