Bir hatırlatma yapmak isterim: “Dandik” dediğiniz madalyalar, özel el yapımı üretilmiş İznik çini madalyasıdır. Diğerleri de İznik çini plaketidir. İznik Ultra’da her zaman İznik çini madalya ya da plaket verilmiş.
Sevgiler,
Bir hatırlatma yapmak isterim: “Dandik” dediğiniz madalyalar, özel el yapımı üretilmiş İznik çini madalyasıdır. Diğerleri de İznik çini plaketidir. İznik Ultra’da her zaman İznik çini madalya ya da plaket verilmiş.
Sevgiler,
o an çok komikti. gözlerinin parlaklığından tanıdım arkadaşıma sakın sağa bakma dedim, sözüm bitmeden arkadaşım kafa fenerinin uzun modunu açıp direkt ayının üstüne tuttu. Hayvanla göz göze geldik. Garip garip bizi izlemeye devam etti
Ölü taklidi yaptı desem yeridir
En korkunç olanı bi hayvan leşi yiyordu kemik kırma sesini duydum ürkütücü geldi. yemeği bırakıp bize saldırmasın diye çok dua ettim. yaklaşık 5 6 metre mesafedeydi
El yapımı bile olsa bence daha sağlam daha kaliteli bir tasarım yapılabilirdi. bu organizasyonun madalya ve kupa konusunda bir eksiği olarak görüyorum. Kemaliye Ultrada verilen madalya da böyleydi. Kupa yerine magnet benzeri yerel bir tahta oyması verdiler. Caner beyi ve diğer arkadaşları da tanırım daha önce de eleştirdim bu konuyu bir şey değişmedi maalesef.
Saygılar
Benim tek korktuğum canlı Ayıdır. ve maalesef karşılaştım. Gerçekten de dizimin bağı çözüldü. koşabileceğim mesafeleri bile koşamaz hale geldim. Ayrıca çevrede başka ayı varsa diye o bölgeden çıkana kadar da hiç bir yeri koşamadım.
Ayı spreyi var diyorlar ama denemedim. Bazı outdoor mağazaları satıyormuş. ayrıca yüksek ses ve kendini büyük göstermek gibi hareketlerle uzaklaşabiliyormuş. Geçen sene 4 Dağcı arkadaşıma ayı saldırmış. batonları havaya kaldırıp birbirine vurarak kurtulmuşlar.
bu konu bence bir başlığı hakediyor…
Aynı şeyi düşündüm şimdi hocam ona göre bir başlık açacağım şimdi.
Uluma seslerini ben de duydum çok defa. Uzaktan geldiği için köpektir diye iyiye yordum. Bölgede ayı ve kurt olması çok normal, karşılaşmamayı umarak koştum hep. Bu arada Kapıdağ’da domuz çok var, besin piramidinde üst etçil hayvan olmadığı için sayıca çoklar. (Sadece avcılar sayıyı azaltıyor). Piknik yaparken, koşarken gece gündüz çok denk geldik ama her defasında korkarak kaçan domuzlar oldu. Herhangi bir tehlikelerini görmedik.
Hocam aklınızda kaldıysa hangi noktalarda denk geldiniz? Yarış numaranız kaçtı, önümde mi yoksa arkamda mıydınız merak ettim.
Yarış numaram 204’tü hocam. Biz neredeyse hep en sondaydık. ben sizi hatırlıyorum ilk 5km den sonra siz arayı açtınız.
İlki Ayı Tam 42. km’deydi. Mahmudiyeden önceki son güzel düzlükte. vadi gibi bir yer vardı. sağ tarafta küçük bir dere vardı hatırlarsınız belki. Diğeri Mahmudiyeden yokuşlar inişler bitince çok düz bir orman içi yolu vardı 48.4 km de ormana girmeden hemen çalılıkların orda. Muhtemelen o sizi görmüştür. çünkü orda Leş yiyordu siz geçerken. 3. ayı da 53.8 km de asfalta bağlandıktan sonra tekrar ormana girilen yer vardı hatırlarsınız belki tepeye çıkmadan hemen soldaydı.
İlk tarif ettiğiniz yeri hatırladım ama orada bir şeyden şüphelendiğimi hatırlamıyorum, 2.noktayı da doğru anladıysam sesler duyup bakmadığım devam ettiğim bir yer vardı muhtemelen orası. Muhtemelen hayvanı rahatsız etmediğiniz için sizi umursamadı. Geçmiş olsun diyelim..