İznik Ultra 2024

ismail hocam o kadar harika özetlemişsiniz ki hayran kaldım anlatımınıza. sayenizde bütün parkuru aklımda canlandırdım. bu beni çok mutlu etti. kaydımı yapıyorum. katkınız büyük oldu. çok ama çok teşekkür ederim.

5 Beğeni

Kayıtlar açılır açılmaz ben de 50K parkuruna kayıt oldum, hatta muhtemelen ilk kaydı da ben yaptım :slight_smile: İlk ultra mesafem ve muhtemelen ilk karanlığa kalan koşum olacak. Bu yüzden biraz gergin ve heyecanlıyım. Karanlıkta sadece kafa fenerinin ışığında ıssızlığın ortasında kendi kendine kalmak kimbilir nasıl bir duygu olacak.

Umarım hava koşulları el verir de İznik’in tüm güzelliklerine gereği gibi varabiliriz. Koşacak herkese şimdiden sağlıklı koşular dilerim.

5 Beğeni

dostum büyük ihtimalle karanlığa kalmadan bitireceksin. tabiki tedbirini al ama muhtemelen 8-10 saat aralığında bitirip gündüz haliyle bitirirsin. şimdiden başarılar diliyorum.

2 Beğeni

Bende geçen yıl ilk defa İznik te koştum ve 50K parkurunu seçmiştim. Parkur çok güzel, bu kadar güzel olacağını beklemiyordum. Yavaş koşucuysanız akşam karanlığa kalsanız da çok fazla bir süre geçirmiyorsunuz. Şahsen ben yavaş koşmama rağmen çok fazla zaman geçirmemiştim. Ben de bu yıl 90 parkuruna katılsam mı diye düşünüyorum. Eğer 90 parkurunu seçersem 66 üzerinde olan ilk koşum olacak. Bu mu olsun başka bir parkur mu olsun düşünmekteyim.

5 Beğeni

Geçen sene 90K deneyimleme şansım oldu ve maalesef 83. kilometrede zaman sınırına takılıp yarışı tamamlayamadım. 17,5 saat parkurda kaldım diye hatırlıyorum ve çoğunlukla tek koştuğum bir parkur oldu maalesef. Zaten 13 kişi falan başlamıştık.

Parkurun başındaki 15 kilometrelik asfalt kısım, özellikle benim gibi asfalt koşusunu sevmeyen biri için gerçekten zorlayıcıydı, çok uzun. Sonraki kısım çamur dışında keyifliydi, 160K’larla koştum genelde, keyifli geçti sohbet muhabbet… Motive ettiler beni, kendileri mental anlamda bitmiş olmalarına rağmen. Bir domuzla da merhabalaştık bu kısımda:)

Parkurun en keyif aldığım kısmı, yanılmıyorsam Narlıca-Müşküle arası olan sert inişti. O kısımda yalnız değildim, 90K’dan bir arkadaşla denk geldik son defa. Çamurlu zeminde düşe kalka kayarak inişi tamamladık, eğlenceliydi. Bu kısım benim için parkurun en sevdiğim bölümüydü ve aynı zamanda en fazla zaman kaybettiğim.

Derbent’ten sonra işler biraz zorlaştı. Hava iyice soğudu, rüzgar hırpaladı, yağmur hiç durmadı zaten. Baştan beri zemin çoğunlukla çamur olduğu için sürekli ayağım burkulmuştu ama bu bölümde bileklerimde ödem olmaya başladığını hissetmiştim. Beslenme konusunda da hatalar yaptım, soğuktan su içmek aklıma gelmedi, bu da performansımı oldukça etkiledi. Derbent sonrası asfalt kısımda yoldan geçenler tarafından rahatsız edildiğim oldu. Bu kısım özellikle kendimi hiç güvende hissetmediğim bir aralıktı, bu ister istemez beni mental açıdan yordu. Telefon da çekmiyordu. Neyseki son 12K’lık kısımda 50K koşan biri bana eşlik etmeye başladı, yoksa ormanda gece soğukla tek başına mücadele etmek oldukça zor olurdu.

12 Beğeni

Çok ama çok üzüldüm yaa yaşadıklarınıza. Kötü bi tecrübe olmuş gibi. Ama ne diyoruz hep; sizi öldürmeyen şey güçlendirir diye.Bahsettiklerinizi belki bu sene ben de yaşayacağım. Kötü hava şartları vs. Ama bi kadın olarak sizi rahatsız etmeleri çok can sıkıcı. Keşke yardım talebinde bulunsaydınız. Ben de traillerden birinde köy halkı tarafından rehin alındım maalesef. Ucuz kurtuldum neyseki. Kötü tecrübeler hepsi. Daha tedbirli olacağız mecburen.
Peki Bu sene tekrar katılmayı düşünüyor musunuz 90K için?

Yoo, aslında kötü bir deneyim olarak düşünmüyorum. Parkurda bana eşlik eden birkaç kişiyle çok keyifli zamanlar geçirdim, kısa da olsa. Ben sanırım biraz abartmışım hazırlığı, çantamı öyle bir doldurmuşum ki :sweat_smile: Dışarıdan da belli oluyormuş ki biri çantamın bir kısmını taşımayı bile teklif etti. Aslında parkur zor değildi, tek derdi çamur ve yağmurdu. Sınırlarımı fazlasıyla zorladım, neyi sevip sevmediğimi, ne yapıp yapmamam gerektiğini az çok öğrendim. Gece, yağmurda ve tek başıma koşmaktan pek keyif almıyormuşum meğer​:sweat_smile: Güvenlik konusununa gelirsek trail yarışlardaki en büyük tehlike insan zaten, organizasyona da tam anlamıyla güvenemeyiz, araçla girilebilecek veya yerleşim yeri olmayan yerler olabiliyor, telefon çekmiyor en basitinden. Kendi tedbirimi almayı öğrenmeliyim bir şekilde. Özetle anladım ki bu tarz çamurlu ve uzun asfaltla başlayan parkurları pek tercih etmemeliyim. Bu sene katılmayı düşünmüyorum.

Başarılar şimdiden, sağlıkla bitirin!

4 Beğeni

Kendinizi tanımanız için güzel bir deneyim olmuş.
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

1 Beğeni

Merhaba. Bu konuda biraz daha detay verebilir misiniz?

Zannımca hırgız zannetmişlerdir.:grin::grin:

Merhabalar. Trail ismini verip organizatörleri zor durumda bırakmak istemiyorum açıkçası.
Köylüden ziyade eşkıya tipli kişilerdi. organizatörden para koparmak için etrafımı sarmışlar. ‘‘gitmene izin vermeyiz, burası bizim yaylamız, kimse bizden habersiz burada koşamaz’’ vs. gibi sözlerle etrafımı sardılar. Muhtar ve genç kesim silah çekti. yaşlılar laf söz dinler diye yaşlı kesime laf anlatmaya çalışıyorum ama onlar daha iğrenç ve daha beter şekilde bana bağırıp çağırıyorlardı. 2 yaşındaki kızım olmasaydı muhtemelen bir kahramanlık yapardım birilerine zarar verirdim o anda ama tabii beni de delik deşik ederlerdi :slight_smile:
şansıma telefonun da çekmediği kısımdı maalesef. Trail esansında koşucuların %75 i yanlış yola gitmişti ve dizimdeki sakatlıktan dolayı doğru yoldaki koşuculardan da en sona ben kalmıştım. meğer onlar da bu durumu gözetlemişler. ona göre yolumu kestiler 17 kişiydiler. 1 tane aklı başında insan yoktu yaa en kötüsü de bu vahşilik ve cehalet kısmıydı. en son büyük bir blöf yaptım. peder polis falan filan diye birazdan gelecek buraya diye kolumdaki navigasyonu gösterip bak uydudan beni izliyorlar dedim :slight_smile: öyle deyince açıldılar biraz :slight_smile: ben de aralarından uzaklaştım.
istisnasız hayatımda ölüme en çok yaklaştığım ve en korktuğum anlardı. geri kalan 8 km yi sinirle ve gözyaşıyla bitirdim. çünkü gerçekten sinirlerim bozuldu ve çok ezilmiş hissettim. Jandarma geldi sonra şikayet ettim ama tırısss. neymiş efendim ben yere çöp atmışım da onlar beni uyarmak için durdurmuş. jandarma da bizi bulaştırmayın savcıya gidin dedi. Sonra yerel halktan öğrendim ki muhtar şehit babasıymış sık sık bu tarz vukuatları varmış, suç kaydı vs. ama şehit babası olduğu için kimse dokunmuyormuş.

6 Beğeni

tabii tabii o koşu yeleği, şort ve kıyafetlerle hırgız sanılmak :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

Olay tam kriminal çıktı. Düz ve standart yorumumu açıklamadan sonra geri çekiyorum ama silmiyorum.:grin: Geçmiş olsun.

1 Beğeni

böyle olacağını nasıl bilebilirsiniz ki :slight_smile: ben de bu kadarını beklemiyordum :slight_smile: teşekkürler fatih hocam

1 Beğeni

Şaşkınlıkla okudum. En azından o yayladan hala rota geçiliyor mu onu bize söyleyin :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Çok korkunç, geçmiş olsun. Her şeyden soğutuyorlar insanı. Ben bu kadar korkunç olmasa da bu yaz bir trail yarışının asfalt kısmında rahatsız edildim. Birkaç kez arabalar durup laf attılar, bazıları saçma sapan konuştular, bazılar durup beklediler. Çok rahatsız olmuştum sizin yaşadıklarınızı hayal edemiyorum.

1 Beğeni

Evet maalesef 2 parkurun da en iyi rotası olduğu için hala orası kullanılıyor. O köydekilerin Sorunlu oldukları biliniyormuş ama bu kadar ileri gidebileceklerini kimse tahmin etmemiş.Yerel halkı inanılmaz kibar ve misafirperver. Fakat 5 km ötede ilk çağdan insanlar var resmen.

Teşekkür ederim. Tek iyi tarafı yanımda bi kız arkadaşım vardı ona hızlan git dedim ben yetişirim sana diye. İyi ki o gitti. 5 dk sürmeden bunlar yaşandı. O kıza da buna benzer birşeyler yaşatsalardı çok kötü olurdu. Daha korkuncu da şuydu arka taraflarda 15 20 kadın vardı onlar da bağırıp çağırıyordu.
Ben erkek halimle öyle korktuysam kız arkadaşım neler yaşardı tahmin edemem.

Yani bunun tekrarı mümkün. O zaman buranın bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.

4 Beğeni

Evet tabii ki de haklısınız. Ama bu sene belirlenen yere jandarma desteği konulacakmış. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz.

1 Beğeni