İznik Ultra 2024

Evet merak edip sordum yağmur yok şu anda, sabaha yağabilir belki

3 Beğeni

Sabah 5’de yüzde 90 oranında Bursa’da yağmur, 13’e kadar bu oranda devam. Tüm gün yağış.

Sonuçlar:

https://sonuc.plustiming.com/results.aspx?CId=16389&RId=279

Telefondan bakanlar ekranı yatay çevirmeli detayları görmek için.

3 Beğeni

5-6 saattir aralıksız yağmur varmış,
Felaket zorlaşmış zemin.
75k da kimse kalmadı,
100 milciler dayanmaya çalışıyor. Bakalım kaç kişi bitirebilecek.

90k start aldı onlarında işi oldukça zor,
Parkurun en zor yerinde herkes.

6 Beğeni

144km sonucu şimdilik;
Ali Düzdaş ile Kemal Kukul yanyana, 19 saat 34dk.
Nazmi Bahar 21saat50dk.
75k’lar bitmiş.

Ali ve Kemal beyler yanyana, dostdostta bitirmişler 23saat1dk.
Nazmi Bahar 24saat26dk.

4 Beğeni

Geçen sene de aynı talihle Gebze de yarıştım yağmur çamur bu sene de ilk trail İznik de ama yine aynı talih :slight_smile: İşin tam doğasına uygun bir hava var İznik de. Güzel bir tadında 25 k beni bekliyor. Sağlıklı ve bol trail ruhu diliyorum kendime ve tüm yarışmacılara :slight_smile:

9 Beğeni

Güzel bir yarış oldu bence.
Yarışa başladığımızda her şey yolundaydı.
Zemin kuruydu.
17:00 başlayan yarışta keyifler yerinde tirin tirin gidiyorduk.

Yağmur gece 03:00 gibi başladı.
Şansımıza 58k-61k arasındaki inişte zemin kuruydu.
Bu inişte zemin ıslak olsaydı hem DNF hem sakatlık sayısı daha fazla olurdu.

Gece 03:00 te başlayan yağmur ben 09:00 da SÖLÖZ’e ulaşıncaya dek hiç ara vermeden devam etti.
EFES 120k’nın yorgunluğunu üstümden tam atamamış ve Ramazan Bayramı nedeniyle fazla antrenman yapamamış olmam nedeniyle fazla zorlamamaya karar verdim ve SÖLÖZ cutoff süresine 90dk olmasına rağmen bıraktım.

Trail yarışları insanları zorlayınca güzel oluyor.
Yağmur ve çamur zaten İznik Ultranın doğasında var.
Neticede güzel bir meydan okumaydı.
Dün benim gücümü aşmış olsada ben sevdim.

26 Beğeni

Mahmudiye - Yeniköy arası geçiş çok uzun. 21K’dan fazla. Oldukça teknik ve dik iniş var. Caner bitmek bilmeyen segment yapmış :slight_smile:

7 Beğeni

şansımıza o iniş biz inerken kuruydu. Birde orası ıslansaydı oradan inmek çok daha fazla zor olurdu.

4 Beğeni

İznik Ultra benim ilk göz ağrım desem yanlış olmaz sanırım. İlk 2013’de koşmuştum. Daha yolda maraton koşmadan İznik’te maraton mesafesi koştum. 2014’de 80K koştum. Kolumdan ameliyat olduğum sene 35K koştum. Onun haricinde sürekli en uzun mesafeyi - 130, 140, 160 - koştum. Meşhur kar fırtınasını, köy yollarının kapanmasını da yaşadım. Fakat bu seneki yarış bence hepsinden daha zorluydu.

2017’de UTMB koşarken kar fırtınası altında Gran Col Ferre’yi geçerken bile ben bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum. Gece 03:00 gibi tam da beklenen zamanda başladı yağmur. Sağanak rüzgarla birlikte sürekli dayak attı. Zeytin tarlalarında ayakta durmak mümkün değildi. Narlıca’ya inerken yağmur kesildi.

Bu yarışa neden eklendiğini hala anlayamadığım ve tek sevmediğim bölüm Narlıca - Müşküle arasında zeytin tarlaları içindeki herhangi bir iz, patikanın olmadığı ip geçişlerinin olduğu bölüm. Narlıca’ya geldiğimde saatlerce yağan şiddetli yağmurun orayı içinden çıkılmaz bir hale getirdiğinden emindim. Zaten iyice hırpalanmış quadlarla orayı geçmek yeterince zor. Her yer balçık çamur, zemin buz gibi kaygan, sürekli patinaj yapıyorsun, ayakta duramıyorsun, tutunmak için bir dal parçası, yeşillik, ot vs arıyorsun. Çok riskli. Bence böyle bir yağıştan sonra o bölüm bypass edilmeliydi. 9km’yi 2 saat 35 dakikada geçmişim :slight_smile:

Büyük yağış bitti ama ara ara çok şiddetli rüzgar sağanakları ile gene dövdü bizi. Rüzgar kemiklerime kadar işleyip inanılmaz üşüttü beni. Bilmiyorum belkide bende bir problem vardır ama ben bu kadar üşüdüğümü hatırlamıyorum.

Nihayetinde 29 saat 27 dakikada bitirdim yarışı. Ameliyat sonrası kendime vermiş olduğum sözü de tutabilmiş oldum :slight_smile:

34 kişi start almış. 13 kişi bitirdi yarışı. Ben bitirenlerin içinde sonuncuyum. 21 kişi yarışı terk etmiş.

Bütün yarış ekibine buradan da teşekkür edeyim.

Bakalım seneye ne sürprizler çıkaracak İznik :slight_smile:

32 Beğeni

Tebrik ederim ,azminiz gayretiniz büyük örnek teşkil ediyor.

5 Beğeni

Aslında bu sene en ilginç olan istatistik bu oldu bence.
33 saat cutoffta 30 saat üstü bitiren olmadı.

Geçen sene bitiren 16 kişiden 10 u 30 saat üzerinde bitirmişti mesala.

4 Beğeni

Geçen sene her güçteki koşucu yoluna devam edebildi çünkü.
Bu sene geçen senenin 2 katı cutoff var.
Bu sene belli bir gücün altında olan koşucular pes ettiler.

5 Beğeni

Soluksuz okudum. Seni gördüğümde cidden gözlerime inanamadım.

Üşüme konusuna ben de ekleme yapayım. 90K startı ile daha ilk 10 dakikada komple ıslandık. Tahminlere göre öğlene kadar yağmur dinmeyecek de. Eyvah! ne yapacağız? derken, Narlıca’nın kahvesi ve sobası bizi kurtardı. Yanıma polar, yağmurluk, kaz tüyü yelek, içlik almıştım. Her şeyi üst üste giydim, yine de yetmedi. Çamdibi’nde akşam daha çok üşüdüm. Akşam yatağa neredeyse soyunmadan girecektim… backstage’de de bunlar oldu. :wink: bence de çok soğuktu bu yıl İznik…

Eşin, kızının destekleri - örnek. Üçünüzü de kucaklıyorum. :hugs:

Ayaklarınıza sağlık efendim. :mechanical_leg::mechanical_arm:

10 Beğeni

Çok Teşekkür ederim Bike.

Ben de senin nezdinde tüm organizasyon ekibini, gönüllüleri tebrik eder bir kez daha teşekkürlerimi iletirim. İstisnasız bütün cp’lerde inanılmaz yardımcı oldular, destek verdiler. Cp içerikleri de şahaneydi. Sıcak çorba ve çay hayat kurtardı :slight_smile:

Bu sene katılım belki azdı ama seneye inşallah daha iyi olur.

7 Beğeni

Okurken üşüdüm gerçekten :grin: tebrik ederim. Biz köpeğim Jack ile 50k parkurundaydık, sizin yediğiniz yağış üzerine bal gibi bir havada başladı yarış müşküle köyünden. Güneş açmıştı, tek zorlayan kısım gece boyu yağan yağmurun ısınarak buhar halinde yerden yukarı doğru yağması idi, bu durum 50k parkurunun ilk rampasını çıkarken, epeyi bunaltıcı idi. Yarış esnasında 6-7 kişi geçtik 120k koşan epeyi çamurlanmış ve zorlanmış ancak açan güneş ile yeniden motive olmuş gibilerdi. Müthiş keyif aldık, her Cp. bir formula1 pit stop u gibi müthiş dinamik ve efektif hem sağlık personelli hem ikmal de ki ekip desteği şımartıcı seviyede mükemmeldi. Ekibin Hepsine çok teşekkürler

Tebrikler saygılarımla

10 Beğeni

Jack’in adı hafızada kalmış :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

Merhaba,
50k startında beklerken Jack ile selamlaştık :blush: sonra koşu başladığında onun da start aldığını görünce müthiş şaşırdım. Uykusuz olsam halüsinasyon gördüğümü düşünürdüm. :smile: Yarış bitip eşim beni karşılayınca ilk anlattığım şeylerden biri de Jack oldu. :smiley: Nasıl olabildiğine dair kafamdaki deli sorulara @fatihboyaci 'nın paylaşımından ulaştım. Teşekkür ederim. 18 yaşına kadar yaşayan bir köpeğimiz vardı. Jack’e de böyle hatta bundan çok daha uzun sağlıklı, koşu dolu bir hayat dilerim.
Bu arada umarım ona da ayrıca finisher madalyası veriyorlardır. :blush:

5 Beğeni

Selamlar Aslı, güzel dileklerin için teşekkür ederiz, Jack ile yaklaşık 3 senedir koşuyoruz. genellikle Belgrad ormanı civarında koşuyoruz. Yarışlara katılma fikri de daha farklı rotaları kaybolmadan güvenle deneyimleme fırsatı bulmak içindi, biraz ayarı kaçırdık sanırım ama Jack uzun mesafe koşularına çok yatkın zira burada koşan benim. O bil bol geziyor.:smile: Jack 5:40-4:30 pace aralığında “Tırıs” 4:30 sonrası “ gallopa” kalkıyor kaç pace giderken “dört nala” kalkıyor henüz ölçmedim​:grin: köpekli koşu ( Canicross) çok keyifli bir spor . Benim hayatta hep hobilerim oldu Jack gelince onu hobi haline dönüştürdüm onunla koşmaya başladım sonra bunu bir spor disiplininde yaparak hobidaş olduk. bu sayede mutlu bir köpeğim ve sağlıklı bir hobim oldu. Ayarı kaçanlar Podcast de de bahsettiğim gibi kurtaran evde birçok koşuya yatkın müthiş köpekler var umarım birgün yeniden köpeğinle yaşamış olduğun duyguları yaşayabileceğin bir hobidaşın olur sevgiler, iyi antrenmanlar

12 Beğeni

Merhabalar. 2025 için 90K parkurunu koşmayı düşünüyorum. daha önce koşan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi ? organizasyon, hava durumu, parkur vs. vs ? şimdiden teşekkürler.

2 Beğeni

organizasyon her açıdan sıkıntısız oluyor. Şu anda ülkemizin en eski patika yarışı konumda. ekip deneyimli.

Hava durumu genelde o mevsim yağışlı oluyor. Güzel havaya denk gelirseniz şanslı sayın kendinizi. eğer soğuk bir gün olursa Sölöz-Narlıca arasındaki tepeler ve Süleymaniye-Derbent arası sert soğuk yapabiliyor.

Parkur;

• Sölöz burnuna kadar ilk 11k yol dümdüz asfalt yol. rahat rahat gelirsiniz.
  • Sölöz burnu - Sölöz arasındaki 4k eğer yağmur yağarsa ciddi çamur oluyor ve insanı yoruyor. Hava kuru olursa zeytinlikler için düz toprak yol koşusu oluyor.
  • Sölöz - Narlıca arasındaki 18k mesafenin ilk yarısı yani 9k hiç düzlük olmadan sert bir çıkış, sonraki yarısı dik iniş şeklinde. Orman yolu şeklinde olduğu zemin yormuyor. Gücünüz varsa bu kesimi koşabilirsiniz.
  • Narlıca - Müşküle arasındaki 9k zeytinlik veya orman içerisinde sürekli iniş çıkış şeklinde. pek koşulamıyor. 2 saate yakın zaman alabiliyor.
  • Müşküle - Süleymaniye arası 10k çoğunlukla çıkış şeklinde kısmen orman içerisinde. Çoğu koşucuda enerji buralarda düştüğü için burası 2 saate yakın zaman alabiliyor.
  • Süleymaniye’den hemen sonra 3k kadar bir yokuş var. orası parkurun son ciddi yokuşu. oradan sonrası ya düz ya iniş şeklinde. yokuştan sonraki kısım rahat koşulabiliyor.
  • Derbent’te iyi beslenin, çünkü bu noktadan finişe kadar olan 20k koşmaya çok müsait. Enerjinizi fulleyin ve koşun.
10 Beğeni