Kadınlar 100 Mil Dünya Rekoru - Camille Herron

Dün Camille Herron 100 mil dünya rekorunu kırdı.

Önceki rekor da kendisine aitti zaten. Arada bir dönem -geçen 2 yıl- kötü sonuçlar almıştı. Vücudunun gereğinden fazla demir tuttuğu bunun da az demir kadar kötü etkisi olduğu ortaya çıktı. Bu konuyu düzelttikten sonra tekrar rekorlar ve birincilikler gelmeye başladı.

Artık 40 yaşına da girdiği için master kategorisine de dahil oldu. Bu alanda da yeni rekorlar gelecektir.

Dün elde ettikleri:

  • USATF 100 mil şampiyonası genel birincisi (erkekler dahil)
  • 50 mil 40-44 yaş grubu dünya rekoru 6:08:24.
  • 12 saat dünya rekoru 152.83 km
  • 100 Mil dünya rekoru 12:41:11 (4:44 dk/km)

Ama benim ilgimi instagram paylaşımındaki “karbon plakasız ayakkabı” detayı çekti.

camille

18 Beğeni

Neden Böyle bir açıklama yaptı Hocam.

1 Beğeni

Son donemde cok sayida rekor kiriliyor. Bunlarin bircogu karbon plakali ayakkabilarla kosuluyor. Bu ayakkabilar herkeste degil ama uygun atlette %4’e varan performans iyilesmesi sagliyor. %4 de rekorlar dusunuldugunde oldukca iyi bir rakam. Dolayisiyla bircok insan rekorlarin kirilmasinda karbon plakali ayakkabilarin rolunun baskin oldugunu dusunuyor. Camille Herron da kendi kirdigi rekorda bunun etkisinin olmadigina dikkat cekmek istemis. Bunu yapmasa bazi insanlar bu rekorun da karbon plaka destegi ile oldugunu dusunecektir diye endise etmis gibi gorunuyor. Haksiz da sayilmaz.

6 Beğeni

Önceki rekordan 88sn iyi bir süre.Bir önceki 2017 yılı 100mil rekorunu ele geçirirken 1 saatten fazla gelişim sağlamış ve anladığım kadarıyla karbon plaka ile ilk dünya rekoru (yanlış anladıysam düzeltilirse sevinirim).

2017’deki rekora ilişkin:“Admittedly, it’s not the record they were originally planning for. But earlier this week, Nike’s controversial Vaporfly 4% shoes tagged along for their first world-record ride, when Oklahoma-based ultra star Camille Herron shattered the 100-mile mark at the Tunnel Hill trail race in Illinois. A four percent boost, as the name of the shoe promises? That’s child’s play: Herron’s time of 12:42:39 sliced more than an hour—and 8 percent—off the previous mark.”

3 Beğeni

Son 2 dakikası ve finish:

6 Beğeni

ayakkabı tamam da benim dikkatimi daha çok “pace 4:44 per km” çekti. :flushed: :flushed: benim tempo koşumdan iyi.Gerçekten takdir ettim…

3 Beğeni

@spinodal Ayarı Kaçanlar’da bu konuyla ilgili bir podcast bölüm sözü verildi, ben unutmam, heyecanla beklerim şimdi… :ok_hand:

1 Beğeni

instagramda strava kaydını paylaşmış da avg HR 179 diyor yaklaşık 13 saat boyunca bu nabız ile gitmesi inanılmaz bir olay ki illa yavaşladığı anlar olmuştur. benim en çok dikkatimi çeken o oldu :flushed:

4 Beğeni

Önce tepkiyi verelim
:flushed:

Google çeviri:

Ultramaraton koşucusu Camille Herron, 100 mil dünya rekorunu kırarak tarih yazdığını düşündü - sadece sayılmadığını öğrenmek için. 40 yaşındaki oyuncu, dokuz ay önce Henderson, NV’deki Jackpot Ultra Koşu Festivali’nde 12 saat, 41 dakika ve 11 saniyelik bir sürede çizgiyi geçti.

Kendi dünya rekorunu kırdığını düşünüyordu, ancak ABD Atletizm (USATF) Komitesi’ne göre, kurs yanlış ölçüldüğü için tarihten silindi. O zamandan beri Herron için iki kez ve ne yazık ki ölçüldü, parkurun kabarcıklı bir dünya rekoru kırdığını düşündüğünde 716 feet kısa olduğu kabul edildi.
(Bir bölümünün çevirisi bitti)

716 feet 218 metre.Rekor kıran koşucular fazladan 500m vs koşulan bir alanda koşmalı ve ikinci bir bitiriş saati olmalı.(Ne olur ne olmaz).

2 Beğeni

Bu alanda derin bilgi sahibi değilim ama anlaşılan bu performans milletin kafanı karıştırmış. 23 saat boyunca nabzın avg HR 179 ile koşması ve pace 4:44 .

2 Beğeni

Parkur yanlış ölçülmüş kadının suçu ne hata payı oldukça düşük, koşu pacesi gözönüne alınarak oran orantıyla bitiş süresine biraz daha eklenerek rekor tanınmalıydı. Yazık olmuş cidden.

2 Beğeni

Oran orantıyla ekleme olsaydı 1dakika eklerdik.
12saat41dakika11saniye +1 dakika

Önceki rekor
12saat42dakika40sn (bu rekoru kırarken 1 saat fark atmış)

Ekleme ile 29sn’deki yazık oldu ile 59dakika farkla biten rekordaki yazık oldu baya farklı olurdu.

2 Beğeni