Bugün ilk defa kendi rekorumu mesafemi aştım 6:48 pace ile 1:42 dakika da koşuyu tamamladım 15 km boyunca neredeyse hiç durmadan tamamladım buraya yazmamın sebebine gelince belki bir kaç arkadaştan mesaj alıp onların da zamanında yaşadığı bu heyecanı, mesafeye ulaştıkların da ki sevinçlerini tekrar hatırlamaları sağlamak.
Mayıs ayında Ankara/Gölbaşın’da bakap parkın’da yapılacak olan yarı maratonuna katılmayı düşünüyorum önümde 1 ay kadar zamanım var ve sanırım bu tempoda koşabilirim ama 21km mesafeye hesapladığım’da 6 km daha eklediğimde süre 2 saat’in üzerinde olacak tavsiye almayı istiyorum sizlerden tecrübelerini paylaşmak isteyenler olursa mutlu olurum herkes’e iyi koşular.
Tebrikler öncelikle. 19 Mayıs Yarı Maratonu’na katılmadan önce parkurun yükselti profiline bakmanızı tavsiye ederim. Benim koşu hacmim o dönemde uygun olmamasına rağmen sadece denemek için katılmıştım, sizde böyle bir durum yok anladığım kadarıyla.
342m kazanımlı bir parkur. Katıldığım yol koşuları standardına göre sağlam tırmanışlıydı. Ben de ilk yarı maraton denememi orada yapmıştım, sıcak bir gün olunca biraz zorlamıştı.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için genellikle 8 km koşularım olur bugün arttırdım mesafemi 8km lerde hiç bir destek ürünü almıyordum ama artık almam gerekecek!
Merhaba öncelikle cevabınız için ayrıyeten teşekkür ediyorum.
Parkurun yükselti profilinden bir haberim yoktu doğrusu benim de şuan koşu hacmim yetersiz öyle düşünüyorum ilk deneyimim olacak biraz daha araştırıp erteleyebilr ya da devam edeblirim ama sanırım devam edip katılacağım bana çok yakın bir mesafe de bu yarış içimde de yoğun bir arzu var katılmak adına.
Geçen sene bu parkurda koştum. Arkadaşların dediği gibi yükseltiye iyi bakmak lazım , eğer hava güneşli olursa herşey yeni koşanlar için sıkıntı olabilir. Yeni başlayan koşucular tüm eğimlerde perişan hallerleydiler. Buna engel olmak için hızlı koşu ardından yavaş koşu şeklinde interval araştırması yapıp, nabız yönetimini öğrenmelisin. Vücudun nabzı yönetebilirse çok keyifli bir koşu olur.
Parkur özellikle Bahçelievler tarafında köpekler bakımından sıkıntılı, bilginiz olsun. Yarışta koştuk geçen sene ama Gölbaşı’nda oturan birisi olarak söyleyeyim yalnız başıma geçmeyi gözümün kesmediği bölgeler var.
Hüseyin kardeşim orada henüz koşmadım ama gidip göreceğim ayrıca orası Konya yolu üzerinde değil mi Bahçelievler mahallesi. İle bağlantısını bilemedim enerjiniz bol olsun koşularınız keyifli olsun.