İntervalde Hacim Artışı

Kolay koşularda( 2.bölge) 2-3 haftada hacim artışı yapıyorum ve nasıl olacağı çok sıkıntı olmuyor. Aralıksız koşu olduğu için örneğin 5km.yi 5.5 km, 6km diye arttırıyorum. Fakat 3-4-5. Bölge koşularinda hacim artışını mesafe olarak mı yapmak daha iyi tekrar sayısı üzerinden mi veya çok fark eder mi ? İki durumu da deneyip fark gören oldu mu ?

1 Beğeni

İntervalde mesafe ve tekrar değişikliği Hazırlandığın yarış mesafesine göre değişir.
Genelde intervalde hacim artışı süre (süre azalması) olarak oluyor bildiğim kadarıyla. Bence deneyeceğin ilk şey dinlenme sürelerini azaltmak olsun

2 Beğeni
4 Beğeni

Bu yazı 11 senedir orada duruyor ve ben ilk kez okuyorum. Ayıpladım vallahi kendimi. Neyse geç olsun güç olmasın misali, okudum ya :slightly_smiling_face:. İnterval için kritik bilgiler içeren, okunması tavsiye edilecek, hikaye tadında bir yazı olmuş. Emeğine sağlık Mert hocam.

Not: Zenon’la polemiğe hiç giremeyeceğim şimdi :sweat_smile:

2 Beğeni

Teşekkür ederim hocam aslında belli bir yarış vs için hazırlanmıyorum. Sağlıklı olmak için koşuyorum ama kondisyon ve dayanıklılığımı da arttırmak istiyorum.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam gayet bilgilendirici bir yazı olmuş.:+1:

2 Beğeni

Aslında sağlıklı olmak için koşuyorsanız ve bir yarış hedefiniz yok ise size naçizane tavsiyem 2. bölge koşuları ile aerobik kapasitenizi geliştirmeniz. 2. Bölgede gerekli koşuları yaparsanız hem aerobik kapasitenizi ve dayanıklılığınızı arttırmış hem de istenmeyen sakatlıklardan korunmuş olursunuz. İnterval belli bir amaca göre yapılan, sakatlık olasılığı diger antrenman türlerine göre daha yüksek olan, ısınması ve soğuması emek isteyen külfetli bir antrenman türüdür.

3 Beğeni

Genelde 2. bölge koşuyorum zaten ama sürekli olunca sıkılıyorum. 2-2-2-3 2-2-2-4 2-2-2-5 yapmaya çalışıyorum.

2 Beğeni