İdeal kilo sorunsalı

Şuanda kilom 52 boyum ise yaklaşık 1.68 kendimi şuanda kilolu hissediyorum yağ oranımi doktorda ölçtüm %9 yağ oranım sizce uzun mesafe koşucusu için yağ oranım idealmidir uzun mesafe koşuculari çok az kilodlar onun için sordum mesela şuanda Elioud kipchoge ile aynı kilodayım bu iyi mi yoksa kötümü

Daha ne istiyorsun eliud kipchoge’nin fiziksel özelliklerine sahipsin. İstisnalar hariç elit uzun mesafe koşucular 60 kilonun altında bir kaçının bilgileri

1 Beğeni

Aynı zamanda Fatih’in İstanbul’u feth ettiği yaştasın!
Gelişim çağında 13 yaşında bir sporcu olarak kilo kısıtlaması düşünmeyin. Fiziksel gelişim bu yaşta çok önemli her gram kas ve yağsız kilo çok kıymetli.

3 Beğeni

Yaklaşık 1 haftalık bir şeker diyeti ardından 51 kilodayım hala biraz kilo fazlma var ama şuanda çok daha iyiyim 20 gün içinde koşmam gereken 5 yarış var onlarda hazır bir şekilde girircem

şeker diyeti neleri kapsıyor ?
six packs görünüyorsa kilo ayarları ile oynamaya gerek var mı ?

Rafine şeker buna muz,meyve ve çok az şeker içeren şeyler dahil değil protein bar şekersiz yiyecekler bisküvi gibi şeyler yedim sixpacklerim görünüyor ama sağlıklı olmak iciin ve biraz kilo fazlam olduğu icicn yaptım