ISTRIA 100 Hakkında

Merhaba,

Istria 100 'de yarışa katılan Davut Bey ile yarış hakkında konuştuk. Merak ettiklerimi sordum. Sakarya’da ki arkadaşlarla da Ormanya antrenmanıda yaptık. Ortaya güzel bir vlog çıktı.

7 Beğeni

Yine keyifli bir video olmuş,
Yurtdışı bir yarış için oldukça detaylar iletilmiş. ülkemizle karşılaştırmalarda oldukça faydalı.

2 Beğeni

Kim bilir, belki hep birlikte gideriz …

2 Beğeni

Elinize sağlık Namık hocam yarış hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için güzel bir format olmuş. @nkoner Doktorumuz size emanet iyi bakın oralarda.

1 Beğeni

Renkli kişilik, seviyoruz kendisini …

Bu yılki organizasyonda eşimle birlikte 42k parkurunda yer aldık. @nkoner 'in oldukça faydalı videosunda zaten birçok detaydan bahsedilmişti. İlave olarak ufak notlar şeklinde birkaç güncel bilgi vermek istiyorum:

  • Bir hafta öncesinden Milano’dan başlayan bir gezi planının içerisine yerleştirmiştik bu yarışı. Yarıştan önceki perşembe günü Umag’a varacak şekilde planlama yaptık. Perşembe günkü ulaşım adımlarımız şöyleydi:

Sabah erken saatlerde Venedik’ten Trieste’ye otobüsle (Flixbus, yaklaşık 120 dk. ve kişi başı 7€) gidiş ve öğlene kadar Trieste gezisi.

12.30 Trieste’den Portoroz’a otobüsle (Yerel firma, yaklaşık 80 dk. ve kişi başı 9€) gidiş ve Portoroz’da birkaç saat gezinti.

16.00 Portoroz’dan Umag’a gidiş (Flixbus, yaklaşık 30 dk. ve kişi başı 10€)

  • Flixbus biletlerini Kamil Koç üzerinden almak -muhtemelen sabit kur uygulaması nedeniyle- daha ekonomik oluyor. Trieste - Portoroz biletini ise şuradan aldık: Trieste Bus Station - Sale of bus tickets from Trieste

  • Umag otogarı, yarış kitlerinin dağıtımının yapıldığı spor salonunun hemen yan tarafında.

Bizim gibi toplu organizasyonla değil de bireysel olarak İtalya tarafından gidecekler veya araba kiralamak istemeyenler için fikir verici olabilir bu bilgiler.

  • Her yıl veriliyor mu bilmiyorum ama bu yıl kit dağıtımında sırt çantası verildi. Uçak aktarmalarımızdaki valiz kısıtlamalarımız için sürpriz bir durum olsa da bir şekilde sığdırdık iki çantayı da.

  • Şehrin bir diğer resmi dili İtalyanca. Umag ile birlikte Umago adı da kullanılıyor. Venedik hakimiyeti döneminden kalma İtalyan kökenli halk yaşıyor bölgede. Habsburgların Slavlaştırma politikası gereği yapılan nüfus hareketlilikleri ve göçler sonucunda azınlık durumunda kalmışlar. Kamu binalarında ve parklarda Hırvatistan bayraklarının yanı sıra İtalyan bayrakları da dalgalanıyor ama aslında bu bayrak da Yugoslavya döneminde İtalyan azınlığın kullandığı yıldızlı bayraktan Yugoslav yıldızının sökülmüş hali.
    File:Flag of SFR Yugoslav Italian Minority.svg - Wikipedia

  • Konaklama için Booking üzerinden spor salonuna 1 km mesafeden ev tuttuk. Gecelik 50€ ödedik.

  • Kaldığımız yerin tam karşısında küçük bir Konzum market bulunuyordu. Spor salonunun karşısında ise dev bir Lidl vardı. Her ikisinden de alışveriş yaptık, fiyat seviyeleri hemen hemen aynı.

  • Hırvatistan ve Slovenya genelinde pazar günü tüm marketler kapalı oluyor. Gün olarak yarış sonrasına kalıyor ama yine de akıllarda bulunsun.

  • Yarış günü sizi koşacağınız parkura göre startın verileceği kasabalara götürecek otobüsler için ilk yarış kaydınız sırasında ekstra ücret ödeyerek hizmeti satın almak gerekiyor ama sizi oraya bırakacak bir destek ekibiniz yoksa toplu ulaşım alternatifi de yok. Mutlaka satın alınmalı. Bu otobüsler de spor salonunun önünden kalkıyor.

  • Koşunun 5’inci km’deki ilk kontrol/beslenme noktasından sonra yarışın ortalama eğimi en dik tırmanış etabı geliyor. Uzunluk olarak değil ama eğim ve patika yapısı itibariyle Uludağ 30k’nın Zeyniler sonrasındaki tırmanışını oldukça anımsatıyor. Buna rağmen 42k’nın geneli için batona ihtiyaç duyulmayabilir. Ancak 42k hakkında bulduğumuz nadir koşu vloglardan da yarış öncesi bu kanıya varmama rağmen Efes Ultra’dan kalan hafif bir sakatlığım nedeniyle baton kullanmayı tercih ettim ben. Elbette tamamen kişisel bir konu baton tercihi.

  • Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle sıvı tüketimim her zamankinden fazla oldu. Start saatinin 12.00 olması da hoş olmadı bu açıdan. Kontrol noktalarının hepsinde bulunan izotonik içecekler ise ilaç gibi geldi.

  • Yarış sonrası anlaşmalı otelde açık büfe formatında bitiren yemeği vardı. İstediğiniz saatte otele gidip kitlerden çıkan kuponu vererek faydalanabiliyorsunuz. Sanırım her yarım saatte bir spor salonundan kalkan ve sizi oraya götüren ara servisler var ama biz evimizin konumu açısından her iki noktaya da hemen hemen eşit mesafede olunca yürümeyi tercih ettik.

9 Beğeni

Faydalı olmasına sevindim. Sizi de ayrıca tebrik ederim.

3 Beğeni