temponuz çok hızlı değilse buyurun gelin beraber koşalım hocam. o uzun parkurda gece tek koşulması pek eğlenceli olmaz gibi kıymetli bir abimle beraber koşacağız. İsmail bey de 160 parkurunda gördüğüm kadarıyla. parkurun işaretlemesini yapan arkadaşlar ismail beyden destek alabilir
hocam tempo önemli değil önceden konuşsak bu teklif için emin olun gelirdim. ertesi hafta Eğirdir Ultra 60K’ya kayıt oldum. Bir hafta arayla iki zorlu süreç maddi ve fiziksel olarak yıptatır.
evet kesinlikle haklısınız koşular mali olarak sarsmaya başladı hepimizi. başka bir yarışa kısmet diyelim.
İznik denince akla hep mevsimlerin aynı yarışta değişimleri geliyor,
Bu sene aynı tarihte 2 başka yerde daha olmam gerektiğinden mucize olmazsa yokum yoksa akşam parkuru beni bekliyordu.
Herkese selamlar,
Arkadaşlar hafta içi 3-4 gün 5k koşu yapabiliyorum. İznik koşusuna yaklaşık 2.5 ay var. 5k dan fazla koşmamış birisi olarak gerekli antrenmanlarla 14k koşabilir miyim ? Pisti tanımıyorum,daha önce yarış tecrübem yok ilk olacak, yükselti nasıl, zorlanır mıyım ? Zaten 5k koşan biri olarak 5k ya yazılmak istemiyorum açıkçası ama 14k da korkutmuyor değil ? Düşünceleriniz nelerdir ?
Teşekkürler
Merhabalar,
Parkurda çok tırmanış yok, yağmur olmazsa zemin genelde koşmaya müsait görünüyor. Şu an haftada 15-20k koşuyorsunuz anladığım kadarıyla. Eğer önümüzdeki 7-8 hafta içinde o 5k’lardan birini her hafta 1’er km arttırarak 10k’nın üzerine çıkarabilirseniz hem yarışta sakatlık riskini azaltmış olursunuz, hem de yarışı daha konforlu bitirirsiniz.
Düşüncem 25k parkuruna kaydolun.
14k’nın hiçbir eğlencesi yok.
Şu an kondisyonunuz size 25k parkurunu rahat tamamlatır.
Dereceye girmeye çalışan koşucular gibi haldır haldır koşmazsanız eğer hiçbir sakatlık falan olmaz.
Çok daha fazla keyif alırsınız.
100 km’ye yakın ilk ultra mesafemi 2018’de İznik 90K parkurunda koşmuştum, o tarihten sonra İznik Ultra’ya katılmamıştım. Bu sene 75K parkurunun akşam başlayıp gece koşulacak olması sebebiyle 75K parkurunda yer alacağım.