Organizasyon 2025 yılında. Varda trail kasım 2024 yani bu ay. Muhtemelen yeni yılda olacağı için zamları da kestiremedikleri için bu şekilde bir fiyat biçmişler.Varda trail 27K yeni yılda olsaydı bence 1500 tl den aşağı olmazdı.
Parayı şu an aldığı için yeni yıl fiyatının anlamı? Hatta tam tersi parayı işletmek için 1 yıl süresi var. Faizlerde %50 civarında.
Bir organizasyonun sadece 3 ay sonrası için maliyeti tahmin edememesi komik olur. Bazı organizasyonlar neredeyse 1 yıl önceden kayıt almaya başlıyor.
ISTFAST 10K’ ya bir fiyat güncellemesi daha gelmiş kitli 900 TL kitsize dönmüş. Kitli kayıt ise 1350 TL. Kayıtların kitli ve kitsiz diyerek ayrımının yapılmasının koşuculara fayda sağlayacağını düşünmek çok da isabetli bir hayal olmamış gibi.
Yarış ücretinin borsa gibi günden güne artması aklıma Yahşi Batı’da Cem Yılmaz’ın Johnny Lesh’in başına konan ödülün her gün arttığını görünce “Dolardan hızlı yükseliyor…” demesi geldi. Teşbihte hata olmaz… Katılmak isteyen şimdiden kaydolsun yoksa bu hızla artmaya devam ederse 9-10 kişi birleşip danaya girer gibi yarışa girecek
Kit olarak ne veriyorlar acaba merak ettim.
Göründüğü kadarıyla kitlide tişört ve sponsor ürünleri olan çanta verilecek. Hâlbuki kitli ve kitsiz yanlış bir tanımlama bence. Koşu kiti denince akla göğüs numarası veya çip geliyor. Kitsiz denince bu ikisini vermiyor olmalı mantıken. Kitsiz olunca sanki kaçak koşulmuş gibi bir algı oluşuyor bende…
Bende aynı şekilde düşünüyorum.Anı paketli ve anı paketsiz gibi ayrılabilirdi.Yapılan tahmin doğru:
Sporcu Kiti: Tüm katılımcılara çipli numara ve kitli kayıt talep edenlere ek olarak çanta ve anı tişörtü verilecektir.
Kit deyince de benim aklıma hep " sadece kuru kuruya çip falan verip gönderecekler mi ya acaba" geliyor.
Bu fiyattan kayıt olup kosacak olanlara keyifli ve sağlıklı koşular diliyor, 5+10k yol koşularının fahiş fiyat politikasına bireysel tepkimden dolayı artık bazı yarışlara kayıt olmayacağım, saygılarımla.