Istfast 10K Kartal

10 km’ lik bir yarış için erken kayıt seçeneği 750 TL. Koşu organizasyonu maliyetlerindeki eskalasyonu bilen biri açıklasa keşke. Konu hakkında bilinçlenmiş oluruz. Bu fiyatın çoğu kişiyi özellikle üniversite öğrencilerini zorlayacağını düşünüyorum.

1 Beğeni

Koşunun web sitesine baktım ücret bilgisi bulamadım. Doğruysa enflasyonun üzerinde bir artış var. İnstagramcıların koşuyu keşfetmesine bağlıyorum. Tshirt ve madalya ücretli ve tercihli hale getirilerek maliyetler düşürülebilir.

Bu sayfadaki kayıt kısmında ;

https://apphurra.com/etkinlik/istfast-10k

Team Kronos fiyatları genellikle yüksek oluyor,
750 sonra 1.000 daha sonra 1.250 oluyor

1 Beğeni

10km’lik bir koşu organizasyonuna katılacaksam alternatif çok. Team Kronos Faruk hoca iyidir ama Team Kronos’un organizasyonlari da diğer organizasyonlar kadar iyi veya kötü. Aradaki fiyat farkını hissettirecek kadar extra birşey vadetmiyor ve sunmuyor. Fiyatı istedikleri gibi belirleme haklarına sahipler. Biz de istediğimiz organizasyona katılma/katılmama hakkına sahibiz. Burada önemli olan tüm belediye ve organizatörlerin ortak fiyat belirleme durumunun oluşmaması.

:white_check_mark:. Zeytinburnu Cumhuriyet koşusu (10km). 200TL

:white_check_mark:. Sancaktepe Cumhuriyet koşusu (10km) 100 TL

:white_check_mark:. İstanbul’u koşuyorum (10km) 225 TL

:x: İstfast 10K 750 TL

7 Beğeni

ayni parkurda ugur mumcu yol kosusu bedava

3 Beğeni

Evet, güzel örnek oldu. Uğur Mumcu’nun organizasyonunu da Team Kronos yapıyor. Ama aktivitenin sahibi Kartal Belediyesi. (Yanlız eklemek istiyorum, Uğur Mumcu koşusu kartal sahilde İstfast parkuru ile çakışabilir, Siz Sancaktepe koşusunu alintilamissiniz, yanlış anlaşılma olmasın. Sancaktepe parkuru, yukarıda, Samandıra ile Atatürk caddesi arasındaki bölgede yapıldı, benim eski oturdugum yerler :slightly_smiling_face:)

Team Kronosun kendi organizasyonları (Ultimate’ler ) olduğu gibi, sadece organizasyonuna aracılık ettiği etkinlikler de (Uğur Mumcu Yol kosusu gibi) var. İstfast 10K konusundan emin olmadan fiyatın yüksekliğini Team Kronos’a bağlamak istemem. Etkinliğin sahibi mi yoksa sadece düzenleme işine aracılık mı ediyor… bilmiyorum. Ama ilk gonderimde dediğim gibi aktivitenin sahibi de olsa, aracısı da olsa fiyat farkını hissettirecek işler çıkmıyor. Bence zaten kimse çıkaramaz. Netice de aslonan koşmak. Gerçi onu beceremeyenler de var. Senenin bi tanesinde Trabzon yarı maratonunda 18km koşturmuslardi. Herkes PB yapmış ama saatlerinde gördükleri mesafeye ve paceye ilk başta anlam verememişlerdi. Parkur mesafe ölçen kişi, kardan dolayı usuyunce parkurun tamamını olcmekten erinmiş.

2 Beğeni

Winter Run açılmış kayıtları, kitli ve kitsiz ayrımı yapmışlar. Fiyat yine yukarıda.

3 Beğeni

Kitli ve Kitsiz farkına ait açıklamayı aşağıya ekliyorum.

Koşu sonrası ikramın kitlide olması ilginç. Nasıl ayıracaklar acaba ? :smiley:

2 Beğeni

Bipte işaretlemeyle yaparlarsa çok sorun olmaz.

1 Beğeni

Organizatorlerle iletisimi olan varsa lutfen iletsin, Avrupanin en buyuk kis kosusu derken sanirim MadFox Ultra’yi bilmiyorlar. en uzunu 100 mil olan, Aralik ayinda zaman zaman -15 -25 derecelerde yarim metre-1 metre karda doganin icinde kosulan, binlerce katilimcisi olan (katlim 3500 kisi ile sinirli maalesef) yarisa biraz haksizlik oluyor. Rusyayi Avrupa saymiyorlarsa o ayri tabi.

MadFox Link (Ingilizce)

2 Beğeni

İlettim​:grin: cevabı özelden atayım ama

1 Beğeni

Gecen sene verdikleri madalya, tshirt ve canta ayri ayri efsaneydi :-1: Illa yarisa bib ile katilacagim diyen varsa bence hic kitli olayina girmeyebilir bence…

4 Beğeni

Caddebostan… Avrupa? E bizim kıtalar arası şehrimize, onun maratonuna ne oldu, her iki yaka da Avrupa ise.

Caddebostan… Kış? İstanbul’da kış deyince Belgrad veya Alemdağ sandiydim ilk önce.

Abartmayı ne kadar seviyorlar. Bu tip etkinliklerde beklentileri yüksek tutup sonra insanları mutsuz ediyorlar. Ücret sonraki konu, bence ne olacağı şimdiden belli.

6 Beğeni

Avrupa’nın en büyük koşu forumundan rica ettiğimizi özellikle belirtirsen çok iyi olur.

9 Beğeni

Neden küçük tutuyorsun, best of galaxy bir kere :smile:

4 Beğeni

İstanbul maratonu sonbahara denk geliyor katılım sayısı 5000 kişi hedeflemişler tuttururlarsa sayı olarak büyük olabilir ama en büyük olması için sayı yeterli kış koşusu denmesi için kışın zorluğunun koşu da olması gerek. Kartal belediyesi imkanlarını zorlayıp Uğur mumcu koşusunun kontenjanını artırsa katılımcı sayısı olarak ezip geçer. 11. Uğur mumcu koşusuna katılmıştım kış koşusu tabirini hak ediyordu koşu başlayana kadar kar erir diyordum (polyannacılık) koşu başlarken kar yağıyordu(hemen sonra durdu).

1 Beğeni

Kayıt ücretlerine güncelleme gelmiş. Negatif yönlü maalesef.

https://www.apphurra.com/etkinlik/istfast-10k

2 Beğeni

10k lık bir yarışa 900 tl verecek kişileri bir araya getiren organizasyon maksat koşu olsa cumartesi aynı güzergahta ücretsiz koş. Neyse Uğur mumcu koşusu bizimdir.

2 Beğeni

Kıyaslama yapmak adına yazıyorum.
Varda ultra trail 27K parkur kaydı 900 TL.
Kit,tren ile start noktasına ulaşım, otobüs ile finish noktasından ulaşım,2 cp,finish’te Adana yada ciğer dahil:))
İlaveten geçen sene polar da verdiler. Bu sene bilmiyorum.

3 Beğeni