Yarışın kayıtları henüz açılamadı ama ben konuyu açayım dedim
Her yıl kayıtların açılması daha geç bir vakte kalıyor. Bir yarışın kaydının açılabilmesi için gerekli resmi izinlerinin tamamlanmış olması gerektiğini düşünürsek; devlet nezdinde spordan ve sporculardan giderek uzaklaşıldığı sonucunu çıkarabiliriz. Neyse bu başlı başına ayrı bir tartışma konusu olabilir.
Diğer yarışlar erkenden açılırken İznik özelinde ya organizasyon kısmında ya da İznik yerel yönetim kısmında gecikme oluyor.
Bu sene o sene deyip İznik 160 parkurunda olmayı düşünüyorum. Yarış bir hafta daha geri geldi, hava bakalım nasıl olacak. Bu arada kayıt ücretlerini de merakla bekliyorum.
Bu sene 75K parkurunu tekrar koşmak istiyordum ve aylardır kayıtların açılmasını bekliyordum. Maalesef beklemekten usandığım için geçen hafta başka bir yarışa kayıt yaptım. Seneye artık…
Geçen seneki 75k tecrübesinden sonra bu yıl 160k parkuruna kaydoldum ben de. Geçen sene olduğu gibi bu yıl da yine en uzun mesafemi bitirme denemesi yapacağım
İznik Ultra 160K kayıtlı sporcu sayısı şimdiden 29 olmuş. Kayıtlar geçen seneyi çabuk geçti. Kafamda İznik 160 planlarını oluştururken Ayarı Kaçanlar’ın son bölümü (125.Bölüm-Wu Wei Felsefesi) çok iyi oldu.
Geçen sene 50K parkurunda koşmuştum, kendine has atmosferiyle mental dönüşüm yaşadığım eşiklerden biriydi. Bu sene yarış takvimi sıkışıklığı nedeniyle gidemiyorum ama sosyal medyadaki paylaşımlarını her gördüğümde içimden bir ses “bir cumartesi günü sabahtan İznik’e git, koş, akşam evine dön” diye dürtüyor. Biraz daha dürterse dayanamayıp kayıt olacağım.