100 Mil ve 12 Saat Dünya Rekoru

80km neredeyse 4saat 52dk ise 100km 6saat 5kdk…100km’de bitirecekse daha da hızlanabilir mi? Bu yarıştan bağımsız bilmediğimden soruyorum, ultra yarışlar için de doping kontrolü yapılıyor mu?Bence hiçbir zararlı, doping bu derecelere etki edemez.

2 Beğeni

Tüm dünya rekoru dereceleri için yarış sonrası doping kontrolü mecburi. Aksi takdirde rekor tescil edilmez. İlk yarıyı potansiyelinden yavaş koşan elit bir sporcu teoride ikinci yarıyı daha hızlı koşabilir. Bunu yapan az sayıda kişi var ama bunun herkes için doğru yöntem olduğunu da söyleyemeyiz. Maraton üstü mesafelerdeki dünya rekorlarının hemen hepsi pozitif split (ilk yarısı daha hızlı) ile koşulmuş rekorlar. Kısa yarışların aksine yarış uzadıkça kas tahribatı artar, bu yüzden başlangıctaki hızı korumak da çok zorlaşır.

Sorokin hala temposunu koruyor. 87K’yı 3:39 ortalama pace ile geçti. Geri kalan 13k’da 3:55 pace ortalama ile koşması yeterli. Kagıt üzerinde “kolay” gözüküyor, şu ana kadarki istikrarı da yapabileceğini gösteriyor. 45-50 dakika içinde sonucu göreceğiz.

9 Beğeni

Aleksandr Sorokin tarafından 06:05:41 süre ile 100 km dünya rekoru kırıldı.

3 Beğeni

Diyecek fazla bir kelime yok. :expressionless:
Goat :running_man:

1 Beğeni

Konu başlığı Sorokin ve rekorları mı olsaydı :man_running:

2 Beğeni

6 saat boyunca 184 bpm ortalama ile bir aktivite yapmak.
Bunun 24 saat yarışı çok daha düşük değildir. olsa olsa 180 bpm ortalama falandır 24 saat rekor koşusu.

Bugün 100 doktora sorsak 99 u 6 saat boyunca 184 bpm ortalama ile bir aktivite yapmanın insanı öldüreceğini veya çok yüksek zarar vereceğini söyler herhalde

2 Beğeni

Yerinde izledim. Tikir tikir kostu. Biliyorum gozle belirlemek cok zor, belki imkansiz ama gordugum kadariyla pek zorlanmadi. Son 1 saat belki cok cok az zorlanma ibaresi gorduk. Cok rahat kosuyordu. Bitirince de hic yorulmus, bitmis gibi bir izlenimi yoktu. Oturmadi, dolasti, sohbet etti. Geldi tokalastik ve fotograf cektirdik. Ruzgar zorladi mi dedim? Evet ama pist oldugu ve dondugumuz icin dengeliyor dedi, olmasa daha rahat olurdu gibi bir sey soyledi. Gordugum beni yaniltmiyorsa sub6 kosabilir sanki. Sonucta ihtiyaci olan km’de 3.4 sn hizlanma. Evet cok kolay degil o seviyelerde ama, o rahatligi gorunce buna inandim sanki.

15 Beğeni

Bence bir kaçı doğru mu diye düşünür. Büyük ihtimal bilekten ölçüm ve veriler tutarlı değil.

3 Beğeni

Koşarken yanındaki ile konuşacak tempo için güzel örnek, 2400m yükseklik,Kenya,44km 4 pace koşu.
Aralık 2021 tarihli güzel bir sohbet olmuş.(otomatik İngilizcr altyazı)

3 Beğeni

5 km süresi kaç olur?

https://www.instagram.com/p/CdYwjyDsjrp/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

  • 13:??
  • 14:??
  • 15:??
  • 16:??

0 oylayanlar

2 Beğeni

Aleksandras Antipovas 13dk17.9sn 9 Haziran 1979 Litvanya 5000 metre pist rekoru.14 Mayıs günü koşacak, instegramı olan bir arkadaş yazının devamını eklerse neymiş,merak ettim.(İnstegram benim gibi belli yaş üzerine uzak)
3 pace altı bence garanti de, Killian’ın 10km 29dk59sn koşmuş sanırım.Beden tipleri çok farklı.
13.x efsane olur.
Soru:Sorakinin derecesi sonrası 100km 100mil koşan arkadaşların en iyi 5k dereceleri nedir?
(26.x dk ama yarımaraton üstü derecem yok)

3 Beğeni

Instagram paylaşımında yazanlar:

My next race will be unusual for me: 5k on track with spikes :fire:. No no, I’m not converting myself into a track runner, this is just a bit of a fast and fun run with my mates :kissing_heart: 5PM CET, 14 May, Vilnius @ Vingio parkas stadium

Bir sonraki yarışım benim için olağandışı olacak: 5k pistte ve çivililerle :fire:. Hayır hayır, kendimi bir pist koşucusuna dönüştürmüyorum, bu sadece arkadaşlarımla biraz hızlı ve eğlenceli bir koşu :kissing_heart: 17:00 CET, 14 Mayıs, Vilnius @ Vingio parkas stadyumu

6 Beğeni

Bugünkü Instagram paylaşımından;

Başlangıçta 3.10-3.05 pace…Çivili ayakkabılar, yeni farklı bir tecrübe.

1 Beğeni

15.29 kişisel rekor, 5000metre.

Laktak mmol değerlerini de yazmış.

Meraklısına: Rekor kırdığı yarış öncesi Londra’ya gelir.Bir aksilik ve sonucunda ilk geceyi açık havada parkta geçirmiş.

3 Beğeni

Sorokin’in 100k dünya rekoru kayıdı şunu gösterdi bana;

nabız bölgesi hesaplamalarında kullanılan değerler koşucular için, özellikle endurance koşucuları için hiç geçerli değil.

Sorokin 40 yaşında. klasik yaklaşımda Sorokin için 162 - 180 arası Zone 5. max nabız ise 180.
Ama 100k rekorunda ortalama nabzı 184.
Zone 5 için çok kısa süre çıkılması gereken nabız bölgesi denilir hep. ve max nabızın üstüne çıkılamayacağı var sayılır.
Ama burada Sorokin %100 nabızın üstüne 6 saat boyunca çıktı.
Klasik yaklaşıma göre Sorokin’in ölmesi gerekiyordu

4 Beğeni

13 saat 179bpm ortalama, Camille Herron.
( Hepsi çıldırmış, özel varlıklar :slightly_smiling_face: )

1 Beğeni

Klasik yaklaşım dediğiniz eğer yaş ile hesaplanansa zaten o toplumun geneli için ortaya konmuş bir ortalama. Nabız konusu hem kişiden kişiye çok (gerçekten çok) değişir hem de toplumun farklı kesimleri için çok farklıdır (en önemlisi de aktiflik durumu). Bu forumu takip eden insanların ortalaması bile o klasik yaklaşıma uymaz, çünkü herkes az çok aktif. O bahsi geçen klasik yaklaşım spor yapmaya başlarken ilk zamanlarda kullanılabilecek ama hızla uzaklaşılması gereken bir yaklaşım.
Öte yandan konuştuğumuz kişinin ne kadar özel biri olduğunu belirtmeye gerek yok. Bu kadar ozel biri icin o kadar genel bir yaklasimi bahis konusu bile yapmamak gerek.

5 Beğeni

Bu nabız değerinin doğru olmayacağına @singer26 yukarıda kibarca dokunmuştu ama hala ciddiye alınıp üzerine yorum yapıldığını görmek çok şaşırtıyor beni. Ortalama değerin yüksekliğine hiç takılmıyorum, 184 değil 200 de olsa şaşırmam, maksimum nabzı çok yüksekmiş der geçeriz ama Strava kaydına göre 6 saatlik yarışın tamamını 185-190 nabız arasında, son 10 kmyi de 186 nabız civarında koşmuş görünüyor. Baştan sona sabit hızına karşılık aynı nabızda koşması tabi ki mümkün olamaz, yorgunluk arttıkça nabzın yükselmesi gerekir, demek ki nabız değerleri hatalı.

Bir kaç gün önce denediği ve 3:10 pace ile koştuğu 5000 metre yarışındaki allout eforunda ortalama nabzı 172. Diğer bir kaç antrenmanına daha baktığımda da 108 nabız 4:46 pace, 126 nabız 4:07 pace, 140 nabız 3:43 pace, 144 nabız 3:51 pace gibi ilişkiler var. Hem kendi aralarında tutarlı oldukları, hem de koşu içinde zamanla nabız artışı net gözlemlendiği için muhtemelen doğru olan ölçümler bunlar.

2 Beğeni

Benim son yorumum o verilerin dogru olup olmamasindan bagimsizdir. Ben de o verilerin garip oldugunu, bilekten olcum olabilecegini dusunuyorum. Ama iste konusulan kisi o kadar ozel ve farkli ki biri cikip gogusten olcum ve gercek veriler dese sasirmayabilirim.

2 Beğeni

2.53.51 ile Sorokin 50km ülke rekorunun sahibi oldu.Yaklaşık 14 dakika uzaklıkta 50km Dünya rekoruna.İmkansız geldiği için ihtimal var.

Sorokin’in ayrı bir başlığı olmalı yada bu başlığın “Sorokin koşuyor durduramıyoruz” gibi Sorokin’leştirilmesi genişletilmesini öneriyorum.

10 Beğeni