İdeal bir Trail ayakkabısından ne beklersiniz?

Trail ayakkabı kullanım deneyimlerime devam edeyim.

Merrell All Out Peak

Artıları : Hafif,ayağı çok iyi kavrıyor,zemin tutuş çok iyi (Wibram) çok iyi nefes alıyor.
Eksileri : Pahalı . Çabuk parçalanıyor (350 km de burunda ki lastik açıldı ) Kötü tasarım.

Patikada hem tempolu koşayım hem bastığım yerin çok önemi olmasın diyorsanız tavsiye ederim. Hız,yol tutuş ve yastıklama arasında güzel bir denge var.Bu ayakkabıda en sevdiğim özellik ayağımda olduğunu unutturması. Bazı ayakkabılarla sanki ayakkabının altına çamur toplanmış hissiyle koşarsınız bunda tam tersi ayakkabı yok sanıyorsunuz ama çok güzel destek sağlıyor.İdeal yarış ayakkabılarımdan oldu kısa sürede.Koşu hissi üst düzeyde.
** Taban-Topuk farkı 6 mm

The North Face Ultra MT

Artıları : Fit,yol tutuş (artık wibram taban benim için öncelik oldu ) hızlı ,dozunda destek.
Eksileri: Pahalı,Tasarımı ,renk kombinasyonları.Üst kısım çabuk eskiyor.

Bu ayakkabıdan sonra yere yakın ayakkabıların bana daha çok hitap ettiğini anladım. Ön ayak desteği görece az ancak bu rahatsızlık verecek düzeyde değil. Topuk destegi ve ayağı sarması harika. Bağcıklar asla çözülmüyor. Dik inişlerde ayakkabı içinde ayak kaymıyor.Süratli koşu için çok müsait.İdeal yarış ayakkabısı.Genel olarak sert bir ayakkabı. Salomon xt Wings ile aynı sertlikte diyebilirim ama beni rahatsız etmedi.Koşu hissi güzel

Taban-topuk Farkı 8 mm.

New Balance Leadville v2

Artıları : Uygun fiyat (indirimde çok uygun fiyatlara bulunabiliyor) Harika yastıklama .Wibram taban.
Eksileri: Zeminden yüksek oluşu ayak bileğinin sağa sola oynamasına sebebiyet veriyor.Ayakkabının ön bölümü aşırı geniş rahatsızlık veriyor. Nasıl bağlarsanız bağlayın ayak ayakkabı içinde oynuyor.

Sert antrenmanlardan sonra yumuşak ve destekli olarak hafif koşularda kullanmak için aldım ve tam bu amaca hizmet edecek görünüyor.Maximalist sınıfa yakın bir ayakkabı. Taşlık,kayalık arazide harika iş çıkarıyor ama yumuşak toprakta pek beğenmedim.Yarışta kullanmam.Hissiz bir ayakkabı.
Taban -topuk farkı : 8 mm

Pahalı = Benim için etiket fiyatı 100 USD den yüksek olan her patika ayakkabısı pahalıdır.

Şimdilik hoşçakalın.

4 Beğeni

Ayakkabılar yada çoğu spor üründe oerformans arttıkça dayanıklılık azalır, ama trail ayakkabı denince de insan dayanıklılık istiyor, deneme yanılma yoluyla ayakkabı alacaksak işimiz zor, fakat ayakkabı ararken aradığımız belli kriterlet mevcut yoksa tabi ki her ayağa her ayakkabı olmuyor denemek kullanmak lazım.

Herkese merhaba.

Bir süre önce Salomon Sense Ride 5 model edinmiştim. Antrenmanlarda 60-70 km koştuktan sonra İdaultra da kullandım. İlk defa Quicklace bağcık sistemli bir ayakkabı kullanıyorum. Yarışta çok sıkıntı yaşadım. Tüm inişlerde gevşedi ve baş parmağım ayakkabı burnuna dayandı. Her yokuşun ortasında durup sıkmak zorunda kaldım. Sonuçta sağ ayak baş parmağımın tırnağına kan oturdu. Klasik bağcığın gözünü seveyim.

Acaba bir tek ben mi bu durumu yaşadım. Bende ki ayakkabı için münferit bir durum mu, yoksa genel bir sorun mu merak ediyorum. Bu ayakkabıyı bir daha yarışta kullanmayı düşünmüyorum. Acaba salomona başvursam mı bilemedim. Açıkçası bir klasik bağcığa bile razıyım.

1 Beğeni

Büyük ihtimalle münferit bir durum.
Ben tüm ıslak zemin yarışlarımı Salomon ile koşuyorum.
Bugüne kadar hiç quicklace gevşeme sorunum olmadı.
Aksine IDA’da koşarken ayaklarım şiştikçe belli aralıklarla kendim gevşettim.

Size tavsiyem yeni bir quicklace almanız. Büyük ihtimalle bu sorundan kurtulursunuz ve ayakkabınızı kullanmaya devm edersiniz

2 Beğeni

2022 İda Ultra 66 parkurunda quicklace tamamen parçalandı, ince bağcıkları kat kat kördüğüm yaparak devam etmek zorunda kaldım

2 Beğeni

Merhaba;
Ben de salomon sense ride 3 ü yaklaşık 800 km kullanmıştım(antreman/yarış) Genel olarak gevşeme sorunu yoktu ama klasik bağcık gibi de istediğim ayarı yapamıyordum(çok sıkınca rahatsız ediyor, öteki türlü de normalden gevşek kalıyordu) 400-450 km sinde antremanda kopmuştu, yenisini alıp taktım(fabrikanın taktığı daha iyidi :grin:) Benim için çok sorun olmadı genel olarak quicklace ama şimdi klasik bağcıklı bir ayakkabı kullanıyorum, daha memnunum :+1:

2 Beğeni

Merhaba,

Normalde yol koşusu yapıyorum karbon plaka asics magic speed 4 ile ve patika koşmaya karar verdim. Ancak yeni aldığım Salomon Ultra Flow ayakkabı bana biraz sert geldi evde denedim henüz kullanmadım. Sanıyordum ki patika ayakkabıları da yol koşu ayakkabıları gibi süper yastıklamalı ve bouncing etkisi yaratıyor. Hiç öyle değil sanıyorum. Bu konuda tecrübesizim. Asfalttaki gibi bouncing etkisi yaratan ama kavraması da iyi olan beni rahat ettirecek bir ayakkabı yok mu ? Salomon glide max tr diye bir ayakkabı var o da çok soft duruyor aslında. Ultra flow veya Glide max kullanan var mı daha önce yardımcı olabilir misiniz ?

İyi günler dilerim.
Bende şuan markasını hatırlamıyorum ama normal bağlama sistemini boa’ya dönüştüren bir sistem satın aldım Nike Zeguma’ya taktım. Dediğiniz gibi her kilometrede inanılmaz gevşeme yaptı. Bisiklet ayakkabılarında ki kadar sağlam boa’lar sanırım koşu için henüz hazır değiller.

1 Beğeni

Tavsiye ederim

Ben Salomon ultraglide 2
1.5 yıldır kullanıyorum, yastıklaması benim için çok iyi. Geçenlerde üst tarafı yırtıldı, indirime girince yenisini alıcam.

1 Beğeni

Ben de 500kmye yakın kullandım Salomon Glide2’yi.Yastıklaması iyiydi.Ancak iki konuda şikayetim oldu.Birincisi tabanlığını bir türlü tam oturtamadım.Özellikle hava biraz yağışlı veya nemli ise tabanlık sürekli öne kayma eğiliminde oldu.Bu da koşuda konforsuz bir ortam yarattı.Bu konu tabanlığı yapıştırma vb.gibi işlemlerle çözülebilirdi.Bence daha önemli sorunu sizin de başınıza geldiği gibi yırtılma ve aşınma sorunları.Henüz 100kmyi yeni aşmışken üst kısımda aşınmalar vardı.Özellikle yan kumaş kısımlarında da ciddi yırtıklar oluştu bende kullanım sürecinde.Bu yüzden onunla devam etmeme kararı aldım.
Sonrasında aldığım Nike Pegasus Trail4 ile 30kyı aşan 5 koşu yaptım.Hiç bir sorun yaratmadı.Gayet memnunum…

2 Beğeni

Sanırım ayak yapısına göre çok farkediyor. Benim için çok konforlu ancak ben de traillerde çok taşlı bölümlerde zemini gerekenden fazla hissettim. Ama yastıklama istiyorsan çok sert ayakkabı giyemiyorsun. Pegasus serisinde ben pek rahat edemiyorum.
5 ay önce bir yarışta verilen indirim çekiyle merell agility pik 5 aldım. O da çok konforlu.
Güzel ayakkabılar var ama fiyatlar çok yükseldi artık.

2 Beğeni