İstanbul,Ankara ve Bursa'da maske takma zorunluluğu getirildi

…“ilimizde sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu olması,”

Mesafeme çok dikkat ederek koşulara başlamıştım. Blocker spreyler ve koşu gözlüğü ile idare ettiğimi düşünüyordum.

Şimdi ne olacak?

1 Beğeni

Maskeyle koşmak çok zor değil, veya benim için böyle.Trabzon’da karantina bittikten sonra ilk 2 hafta maskeyle koştum devamlı.E-Devlet’den gelen maskeleri kullandım.Üst kısmında tel olan maskeler biraz rahatsızlık veriyor ama tel olmayanlarla rahat koştum.Hiç koşamamaktan iyidir.

2 Beğeni

Ben de maske değil ama Buff ile ağzımı ve burnumu kapatarak koşuyorum. Çok konforlu değil ama hiç koşmamaktan iyi. Bir de imkanı olanlar ormanda, ıssız patikalarda maskesiz de koşabilirler bence.

2 Beğeni

Ben başaramadım. Ayrıca iyi bir cerrahi maske ile ilk ve son denememde ciddi bir baş dönmesi yaşadım.

Bu konu üzerine tartışmıştık aslında;

Hatta Mümin Bey’in bir yorumu üzerine çok araştırdım konuyu;

Buff / boyunluk tarzı bir şey ile tekrar deneyeceğim. En azından daha rahat nefes alıp riskleri azaltabileceğimi düşünüyorum

2 Beğeni

Haftasonları mümkün oluyor bu benim için ancak. En güzeli bunu yapabilmek bence de.

2 Beğeni

Maske olmadan haftasonu ormanda, bayırda…Hafta içi sabah 5.30-6.30 arası eve en yakın yerde cepte boyunda maske tasıyarak ve yine herkesten uzak koşmak.1-2 haftaya biter ve herşey yoluna girer umarım.

4 Beğeni

İnsanların az olduğu yerlerde koşucaz o zaman. Cebimde yine maske taşıyacam gibi. Polis görünce maskeyi takarız. Yada maskesiz yakalanırsak kaçarız, nasılsa plaka yok :smiley:

7 Beğeni

Buff konuyu çözüyor. Gerçi koşmak yerine sanki kundaklamak için gitmiş gibi hissettim kendimi görünce ama olsun. Çok rahat nefes alamasınızda idare ediyor. Koruyor mu? Bilmiyorum. Ama insanların taktığı şu siyah bez maskelerden daha etkisiz olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada dün koşarken maskesiz onlarca insan vardı. Hastalığın artmasına şaşırmamalı…

3 Beğeni

Sorun yok. Dün akşamüstü Florya Sahilde kayalıklar dahil antrenmanımı yaptım rahat rahat. İşlek caddede sadece kısa bir süre bandanayı kapayıp birazda hızlandım spor salonuna kadar o kadar. :smiley:

2 Beğeni

Bisiklet sürünler için maske zorunlu değil şeklinde bir haber var: https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bisiklet-binenlere-maske-takmak-zorunlu-mu-5885773/

Koşu için de böyle bir esneklik şart. Mevcut durumda maskenin boyunda taşınıp polis gördükçe ağza çekilmesi şeklinde devam eden uygulama akıl sağlığı normal bir toplum göstergesi değil.

5 Beğeni

Virüs halleri değişik normaller yaşatmaya başladı ve tuhaf şeyler olmaya başladı. :smiley: Sınav var, yapıştır yasağı kalmasın bulaşığı. :smiley: Trafik olacak diye beni evde hapseden zihniyete ne diyebiliriz ki? Yahu özel araçlara garajda kal yasağı yapsana be mübarek, ben koşarak mı trafik yaratıyorum? :smile:

Facebook’da Tempo Atletizm sayfasında şöyle bir şey paylaşılmış.Kesin karar mı bilemiyorum ?

5 Beğeni

Yine de tam techizat hazırlıklı olup, maskesiz takılmamakta fayda var. İnsanlardan biraz uzak seyretmekte lazım. Tepki oluşur koşmayan insanlarda bize karşı: Adam koşuyorum diye maskesiz takılıyor aramızda devlet nerde diyebilirler :smiley: Sahilde kayalıkları kullandığım için orada herhangi bir denetim yok haliyle. Oraya gidene kadar da bez bandana boynumda gidiyorum artık. Koşu yasağı olmasında diğer sıkıntıları aşarız bir şekilde. Merkezi alanlarda kimseyi affetmezler diye düşünüyorum, koşsun yada bisiklete binsin. Hassas bir konu. Kışın lodos olduğu zaman marmaradan deniz suyu ile karışık yüzüme doğru çarpan rüzgara karşı koşardım akşam geç saatler iş çıkışı. Kayalıkları ıslak olduğu için kullanamadığım için lodosla oynardım. :smiley: Bez bandana ile nefes alıp verirken çok rahat olduğumu farkettim bu hafta. Sonra da kendime bir aferin daha çektim! Kışın yaptığın nefes egzersizi yazın seni kurtardı diye. :smiley:

2 Beğeni

8 Haziran 2020 tarihli Trt haberde var:

Gov.tr uzantılı adreste arayınca örneğin 2 Haziran 2029 Siirt İl Umummi Hıfzıssıhha kararında var. İstanbul, Ankara vs nüfus olarak Siirt’ten kalabalık ama haberde il belirtilmiyor.
Bursa da maskesiz koşu:
http://www.bursa.gov.tr/il-hifzissihha-kurul-karari-karar-no-71

İstanbul Çekmeköy:Spor amaçlı koşu haricinde bu alanlarda maske ile dolaşmak, bulunmak esas olacaktır.

http://www.cekmekoy.gov.tr/1-haziran-sonrasi-yeni-donemde-parkbahce-rekreasyon-alanlarinda-alinmasi-gereken-onlemler

Not:Bu haberler, il Hıfzıssıhha kararları Haziran ortasında genel maske takılması kararından önce.Yine de koşu için istisna koymuşlar.

3 Beğeni

Arkadaşlar merhaba

Az önce Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni aradım konuyla ilgili, CİMER’i arayın dediler, onlar Ankara Valiliği’ni arayın dedi, valilik de Sağlık Bakanlığı’nı arayın dedi :smiley:

En son Alo 184 Sağlık Bakanlığı’nı aradım ve yukarıdaki “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi” e-kitabında yazan bilgiyi ilettim ve polisin durdurmasına karşın bize resmi bir açıklama yapabilir misiniz dedim, en azından tweet atın dedim :smiley: Kaydımı aldı, en kısa sürede geri dönüş yaparız dedi.

Daha çok kişi ararsa daha çabuk halledebiliriz belki :blush:

9 Beğeni

Malum site krizi fırsata çevirmiş. Şekilli şekilli koşu maskeleri gelmiş :smiley:

1 Beğeni

Ingiltere’de simdilik durum su sekilde.

2 Beğeni

Zaytung haberi gibi, maskeyi nerede takacaklar? Türkiye’ye tatile geldiklerinde olabilir :+1:

1 Beğeni