Jabra Elite 7 Active kulaklık

Merhaba, uzun bir süredir apple airpods pro kullanıyorum. Garantisi doldu. Kulaklıklardan cızırtılar geliyor. Koşu için yeni bir kulaklık almayı düşünüyorum. Jabra Elite 7 Active kulaklığa baktım. Kullanan kimse var mı, tavsiye eder misiniz, yahut başkaca bir kulaklık tavsiye eder misiniz? diye sormak, yardımınızı istemek istedim.

1 Beğeni

Trendyola güvenmem, 1000TL daha ucuz orada.
99 +45 dolara amazon usa yolluyor.
Yarı fiyatına bence elit 3 daha az özellikle daha çekici, çünkü bluetooth kulaklık bozulma kaybolma senkron sorunu vs nedeniyle 2-3 yılda bozulacak.

Amazondan alınan ürünler kolay değiştiği için, memnun kalınmayan, sorunlu olma ihtimali fazla ürün gelebiliyor ama değişim iade kolay (kablolu kulaklıklarda yaşadım, değiştirdim sıkıntısız)

Koşuforum’da jabra 65t ve 75t tavsiyeleri var ama fiyat olarak elit 7 aktif ile benzer.

Meraklısına şöyle alternatif sayfası var:

3 Beğeni

Tozo marka Amazonda çok satılıyor ama alan var mıdır forumdan, bilmiyorum.

2 kulaklığı şurada kapsamlı karşılaştırabiliyorsunuz.Dilediğinizi karşılaştırmada değiştirebilirsiniz.

Elit 3 tozo t12’den daha iyi özellikte.

2 Beğeni

Ben bu modeli uzun süredir kullanıyorum. Koşarken, gym’de, bisiklette her türlü sporda kullanıyorum ve oldukça memnunum. Son kulaklığımdan sonra aradığım en önemli özellikler; kulakta sağlam durması ve uzun süreli kullanımda, sanki kulağımda hiçbir şey yokmuş hissini vermesi. Bu iki durumda da çok başarılı.

İki Bluetooth cihaza bağlanma olayını çok kullanıyorum.
Anc’si çok başarısız bence. Açsam da açmasam da bir fark hissedemiyorum. O yüzden daha iyi batarya ömrü için anc’yi hep kapalı kullanıyorum. En ufak bir işe yarasa yine de açardım. Lakin kulaklık genel olarak dış sesi iyi derecede engelliyor diyebilirim. Özellikle bisiklet sürerken, yüksek hızda dahi hiçbir şekilde rüzgar hissetmiyorum. Bisiklet turlarımı çok zevkli hale getirdi.
Bataryası muazzam. Hiç yarı yolda bırakmadı. Sanırım 7-8 saat gidiyor. Lakin batarya yüzde 20 gibi olduğunda sürekli “low battery” uyarısı veriyor ve kapatamıyorsun bu uyarıyı. İnanılmaz sinir bozucu.
App’i gayet iyi. Çok detaya girmeyeyim. Güzelce ayarlayabiliyorsun kulaklığı. Tuşları falan çok fonksiyonel ve dokunmatik olmaması çok iyi olmuş. Yanlışıkla tıklama, müzik değiştirme falan olmuyor.
Ses kalitesi bence gayet iyi. Ses seviyesi de gayet iyi. Son ses bazen yetersiz kalabiliyor ama yüzde 90 son sese ihtiyacım olmuyor.
Mikrofonu çok çok süper değil ama testleri youtube’da var. Benzer diyebilirim. Bazen karşımdaki çok memnun bazen anlayamıyor. Garip :slight_smile:

Son olarak spor amaçlı tavsiye ederim. Kulaklık kendini hissettirmiyor. Oldukça minimal tasarımı var. Seni yormuyor. Terleme falan hiç problem olmuyor. Uzun süreli şarjı çok işe yarıyor. Kronik sorunu da bildiğimce pek yok. Ben henüz kalıcı bir şey göremedim. Amazon’dan almak tehlikeli gibi olsa da, ben oradan almıştım. Fiyatı da en uygun orada sanırım. Lakin iade edilmiş ürün gelme riski de olabilir tabii ki.

4 Beğeni

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim @fatihboyaci ve @umuttekin . Benim için aydınlatıcı oldu. İade ürün ihtimali kafamı karıştırdı açıkçası.

Öncesinde Motorola’nın kablolu kulaklığını kullandım. Onunla konuşabilmek imkansızdı ve sürekli kulağımdan çıkıyordu. Sonra Airpods 2. Nesil kullandım. Ondan memnundum, ancak o da suya ve tere karşı koruma sağlamıyordu.

Sonrasında, şimdiki kadar pahalı değilken Airpods pro aldım. Kulaklıktan hala da memnunum. Ama söylediğim gibi cızırtılar peyda oldu. Kutusunun da şarjı hızla tükeniyor.

@umuttekin Jabra Elit Active ve benzeri kulaklıklar bere ile kullanılabiliyor mu? Bunu deneyimleriniz mi?

1 Beğeni

Ben uzun süredir Jabra 75T’yi aktif olarak kullanıyorum. Özellikle sporda. Şu ana kadar hiç problem çıkarmadı. Tasarımları oldukça kompakt olduğundan rahatlıkla kullanılıyor.

2 Beğeni

Yani başıma geldi. Amazon yurt dışından gönderiyorsa değişim yapmıyor.

2 Beğeni

Bir ara kızıma Jabra kulaklık alıp sonra iade etmiştim. Mikrofonunu dolayısıyla telefonda konuşmak için başarılı buldum ancak müzikalite anlamında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yıllardır Bose kulaklıklar kullanan birisi olarak burada beklentilerimi karşılayamadı. Bir de kulakta bir basınç hissi yaratıyordu ki bu da hoşuma gitmedi. Kızım zaten airpods pro’ya kafayı taktığı için iade ettik. Açıkçası ben Bose Sport Earbuds kullanıyorum ve tavsiye ederim. Sadece açık havada telefon ile konuşurken fazla dış ses alıyor ancak müzik ve ses kalitesinden çok memnunum. Şu anda mavisi Amazon’da 3799 TL ki Jabra Elite 7 Pro’yu da aşağı yukarı bu fiyatlarda gördüm. Bose mi, Jabra mı derseniz bence Bose. Bundan sonra kemik iletimli kulaklıklardan da denemek istiyorum. Hem yüzmede hem de koşuda kullanmak istiyorum ancak bluetooth yüzmeye uygun modeller Türkiye’de satılmıyor.

2 Beğeni

@leventiluvatar maalesef deneyimlemedim. Çünkü hiç bere kullanmadım. Kulaklıklar oldukça minimal tasarlanmış, bence sorun olmayacaktır. Bu arada fiyatı tekrar 2300 bandına çıkmış. Dün 1700 TL civarındaydı. Bence 1700 TL bandında alternatifi pek yok.

2 Beğeni

AirPods Pro’da cızırtı genel bir sorun. Garantisi bitmiş olsa da Apple Store a bir uğrayın. Değişim ihtimali var. (Benimkini değiştirdiler)

2 Beğeni

Ben de kulaklık alacagım koşu sırasında kullanmak için. 1000₺ civarındaki önerilerinize acıgım

1 Beğeni

Merhaba, jaybird vista 2 kullanıyorum. hem ses kalitesi hem de batarya süresi memnun edici. Kulaktan düşme, rahatsız etme vs sorunum olmadı.

2 Beğeni