İdeal kilo sorunsalı

Arkadaşlar 1.82 Boy 82 kg biriyim. Sizce kilom normal mi? Göbeğim yok.
Koşu için kilo vermek istiyorum fakat kaslardan gitmemeli. Aksi halde görüntü olarak baya kötü gözüküyor. Yağ kas oranını ölçen tartılardan alayım diyorum fakat onların da çok doğru ölçmediğini söylüyorlar. Çare diyetisyen mi? Bu konuda sizler neler yapıyorsunuz?

Koşuda kilo olayı eğer bir hedefiniz varsa (Kürsü, kişisel rekor vs.) yada Daha profesyonel olmak gibi durumlarda önem teşkil ediyor. Ve ayrıca sağlık açısından önemli. Kilo fazlalığı kalbe ve eklemlere ekstra bir yüktür.

Dediğim gibi bir hedefiniz yoksa sizin kilonuz bence gayet iyi.

5 Beğeni

Herdoğduya katılıyorum kürsü hedefiniz yoksa kilonuz koşu için iyi. Tabii kilo verdikçe dereceniz daha iyi olur şu listeye bakıyoruz Chris Solinsky Is The Tallest And Heaviest Sub 27 Man in History koşucular 60 kilo altı ama koşucular siyahi orada bir beyaz dikkat çekiyor kilosu 73 yani o beyaz adam o boy kilo ile uluslarası alanda başarılı olduysa siz boy kiloyu koşu dert etmeyin.

3 Beğeni

İdeal kilonuz 75-76 olmalı. Oranın çok altına sarkmadığınız sürece bir sorun olmaz. Aniden bu kiloyu vermediğiniz sürece görünüm olarak da pek bir fark olmayacaktır. Öncelikle yağlarınızdan kurtulursunuz. Hız konusunda iddialı bir koşucu olmak istiyorum derseniz de daha altları görmek zorunda kalabilirsiniz.

2 Beğeni